Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz lenan #28494 üzenetére

    Hát ha szerinted nem gáz, hogy egy kompakt a cserélhető obis rendszergépekkel van méretben egy kategóriában, ráadásul úgy, hogy ebből van ami fényerőben, teljesítményben is lealázza, akkor tényleg nincs vele semmi gond.

    Szerintem viszont ha már nem cserélhető obis egy gép akkor legalább az az egy ami rá van hegesztve legyen valamiben kiemelkedő. Ha nagy akkor az legyen tényleg jó, teljesítményben és fényerőben is, mint például az R1 volt anno. Vagy ha méretre mennek rá akkor meg legyen már kisebb legalább a rendszergépeknél, pl. így.

    Mikor megláttam az első kiszivárgott képeket azt hittem azért ilyen nagy, ilyen gyér fényerő mellett, mert cserébe elegáns fix építést kap belső zoommal és élességállítással, de ahogy nézem még ez se jött össze, kifejezetten rondán pumpál ez az obi.

    Nem gondoltam, hogy ezt fogom mondani, pláne pont a Leicára, de azt hiszem sikerült összehozniuk az elmúlt pár év legjellegtelenebb fényképezőgépét. Ennél semmilyenebb gépet tervezni az már szinte művészet lenne! :D

    Ehhez jön még az ára. Ennyi pénzből előbb vennék egy Sony RX1-et, az legalább valamilyen. :)
    Ha valaki nagyon zoomra vágyik az RX1 24Mp FF szenzorból kicsit vág és már meg is van a kívánt zoom átfogása is. Sőt ha valaki csak azért venne ilyen gépet, hogy felvágjon a piros pöttyel a "klubban" annak a Sonynál ehelyett még mindig ott egy Sonnar üveg a gépe elején, amit a Full Frame varázsszavakkal kombinálva szintén elérheti a kellő hatást. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák