Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz daneel_hu #21859 üzenetére

    Ma próbaképp nekimentem az 50Hz-es módnak is.

    Kb. 5 percnél jártam egy sorozatrészben (Doctor Who S11E09), mikor kezdtem volna feladni, de aztán eszembe jutott, hogy javítaná az esélyeket, ha lekapcsolnám a mesterséges fényt a szobában (egy gyenge ~6500K LED, ami a közepesen sötét-szürke falra néz a TV felett --- ezt HDR filmekhez is mindig lekapcsoltam, de egyébként mindig világít, mikor a szobában vagyok), aztán lelőttem még a feliratot is, és próbáltam elnyomni azt az ingert, hogy mindig azonnal belebámuljak minden háttérben felbukkanó fehér foltba, mint pl. szobaablakok (egyfajta ördögi kör, mert vonzzák a tekintetem amiatt, hogy villognak, de ha belenézek, akkor még jobban villog, sőt akkor már minden), aztán a 10. perc környékén kezdett jó lenni. (Jobban zavar az, hogy felirat nélkül alig értem mit beszélnek, mert túl van erőltetve az akcentus.) Ekkor bementek a világos helyről egy sötét barlangba (szarul volt fényelve, minden homogén sötétszürke paca volt nulla fekete pixellel, ahol semmi fény nem volt), és ott már meg se m tudtam mondani, hogy be van-e kapcsolva a BFI vagy sem. A 25. perc körül jöttek ki ismét napfénybe és már nem zavart. A 30. perc körül volt "kamerarázás" lámpákkal teli szobában, aztán beült valaki eg az ablak elé (homogén fehér folt a fej körül), ami úgy 5-10 másodpercenként ingadozott a "picit zavaró" és "nem is vibrál" közt. 40. perc körül átváltottak egy "álomvilágba", ahol minden fal hófehér és csak pár alakzat látszik világosan, de ez is tűrhető volt. A 48. percben durván duplán látni a felfelé gördülő stáblistát, de olvashatóbb, mint mikor átpöckölöm BFI nélküli képmódba.

    Idővel talán még a Sony 48+72 BFI-jét is meg tudnám szokni az elviselhetőség mértékéig.

    (#21906) daneel_hu

    A "banding" szót nem szeretem erre (azon túl, hogy nem tűnik találónak, az már fent volt tartva a gradient banding-nek, ahogy pl. a gószting is másnak), de szerintem írtam róla ott, hogy "ne küld vissza a boltba sávosodás miatt legalább 10-20 óra használat előtt".
    A beégés pedig többnyire az eredeti vázlatból van átvéve (ami óvatoskodóbb megközelítés, mint a személyes "lazaságom", csak pár szót szúrtam bele hogy árnyalja a félelemkeltést).
    Vagy mire gondolsz pontosabban?

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák