-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qvik27
tag
válasz Bazsee71 #73027 üzenetére
😂
Ahha! Igy mar mas!
A kincstari magabiztossag az persze aranyat er, mint tudjuk, persze bizonyos korulmenyek kozott...
Lehet, h mar 74-et is olvastam.
No de ha mar igy, akkor kerdezem, hogy a tudomany allasa szerint a kave maga, vagy a gep markaja hatarozza meg inkabb a szukseges orlesfinomsagot meghatarozott szuroatmero es nyomas mellett?10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
zolnagy
őstag
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Bazsee71 #73084 üzenetére
Mostanában Cupping brewer-rel filterezek. Finomabbakat csinálok vele, mint a Kalitával, bár nem olyan tiszta az ital, néha átszűröm még V60-nal. Csak egy jó daráló és 100 fokos víz kell hozzá.
20/330-tól már nagyon jól használható, de 15/250-nel is jó.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
#91073280
törölt tag
-
Lefty
addikt
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #73235 üzenetére
1 hónapja hoztam Szekszárdról etiópot (Dimtu Tero, natural), 9-10 naposan bontottam, a 3. napra már nálam is üres volt. Elfogyott, mert nem volt rossz, de már minden izgalmat és jellegzetességet nélkülözött. Pedig ilyenkor arra is figyelek, hogy úgy merem ki a zacskóból a kávét, nem borogatom.
-
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #73240 üzenetére
A kávézóban én se varázslok, őrlök, mérlegelek, tamperelés, és mehet. Igaz csak 1 kávé van egyszerre, de az stabilan hozza azt amit elvárok. GC mellett otthon próbálhattam bármit, és nem nagyon lett ilyen.
(Ha a cél időhöz képest túl gyorsan/lassan jön le a kávé, akkor kuka és jöhet az örlő állítás)LM mellé még kéne egy naked kar, érdekelne, hogy ott is látni-e különbséget GC után.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
gytam65
újonc
válasz Bazsee71 #73235 üzenetére
Kapuczinertől is ilyen szelepes zacskóban rendeltem most a kávét. Tapasztalta valaki, hogy mostanában gond lenne vele? Nekem 2-ből 2x felbontás után nem lehet visszazárni. A villámzár nem nyílik, hanem elenged az egyik fele mintha nem lenne jól ragasztva a zacskóhoz.
-
-
Lefty
addikt
válasz Bazsee71 #73736 üzenetére
Na visszatérve erre a témára. Végül nem próbáltam ki a helyet Fehérváron, helyette sokkal jobbat találtam szerintem. A keszthelyi vasútállomáson találtam egy tök jó helyet teljesen véletlen. BoomBike a neve, mivel nem ajánlotta senki, így feltételezem, hogy másnak is hasznos lehet az információ, aki Keszthely környéken tartózkodik a jövőben. A kávé után egy picit beszélgettem a sráccal, 3 hónapja nyitottak, saját pörkölésű blendjeik vannak, egy közepes brazil és egy etióp sidamo. A képen a presszó az a brazil, egészen rendben volt. Az etiópból pedig hoztam haza, meglátjuk mit tudok kihozni belőle. Saját készítésű péksütemények is vannak, a design is nagyon rendben van. Amit nem tudok egyelőre hova tenni az az, hogy miért a vasútállomáson van. @boombikecoffee
[ Szerkesztve ]
-
Johnny70
tag
-
Libretom
aktív tag
válasz Bazsee71 #73899 üzenetére
Bocs a nyilvánvalóan laikus kérdésért: 2500 és 15000 között találtam tampereket. Nyilvánvaló, hogy a jó tömörítés nagyon lényeges. A méret persze (itt)nagyon fontos, de mitől jó, vagy rossz egy tamper? Tömeg, anyag, nyél kiképzés? Látszólag sok egyforma van, nagy árkülönbséggel...
