Aktív témák

  • t_a_m_a_s

    őstag

    válasz safi. #8718 üzenetére

    Azt ne várd senkitől, hogy döntsön helyetted, úgysem fog... Nem tudom miről váltasz tükrösre, de gyakorlatilag bármelyik kompakt után szembetűnő lesz a változás... Gondolom Te neked is van egy kereted a gépre, és ugyanannyi pénzért kb ugyanazt a kategóriát tudod megvenni, hívják akár Nikonnak, akár Canonnak, Pentaxnak, Sonynak.

    Én mostanában hajlok arra, hogy nem érdemes sokat vajúdani, meg kell fogdozni a kiszemelteket egy arra alkalmas helyen, aztán meg kell venni azt, amelyik tetszik, kézre áll, stb... Nem hiszem, hogy három hét múlva okosabb leszel mint most. Minél több infót kap ilyenkor az ember, annál jobban elbizonytalanodik....

    Nem vagyok nagy hozzáértő, kevés tapasztalatom is csak Nikonra korlátozódik. De nagy általánosságban tudható, hogy amelyik gépvázban nincs fókuszmotor (D40, D60 még ide tartozik), ahhoz biza drágábbér' mérik az objektívet. Amelyikben van, ott meg a vázat... Kezdő fotós tudásához meg szerintem bármely belépő szintű gép megfelelő (én például nagyon jól megvagyok a tökalap D40-el), kérdés csak az, mennyire akarod bővíteni az objektívparkod. Én még annyi tanácsot kaptam vásárláskor, hogy inkább egy közepes váz jó objektívvel, mint fordítva.

    Holnap majd jól beletépünk...

Aktív témák