Aktív témák

  • t_a_m_a_s

    őstag

    válasz NomAAd5 #8651 üzenetére

    Szia,

    azt hiszem, hasonló cipőben jársz, mint én jártam gépvásárlás előtt, ezért megosztom veled én is a tapasztalataimat, hátha segít.
    Kb egy éve kezdett el buzerálni a gondolat, hogy veszek a kompakt helyett/mellé egy DSLR-t. Akkor a D40-D40x-D60 között kellett döntenem, végül itteni véleményekre alapozva a legbelépőbb D40 mellett döntöttem.
    Átlagos felhasználó vagyok, családi események, nyaralás, 1-2 hobbifotózás. Szóval a tanuló fázis, majd kiderül lesz-e időm, kedvem, s ami fontosabb, van-e tehetségem. A D40 6 megapixelje mindenre elég az én szintemen. A3 méretű képek még megfelelő minőségűek (szerintem), nagyobbra nem hinném, hogy szükség van. Való igaz, a vázba épített fókuszmotor hiánya miatt az obipark bővítése költségesebb, de nekem a 18-55 és 55-200 tökéletesen elég. Közben vettem egy 18-105-öt, most turistáskodtan végig vele 5 napot, nem hiányzott még a 105-200 tartomány sem (nem is vittem a telét, nem volt kedvem cipelni).
    Összességében szerintem az alap belépő váz és a 18-105 minden igényt kielégít a lelkes amatőr szinten. Ha komolyabban belevágok a fotózásba, akkor meg úgyis veszek egy komolyabb vázat, a D40 meg jól lesz a páromnak:)

    Új gép kontra használt gép témában én az új pártján állok, persze hozzátéve azt, hogy a még garis, nem egészen egy éves, 8000 expó körüli gépem újszerű állapotú, minden doboza, papírja megvan, vigyázok rá, és ha eladnám, nem akarnék átverni senkit. Azt gondolom, az itt fórumozók többsége így van ezzel, tehát lehet, hogy használt gép vásárlásnál itt kellene körbekérdezősködnöd.

    Valaki említette előttem, hogy ne odázd sokáig a vásárlást. Ezzel én is egyet kell, hogy értsek. Én hetekig szuttyogtam vele, közben volt egy lengyelországi utazás, amin emiatt a kompakt géppel fotóztam. Borús időben, minősíthetetlen képeket.... Kénytelen leszek visszamenni, hogy rendes fotóim is legyenek:)))

    Még annyi, hogy mivel kompaktról lépsz feljebb, a minőség javulása mindenképpen jelentős lesz.

    hát ennyi, remélem segítettem.
    T

    [ Szerkesztve ]

    Holnap majd jól beletépünk...

Aktív témák