-
-
#91073280
törölt tag
válasz Bazsee71 #73907 üzenetére
"Elég megtévesztő tölcsért javasolni valakinek, mikor láthatóan presszóra utazik." Igen? Szerintem meg eléggé kibaszás ilyen féladagos cuccra rábeszélni.
Bár mindenből ki lehet hozni a maximumot, csak az arányokon múlik. Ha elég 20ml eszpresszó, jó is lehet. Jó drága. De legalább meg lehet inni. Tejjel. Még instant kávét ajánlanék, kb. egy szinten van.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #73938 üzenetére
gondolom a gyári bojlernél volt, ahol külső fűtőszál van. ha például atom vízköves a gép, el tudom képzelni, hogy az alu és a fej forró, de a víz a bojlerben mégsem forró annyira (kifele adja le a hőt jobban). kazáncserénél meg belső lett a fűtőszál, meg eleinte nem volt vízköves.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mdav88
aktív tag
válasz Bazsee71 #73938 üzenetére
Pont ugyanez jutott eszembe...
Nekem jelenleg stabil 13 fok a kulonbseg a bojler javara, sosem mertem mennyinek kene lennie... Csak azon csodalkozok, hogy a pidet nagyon fel kell csavarjam, hogy vilagosabb poribol ertekelheto kave legyen.
Azt ugye hozza kell tenni, hogy ez a faema fej gaggia alubojlerrel, kisebb a fej felulete ahol a bojlerrel erintkezik.
-
prandris
tag
válasz Bazsee71 #73938 üzenetére
Ezt kérdeztem màr én is itt korábban, hogy hogy lehet melegebb a fej. Csak találgatni tudok, hogy a fűtőszál formája/elhelyezkedése miatt, lehet túl közel van a fejhez, az egész be van bugyolálva és egy majdnem zárt dobozban van. A pid tartja a hőmérsékletet ahol méri, kapcsolgatja az ssr-t, de a fej emiatt elképzelhető hogy több hőt vesz át. A pid jól mér már le lett ellenőrizve, de már ki is lett cserélve egy eredeti japán rkc cb100-ra. Ugyanaz a probléma. Ha nem szellőzik a gaggia akkor a fej forróbb mint a bojler. A gépet nordaval használom kétlem hogy vízköves.
[ Szerkesztve ]
-
Frogz
csendes tag
válasz Bazsee71 #73930 üzenetére
Bazsee & Soldier: köszönöm a válaszokat, én is erre emlékeztem a készülék tulajdonságai kapcsán, de vissza is olvastam az ehhez tartozó fórum bejegyzéseket.
Szerviz ügyben azt remélem, talán mdav kolléga lát benne valami szakmai kihívást, és segítségemre lesz, ha nagyon megáll valami benne.
Átnézés: na ez necces kérdés, mert oda-vissza több mint 700 km, és minimum 7 óra lenne, annyit még nem ér.
De azért nyugtassatok meg, hogy lehet adagonként is etetni kávéval?!
A képek tényleg nem túl élesek, igényesek, de a jófogáson tipikusan ez a többségi színvonal. Nekem a környezet sem a leg bizalomgerjesztőbb, de az igen, hogy látszólag "volt gazdája" a készüléknek, nem valami lomis cucc. -
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #74018 üzenetére
lehet, hogy rosszul tudom, de a zm kést csak berakod az sm-be és kész, nem? a k30 késhez viszont a késtartót is át kell alakítani, azt senki sem tudja megcsinálni, aki nem azt mondja, hogy "igen, én megcsinálom neked". (de nem a heycafé ellen beszélek, az is remek megoldás, én is akartam egyet, csak valaki elorozta )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #74018 üzenetére
az újabb san marco jó eséllyel pontos, a régik szarabbak, enyém is valami 2 századon belül volt
Rush77: ezt tényleg ki kell fogni, mi Bazsee-val jókor voltunk jó helyen, így relatív elég olcsón megúsztuk a presszó és filter őrlő kérdést, mindenesetre egy sj-vel és egy minivel is lehet jó kávét főzni, csak írtuk, hogy hasonló áron lehet ilyen is
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen