-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lagoon79
tag
válasz Gravity1234 #43499 üzenetére
pontos típust majd ír kolléga. anno használtam én is saeco gran crema gépet, ez egy kis karos, nyomásfokozós szűrővel, de akkor lett elfogadható az eredmény, mikor daráltam mellé a kávét és kivettem a szelepet a karból.
kérdésedre visszatérve, használható bolti téglákkal, de az eredmény nem biztos, h eszpresszó közeli lesz. ha már daráló, akkor síktárcsás vagy kúpos, de az alapban elterjedt pengés nem jó. de akkor már megint darálunk és megint macera.
-
Gravity1234
tag
válasz SierraFox #43498 üzenetére
Na itt pont errol van szo.
Ahogy irtam is, nekik amit en es itt sokan masok is csinalunk mar tul sok, szinte sznob.
Nekik az automatabol kijovo kave is megfelel, de nem akarnak azt ujra. A tobbi feltetel, meg igeny, meg infot leirtam.Akkor pontositsunk kerlek!
Jo lenne ha tudnal adni konkret tipust, mikben gondolkozzanak (vagy hogyan talaljuk meg ezeket egy boltban)
Es akkor ehhez mehet akar a mar orolt kave is a boltbol?
Ha meg szemes akkor meg nem kell az orlokben sem elmeleyedni hanem jo barmi?Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
SierraFox
tag
Alapvetően nem ördögtől való egy ilyen gép, még ha nem is csinál rendes espressót. Azoknak van kitalálva, akik szeretnének karos gépet, mert látták a kávézóban, de nem akarnak foglalkozni a kávékészítéssel, mert nincs rendes örlőjük tamperük, és igényük se rá.
Mi kaptunk egy Poemiát ajándékba, használtuk egy hónapig a nyomásfokozós karral és kézidarálóval. De miután vettünk hozzá egy rendes darálót és kiszedtük a szelepet, teljesen más dimenzió lett a kávé íze.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #43484 üzenetére
lyukasra nézegettem a szemeimmel a késprofilokat és ordító különbségeket én sem látok, de azért látok, a mazzeré nekem agresszívebbnek tűnik (gyorsabban is őröl, 4 mp kontra 6 mp egy dupla ). hacsak nem atom pontatlan a k10, nem hiszem, hogy az egyik zseniális cucc a másik meg szar, de sosem fogom tudni összehasonlítani. meg nem is érdekel, most az érdekel, hogy a mini-e-nél jobb legyen. aztán majd lehet felszabályozni, tuningolni, ha kell.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
SierraFox
tag
válasz Gravity1234 #43494 üzenetére
Ezek nagyon gyorsan bemelegszenek. Kávéból meg rakhatsz bele boltit téglát is, mert a nyomásfokozó szelep úgyis csak az adott nyomásnál nyit, tehát nem fog túl gyorsan átfolyni rajta a kávé. Még kamu crema-t is csinál.
-
Gravity1234
tag
válasz SierraFox #43493 üzenetére
Nem tudom, ezekhez en mar nem ertek.
Miert nem kell pepecselniuk vele? Ezeknel az egykarosoknal nem ugyanaz a procedura, hogy orolnod kell, meg bemelegednie a gepnek stb?Miben mas ez mint az itt altalanossagban taglaltak, Gaggia, Lelit, stb?
Tipust tudnal mondani, esetleg hogy miknek nezzenek utana ha ez jo ut lehet?Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
SierraFox
tag
válasz Gravity1234 #43486 üzenetére
Esetleg egy jobb nyomásfokozós karos espresso gép nem lenne jó nekik? A Delonghi/Krups/Saeco egy-egy szebb modellje 80 alatt is bőven megvan.
Nem kell vele pepecselniük, és a wiener extrát is tolhatják bele tamperelés nélkül. -
bacskait
tag
válasz kaligula #43473 üzenetére
A késtartó csapágyait lehet érdemes cserélni, esetleg a csapágyházat gumiról fémre, illetve felszabályozni szükség esetén a késtartót.
Nekem ez utóbbit nem kellett, mert 2 század alatt volt az ütése.
Most vettem hozzá eredeti MAzzer késeket, beüzemelve még éppen nincs.Milyen a Jawa-d?
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
PID szabályzóval kapcsolatban segítene valaki? A rendszer telepítése oké. Utána a programozása érdekelne. Én két lehetőséget látok ami igazából három. Sima on/off módban működik ami gyorsabb mint a gyári termosztát, illetve van a PID szabályzás. Itt lehet auto tuning-ot használni ami konfigurálja a szabályzót a szerinte legjobb értékeket beállitva. A másik lehetőség, hogy manuálisan pötyögöm be az értékeket. Ha valami hülyeséget írtam akkor javítsatok ki légyszíves. Elég az auto -tuning vagy érdemes játszani a paraméterekkel?
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
válasz Gravity1234 #43486 üzenetére
hááááát.....azért így nehéz. ha eszpresszó vonalon akarnak maradni és karossal nem akarnak pepecselni, plusz a pod is kizárt, akkor nem sok lehetőség marad. használt automatát megbízható helyről. vagy a rossz tapasztalatok ellenére erősen el kéne gondolkodni a pod-on, hiszen elég gyors, gőz nélküli gépekből már aránylag olcsón és jót lehet találni és nincs vele macera. költségben a szemes és a kapszula között vhol, de lehet találni (pl. a fórumon is) olcsó és jó pod beszerzési forrást.
még az aeropressre gondoltam, de az sem ad eszpresszó közeli élményt.
-
Surda-
őstag
válasz Gravity1234 #43486 üzenetére
Menjenek a legközelebbi jó kávézóba reggelenként.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Tanacsot kerek, felesegem occsoeknel tonkrement a par eves Krups automata es a szervizben 65 ezres javitast mondtak, amit nem feltetlen szeretnenek.
Kicsit beszelgettem veluk azok alapjan amit mar en is tudok, alabb az infok, en nem tudok tanacsolni....
- keret max 80 ezer Ft.
- automatat ujra nem szeretnenek (tul sok helyet is foglal), vagy ha minden kotel szakad es meretben van kisebb modell ami jo is es a keretbe belefer.
- french pressuk van, szeretik is, de annal erosebb, espresso jellegu kavet szeretnenek.
- POD-os es kapszulas gep valami oknal vagy tapasztalatnal fogva kizart.
- Egykaros espressos elokeszuleteket, felmelegedes, orlo allitgatas, temper, stb elmeseltem nekik, na ezt biztosan nem akarjak.
- napi 2 dupla a mennyiseg. A reggeli egy-egy kave a fontosabb nekik.
- tejet gozolni nem kell.
- Mindezek ellenere ok egykaros espressoban gondolkoznak, de a procedurat amit mondtam biztos nem akarjak, nem is erdekli oket, sot az altalam vazolt "kavezas" nekik mar sok, tulzo, felesleges.Varom miket mondanatok!
Koszi,
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #43451 üzenetére
na, jolti túrta ki, itt az igazság a késekről:
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
zolnagy
őstag
Ês újra megy az oldal!
-
adp
őstag
válasz Keil Walker #43453 üzenetére
Nem tudom. De ez a leiras alapbol sz@r.
Nem ertem minek osztogatjak meg itt is meg a masikon is. Alapveto problemak vannak benne...
A legnagyobb hulyeseg Brikkahoz az elore forralt viz.
Egyebkent szerintem azok a kvk egy fokkal jobbak mint a csibo.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz jveres #43477 üzenetére
Bevallom félve írtam le az öt betűt, de jobbat nem tudok. Ascaso kinti árát nem ismerem, ha versenyképes akkor az is lehet alternatíva. Itthon drága nagyon, igaz a Sylvia is az.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz jookomak #43475 üzenetére
Magyarországon a Lelit ami ilyenkor elő szokott kerülni előbb utóbb, esetleg az Ascaso steel uno pid professional, de ez drágább.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kaligula
tag
-
hifis50
csendes tag
válasz fragola.6035 #43468 üzenetére
Szerintem nem, csak a mérete (átmérő, vastagság). Eredeti Mazzer kést gond nélkül lehet vásárolni, eredeti Compakot viszont nekünk nem sikerült, sem a gyártól, sem bárkitől.
Egyébként a HB-n sokat foglalkoztak a két cég késeinek hasonlítgatásával, én is ott olvastam erről.[ Szerkesztve ]
-
vTamas35
csendes tag
válasz jookomak #43457 üzenetére
Én ugyanígy indultam neki. Ha az ember tisztában van vele, hogy milyen kávés italokat szeretne készíteni, mennyi fogy egy nap stb. akkor egészen jól be lehet lőni egy olyan gépet amihez nem kell nyúlni egy darabig. Én is végigolvastam a fórumokat, végig néztem a youtube videókat, belőttem, hogy a keretemből mi jön ki és azóta is azt a szettet használom teljes megelégedéssel (max őrlő update lesz karácsonyra...). Az enyém sem tipikus kezdőgép volt (ECM Veneziano A1, E61 HX, roto pumpás), de fórumos infók alapján vásárlás után Siminél kezdett, meg kapott egy fejhőmérőt és kész volt a szett, csak tampert és tej kiöntőket újítottam azóta. Egy-két hét bénázás után teljesen jó kávékat csináltam nyitott szűrőtartóval is. Szerintem sem atomfizika, ha a kezdeti kudarcok nem törik meg a lelkesedést, akkor gyorsan meg lehet tanulni bármelyik gépet és rövid idő alatt jó eredményeket lehet elérni. Kockázat inkább a kiválasztásnál lehet, ha nem olyan gépet veszel meg első felindulásból amire tényleg szükséged van (pl. iszol napi 15 latte-t és választasz hozzá egy kis single boileres gépet, vagy veszel egy profi gépet és választasz hozzá egy gagyi őrlőt...)
O1G
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #43468 üzenetére
tényleg nem engem kéne kérdezned. nem ismerem a darálókat.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #43451 üzenetére
hifis50 írta, gondolom a combat tervezésekor eléggé átnézte a darálókat/őrlőműveket, ezért megelőlegeztem, hogy akkor úgy is van. személyesen egyik darálóhoz sem volt szerencsém, így fogalmam sincs. mindenesetre az biztos, hogy először használni tervezem szegény k10-est, legalább megismerem gyári állapotában.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
soldier2
őstag
válasz von toth #43465 üzenetére
Gaggia Baby, használtan. Ez alá semmiképp nem mennék kezdő gépnek (pid híján a sylvia sem igazi), de neki ez nem opció. Új gépként csakis pides gépet vennék (nem dobnám el a garanciát utólagos pidel), de vsz nem veszek új gépet egy darabig.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz von toth #43462 üzenetére
Nem tudja, de megtanulja. Tönkretenni nem tudja, akkor minek szívjon olyan géppel, ahol a rosszul sikerült eredmény simán lehet a gép hibája. Nem autó ez, hogy ha sok lóerőssel kezdi, összetörik.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz von toth #43456 üzenetére
Minek szívjon poemiával, és hasonló szarokkal (már bocsánat) és a végén még bukjon rajta mikor el akarja adni. A Sylvia egy jó alapgép, sokkal könnyebb olyanon tanulni, ahol a hibák hátterében nem áll a gép. Mivel angliában veszi a Fragola/Simi segítségére sem számíthat, így a szokásos használt Gaggia is zsákbamacska marad.150k környékén meg kb árában is van, angol fizuból meg könnyen kijön.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
levytee
csendes tag
-
mester6
tag
válasz jookomak #43457 üzenetére
...." így inkább elsőre próbálok viszonylag "végleges" gépet venni."
Hát ahogy én olvasgatom a fórumot, ez eddig nagyon keveseknek sikerült. Ha hobbid lesz a kávéfőzés, kávé fogyasztás, akkor neked sem fog sikerülni .
Nekem volt Rancilió Siviám (is) , ami egy jó gép, de aztán jött még egy pár. Most már legalább ott tartok, hogy a gyártót véglegesítettem. (viszonylag)[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
válasz jookomak #43454 üzenetére
Szerintem egy alap Graef őrlővel kezdj, az olyan 30 körül van (mármint ezer).
Én akkor vennék Ranciliot, ha már megtanultam tamperolni, kimérni adagot, meg van rutinom mikor kell lefolyást abbahagyni, hőmérséklettel szörfölni. Arra egy Saeco via veneto vagy egy Poemia is alkalmas.
Aztán ha megismerted a kávékat, mi jön be satöbbi, akkor tartanám célszerűnek a felfelé lépkedést, de a ranciliora még mindig költeni kell, legalább egy PID legyen benne.
-
Surda-
őstag
válasz jookomak #43454 üzenetére
Daráló nélkül sajnos nem fogsz tudni jó kávét készíteni vele.
"Maga a kávéfőző csupán egy technikai eszköz, nem elég a presszókávé főzéshez!
Pontosan olyan, mintha valaki otthon jó ételeket szeretne sütni-főzni és venne egy tűzhelyet, ennyi.
Önmagában egy tűzhellyel még senki sem fog tudni semmiféle ételt elkészíteni.
Nélküle sem, tehát fontos, de ez csak egy a szükséges eszközök közül.
Ami a minőségi presszókávé készítéséhez elengedhetetlen:
Kávéfőző (az ajánlott készülékek fel vannak sorolva az összefoglalóban), eszpresszóképes daráló és tamper"
"Daráló nélkül nem lehet kávét főzni, ugyanis a minőségi gépek 9-15 barral nyomják a vizet,ami
a bolti előre darált kávékon pár másodperc alatt átzubog és egy keserű ihatatlan löttyöt kapunk a méregdrága kávéfőzőnkből.
Konkrétan ihatatlan!
Mivel minden kávé más és más őrlési finomságot kíván, az sem megoldás,hogy ledarálják a csíbóban vagy ledarálja a haverom, a Laci…"[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Kávéfőzőt vennék, Rancilio Silvia-t nézegetem. Gyakorlatilag tök analfabéta vagyok a dolgokhoz, olyan gépet szeretnék, ami gyárilag megfelelő, nem túl válogatós kávét tekintve. Őrlő is tervben van, de azt később vennék hozzá.
Kicsit megkavarodtam a verziószámokban. v3, v4 e2016-ot látok javarészt a neten. Melyik a jó? Hogy bonyolítsam, UK beszerzésűnek kéne lennie.
Esetleg más készülék hasonló áron? Durván 400 gbp körül szánok rá, tehát kb 130-150000 huf körül keresek.
Később pid-elés is szóba jöhet. -
dozó
tag
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Nem gondolnám, hogy ugyanaz az őrlőfelület.
Szerintem alapjában véve két dolog határozza meg az őrlemény minőségét, a pontosság és a késprofil. Nem feltétlenül a méret a lényeg. Vannak jól sikerült darálók kisebb méretű késekkel is, pl. Kony, K30 65mm, Mythos 75mm, vagy F64EVO 64mm.
https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #43445 üzenetére
Na de ha ugyanaz az orlofelulet, minek atalakitani? Úgy pontosabban felszabalyozhato? Reményeim szerint vasárnap nálam lesz mar.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
adp
őstag
válasz Keil Walker #43442 üzenetére
Attol mondjuk nem nehez jobb kavet talalni
Lagoon: meg ne oruljunk mar filteres gagyi gepbe casmo...
[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
válasz fragola.6035 #43440 üzenetére
Mármint, hogy Te tudsz kezdeni a pontatlanságával.
Átlag user még a fülével se hall. Illetve hall, akkor is max megvonja a vállát/ vagy vesz tőled egyet.Pl én is tudom, hogy van pontatlanság a Cimbalimban, de itt az ország nyugati csücskén nem fogom tudni megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
hifis50
csendes tag
válasz fragola.6035 #43440 üzenetére
A Compak K10 kése a Mazzer Robur egyfázisú változatának a késéhez áll közelebb. A daráló részek egyformák, csak a Mazzer külső kése "vastagabb húsú", 3mm-el nagyobb.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #43440 üzenetére
Ha szar lesz, eladom vagy meggyogyitjuk
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #43437 üzenetére
Kézihajtányt tényleg nem vennék, mert nem szeretném tekergetni, amit motor tud hajtani, azt hajtsa is motor! Arról sem vagyok meggyőződve, hogy egy motoros daráló késére lehet építeni egy kézi darálót, pl. HG. De talán a Pharos kése kézi daráláshoz van köszörülve. És az amerikai HQ iparnak is nagy tisztelője vagyok.
Compak darálót láttam már párat, egytől egyik pontatlan volt. Igaz azok sík késések voltak, de 'Kutyából nem lesz szalonna' alapon kénytelen vagyok általánosítani.
Mint ahogy évtizedek óta a Mazzer tud normális minőségben gyártani kis és nagy kategóriás darálókat, talán tudni kéne ezt minden gyártónak, nem csak előrukkolni egy nagyvassal és egy nagy halom pénzzel WBC darálót csinálni belőle egy rövid ideig.
Bár valószínűleg átlag klasszik kávézáshoz 'pazar' őrleménye lesz, mert azért a kúposok toleránsabbak a pontatlanságra, de én nem vennék olyan gyártótól cuccot, aki fossa ki a silány termékeket is.
Illetve megvenném használtan, mint ahogy Parci is megvette, mert a pontatlansággal lehet mit kezdeni, a késeket pedig átalakítanám a Kony késére. Ha karbaőrlős és át lehet alakítani Konyra, akkor szerintem 100-150-et megér, annyiért én is vennék.https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #43434 üzenetére
Csak szeretem saját tapasztalatból eldonteni a dolgokat. De nagy ipari gép, wbc versenyen használták, 68-as konuszos orlok, reményeim szerint mindenhez fasza lesz.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #43429 üzenetére
Tényleg érdekelne a miért a kijelentés mögött. Ez az első eset, hogy védelmedbe veszel egy kézihajtányt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
pacuha69
csendes tag
Nálam többször is fellép ez a dolog. Van egy 58,55-ös trapéz tamperem, ami gyönyörűen lehúzza a szűrő oldaláról a kávét és tökéletesen élesen a szűrő széléig tömörít, viszont ha kissé lendületesebben veszem ki a tampert a szűrőből hallani (érezni) hogy huppan egyet a pogi. De van egy 58,5-ös konvexem is, időnként annál is éreztem már ezt. Úgyhogy sajna valóban van ez a dolog, csak nem minden esetben jön elő. Ha finoman emelem ki a tampert akkor nem csinálja.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #43429 üzenetére
Azért kiprobalhatom?
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
adriankoooo
senior tag
válasz norkov84 #43411 üzenetére
58-as tamper, gyári Gaggia szűrő.
Kell hozzá:
-friss kávé
-szitálás
-hústűvel átkeverés, egészen az aljáig
-egy óvatos igazítás
-tamperelés EGYSZERKész.
//mindárt jönnek a hülye vagy miért szitálsz meg kavargatsz válaszok. Nekem ez jött be, gyorsan csinálom és a lefolyás is szép.
Ha tapad a pogi (mert olyan a kávé), akkor igyátok meg a kávét és utána vegyétek le a kart, addig elszivárog a víz és nem fog a szűrőhöz tapadni).
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz lagoon79 #43430 üzenetére
Sztem gepi filtereshez tok mindegy mit hasznal...
Mi ez a tamper vakum effektus? Valaki magyarazza mar el nekem? Annyiszor lattam itt-ott..
Sztem ez bullshit.
Amig porgetem a kosarban a tampert es van egy 0.05 v 0.1nyi holt jatek sztem ilyenrol hulyeseg beszelni.
Ha meg olyan szoros lenne elobb utobb letorne a tamper szele, foleg a kupose..,[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
válasz Keil Walker #43428 üzenetére
daráló van mellé? ha igen, akkor érdemes világosabb pörkölésekkel próbálkozni. pl. CasMo-nak van kifejezetten filterre pörkölt kávéja és asszem P&Y kávépörkölő mester is szokott mozogni ebbe az irányba.
amennyiben nincs daráló, akkor kérd meg a pörkölőt, ha lehet filterre darálva küldje (ha egyáltalán van ilyen opció, akkor ha nem is jó, de megoldás) vagy bolti tégla vásárlása, ami a legrosszabb út.
-
Keil Walker
aktív tag
Sziasztok! Adott egy filteres kávéfőző, amivel ugye csak hosszú kávé készíthető. Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy milyen kávét érdemes/ajánlott hozzá venni?
-
paljoc
tag
válasz tommyx #43425 üzenetére
Nem hiszem, hacsak nincs azon is bluetooth!:-) Amugy jopofa, de ettol nem lesz jobb a kofi, kavezokban, ahol olyan gep van ami valami extra de full manual, nincs szamlalo meg beepitett merleg, ott jo segitseg lehet az optimum megtalalasahoz majdan annak reprodukalasahoz.
-
norkov84
tag
válasz gubabela #43423 üzenetére
Szia!
Az a problémám, hogy elég nagy holtjátéka van, konkrétan mozgatni tudom benne a tampert Szerintem ez így nem OK. Szerintem 58,5 még nem annyira gáz, még mindig marad olyan 0,1-0,2mm a fal és a tamper között (58,6x valamit mértem rajta), az nem szabadna, hogy visszahúzza...
-
gubabela
senior tag
válasz norkov84 #43411 üzenetére
Szia!
A gaggia gyári szűrőjèhez teljesen jó az 58as tamper, ha a falon marad egy kis kávè az nem okoz gondot. Szerintem más lehet a baj, ha csatornásodik. Egyèbkènt a túl pontos tamper sem jó minden kosárnál, mert ha túl szoros akkor kihúzásnál megemelheti a tömörített pogácsát a vákuum.[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
Sziasztok!
Itt is megkérdem, hátha...
Valaki PID-elt már VOLTA gépet? -
jveres
csendes tag
Gondoltam megosztom a legfrissebb élményemet, egyben tájékoztatom azon kedves kávéőrült ismerőseimet, aki szeretné velem felvenni a kapcsolatot, ezen a fórumon megteheti, mert a """"szabadelvűségéről""" messze földön híres fórum mindenható ura kitiltott. Váljék egészségére!
-
mgy
senior tag
-
norkov84
tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata IMS szűrővel GB vagy GC-hez?
A H24,5 a hozzávaló?http://www.danetti.hu/index.form.php?p=form&productid=23618
Abba kb mennyi gramm kávé fér bele tapasztalatok alapján? Illetve 58,5-es tamper kell hozzá, hogy a szélen is jól tömörítsen?
Jelenleg a gyári szűrőm van a géphez (enyhén kúpos is az alakja), 58-as tamperrel tömörítek, de ez kicsi hozzá, emiatt a széleken nem tömörít rendesen, és csatornásodik a kávé, mindegy mennyire figyelek a tömörítésre.
Wdt mindig van, örlő egy Lelit Fred egyébként.
Köszi!
-
jolti
senior tag
válasz paljoc #43395 üzenetére
Na ne!
Kardombadefibrillátoromba dőlök!(#43396) Ábi
Nekem még nem is az idő, bár az sem mellékes, főleg reggel, hanem a macera a zavaró. Amúgy átlag 6-7 mp alatt ledúr egy duplányi adagot ( nálam 18 g-tól ). A 68 mm kések adják neki.
Az időről jut eszembe, megkerestem egy régebbi videót, mikor összeraktam a darálót és letesztelem. Itt még ronda szürke volt a lelkem, nem szép csontszínű. Itt van.
De persze ki mire gerjed.Én ezt a kényelmet nem adnám semmilyen tekerőlantért', max, ahogy írtam, második darálónak, nyugis, pizsamában-teraszrakiülős' vasárnapi kávézásokra.
De azért szívesen megkóstolok majd belőle, mert kíváncsi vagyok rá!(#43400) And06
Vágom.(#43402) adp
"1-2 ezerert van keses 'mak'daralo"
Csak szólok, hogy a mákdaráló az nem késes! Mert a propelleressel még azt sem lehet ledarálni rendesen. Googlizz képet a neten. Sokkal finomabb, ha rendes mákdarálón van ledarálva.(#43409) soldier2
Ha effektíve a festésnél nincs is por, de a felület előkészítésnél, meg a glettelésnél, illetve inkább annak a csiszolásánál van csak por igazán! -
-
soldier2
őstag
válasz vendingo #43403 üzenetére
Úszószemüveg, és FFP3-as maszk (1000 ft), de vsz az FFP2-es is jó, az még ennél is olcsóbb, és szinte mindenhol kapható. Én parlagfűallergiásként kaszáltam a ház mögötti telken a parlagfűültetvényt (mert már a t..köm tele volt, hogy fulladok tőle, a gazdája meg tojik a világra) és még csak nem is dugult be az orrom. Annó az azbesztezéshez vettem a maszkot, de végül nem vágtam bele (az FFP3-as az azbesztrostot is szűri, a paprikapor nem ellenfél )
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kaligula
tag
Valaki magyarázza már el, mi a pláne ebben a Pharosban, hogy ennyibe kerül? A guglis találatok között a negyediken már módosítgatják. A kése sem tűnik valami űrtechnikának, viszont itt is sokan lájkoljátok. Mi itt az okosság?
[ Szerkesztve ]
rovidkv.reblog.hu
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest