Új hozzászólás Aktív témák

  • Sinisi

    senior tag

    Sziasztok!
    Csak nemrég kezdtem a kávékészítést itthon amiben egy Ggaggia Classic és egy SM 92/A segítségét veszem igénybe.
    Eddig amiket kipróbáltam 100% arabica szemes kávé (LA GENOVESE BLUE GOLD; és a LA GENOVESE ORIGINE családból a: BRAZIL, COLOMBIA , EL SALVADOR, THIOPIA SIDAMO, GUATEMALA ANTIGUA, KENYA) illetve az Tchibo Espresso Sicilia Style...
    A crema nem jött le ezekből szépen. Olvastam, hogy nem árt ha keveréket használok (Arabica/Robusta), kezdő lévén szeretnék ajánlásokat kérni ebbe az irányba, illetve mivel vidéki vagyok gyanítom, hogy csak online rendelés jöhet szóba, tehát webáruház is jól jönne ha kapcsolódna a kvhoz.
    A crema szempontjából eddig a Veronesi Ciok Cream ajánlották (még nem próbáltam) de többet is szívesen kipróbálnék.
    Van egy olyan szempont is persze ez másodlagos (és ha nem összeegyeztethető a presszó lényegével akkor természetesen erről lemondok), hogy ha lehet minél kevésbé legyen savas vonala.

Új hozzászólás Aktív témák