Új hozzászólás Aktív témák

  • yle_greg

    tag

    válasz peppe79 #97803 üzenetére

    Nem, egy naoname kínai üveg van rajta, így nagyjából egy pizza árával volt egyenértékű a befektetés. :-)

    Szerencsére a gép (GX7) és a 14-140 együttes tömege nem túl nagy, így a tehetetlenségét nem volt nehéz leküzdeni, nameg ahogy jött az ajtó, én is elrántottam a csípőm, csak már későn, mert az ajtó gyorsabb volt.
    Az ütközés kicsit megdobta a gépet, de nem is tudom, hogy hogyan jellemezzem az erőhatásokat... Mondjuk fellógatod a gépet egy madzagra, csinálva belőle egy ingát. Aztán vele szemben, közvetlenül az orra előtt fellógatsz egy mondjuk alma nagyságú kőgolyót. Aztán elhúzod a kőgolyót úgy 15-20 centire, és elengeded, hogy nekicsattanjon a frontlecsének. Na, cirka ekkora csattanást védett ki a kis üvegem. :-)

    Szerencsére az objektív teljesen be volt zoomolva, vagyis a zoomban részt vevő (nem tudom hogy mondják, talán helioid pálya?) mechanika nem sérült, vagy legalábbis eddig még nem vettem észre, hogy zoomolláskor akadna vagy bármi, továbbra is simán siklik rajta minden, és az autofókusz is ugyanolyan gyors és pontos mit új korában.

    Igazából nem az ütések miatt van rajta az előtétüveg, hanem mert mivel szemüveges vagyok, tudom, hogy olyan nincs, hogy egy üveg csak úgy tiszta maradjon, és akkor még nem is beszéltem az ujjnyomokról rajta, amik szavamra, fogalmam sincs, hogy mikor és hogyan kerülnek oda. :-)

    A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)

Új hozzászólás Aktív témák