Új hozzászólás Aktív témák

  • celf

    őstag

    válasz Bazsee71 #57954 üzenetére

    Szeirntem mindenkinek érdeke, hogy többet adjon el abból, amit árul. Amíg a filterkávé drágább, kevesebben fogják venni. Ennyi. Nem hiszem, hogy direkt úgy lőtték be az árat, hogy azért fogyjon 3-4 /nap, de nehogy túl sokat kelljen csinálni belőle, mert akkor nem lesz idejük másra. Meg a kiszolgálás és a miliő megteremtése a presszóhoz is ugyanolyan fontos. Most nem makacsságból írom ezt :)

    soldier2:
    trendi. ez így van.
    Valószínű ezzell van bajom amúgy, hogy emiatt (is) ha netán nincs időm hazamenni és otthon elkészíteni magamnak, fizethetek érte többet. Mert "menő". Szerintem a filter kávé ne menő legyen, hanem a egy természetes, mindennapi része a jólétnek. Kell a finom népnevelés. Persze nem úgy, hogy pl. a barista nem hajlandó a vevő kívánsága szerint elkészíteni a kávét (ilyen volt az egyik helyen, csak néztem, hogy mi a fene... :D)

    Egy másik példa: ezekben a kávézókban többnyire se kristálycukor, se édesítő nincs. Mert... miért is?
    Viszont színezett kristálycukor (barnacukor) igen. Meg van nyírfacukor, xilit vagy eritrithol, amelyik közül a xilit ha jól emlékszem hasmenést is okoz.

    Ez pl. mennyire szervilis dolog, hogy követik az agyatlan trendet.

Új hozzászólás Aktív témák