Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    válasz tailor #2609 üzenetére

    Szerintem nem olvastad el elég figyelmesen amit írtam, így félreértetted. Kimaradt a _feltétel, amiért azt írom "mert HA nemnagyon (...), akkor (...) Én ugyanis a _leicá_val hasonlítottam össze, sőt, valójában személyes tapasztalat híjján össze sem hasonlítottam, hanem felvetettem egy _kérdést_
    Amúgy erre a korábbi beszélgetésre utaltam: lenan:: "forditsunk a dolgon: a FF szegmensben a leica mellett egy ahhoz képest iszonyat olcsó terméket a régi manuál obik mellett af-es obikra is alapozni, és bármilyen objektívvel jó élességállítást biztosítani minimum nyerőnek tűnik. :-)"
    És érdemes ott korábbra is visszaolvasni.
    Annyiból jobb a helyzet, hogy akkor még 2000 eurós árról volt szó, most ha minden igaz lesz ennél olcsóbb is. De az EU-ban még ezzel is a D600 fölé fog kerülni.
    Tehát az egész úgy merül fel, hogy ez ugye nem légüres térbe érkezik, hanem ha valaki ennyi pénzt szán FF rendszerre akkor körülnéz, és ha azt látja hogy párszáz euróval többet kell fizetnie a vázért, a natív objektívválaszték szegényes (ár/értékről még info hiányában egyelőre nem tudunk beszélni) - na innentől valami komoly pluszt kellene nyújtani hogy megérje e mellett dönteni. Itt jönnek képbe a manuális üvegek és a "szegény ember Leicája" koncepció - és a kérdés hogy ez vajon megáll-e.

    Amúgy meg szó sincs "panaszkodásról" (ezt nem is tudom honnan vetted), csak én pl. pont a fentebb már vázolt helyzetben vagyok, kb. fél év távlatában bizonyos célokra FF rendszert is nézek magamnak. És számításba veszem a NEX-et is, ha érdemes - és pont ehhez kapcsolódott a kérdésem.

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák