Új hozzászólás Aktív témák

  • vicces1

    aktív tag

    Engem is mindig zavart, hogy a kotyogó kosarába töltött őrlemény egy kis része áthullik eleve a tartályba, mert a kosár szűrője durva, plusz sokszor visszafolyik ami látható ha szétszedjük használat után és áll benne a dzsuva.

    Szitanyomáshoz használjuk ezt a szövetet, rengeteg sűrűségű van, lehet próbálgatni 24-es - 160-asig ez azt jelöli, hogy 1 cm2-en mennyi lyuk van. A lényeg, mikor kipróbáltam, a kosár aljába téve eléggé jót tett a kávénak. Ez egy 120-as tehát nagyon sűrű szövet ami a képen van.
    - Semmi visszafolyás
    - Egyenletesebben jön át a víz a pogácsán
    - Egyben ki esik a zacc pogi a kosárból, ahhoz képest, hogy nincs semmi tömörítés.
    - Feltételezem, hogy egyenletesebben is ázik át az őrlemény, mert először az a szövet ázik át, az szétteríti a vizet és mivel nagyon sűrű a teljes felületén enged át, ahogy ellenáll az őrlemény, kicsit olyan lehet, mint egy vízterítő-felsőszűrő kombó. Persze itt is érdemes szépen egyenletesen elsimítva tölteni a kosarat.

    - Nem megy tönkre, simán mosható ez egy PET standard poliészter szitaszövet, szinte minden maró anyagnak, vegyszernek ellenáll, tehát nem kerül beléd méreg. Ez pont nem volt olyan szép, csak ma reggel jutott eszembe, hogy lövök egyet róla. látható hogy a kiöntés irányába kicsit szétmosta a végén, ha a teljes mennyiségű víz átfolyik a főzés közben akkor ez nincs. Maga a kávé finom lett.

    [ Szerkesztve ]

    Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

Új hozzászólás Aktív témák