-
Fototrend
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
nagyúr
válasz aleister #173248 üzenetére
Pedig de, a tejcukorral is számolj. Illetve nem minden tejsavó nulla ch-s. Sok esetben valamilyen ch van benne, rendszerint gyors. De tényleg engedd el, ha mellette sok a rost, van zsír is meg minden. Lényeg, hogy teljes értékű kaja legyen.
Pedig marha finom a rizskása
Janaboy: +1 a málna/eper/erdei bogyósok baromi jók
aelod: Jaja, legalább 1 adag legyen azért. Mondjuk én reggel szendót szoktam, edzés előtt meg a rizskása kombót. Hamarabb is ürül a gyomromból."de ez a folyamat vagy betegség vagy tartósan extrém alacsony kalória bevitel során áll fenn nem pedig azért mert este nem vacsoráztál."
Ezek szerint, akkor már te sem hiszed, hogy a kardiótól leesik az izom.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
aelod
veterán
válasz Speeedfire #173251 üzenetére
Ezek szerint, akkor már te sem hiszed, hogy a kardiótól leesik az izom.
Sosem hittem."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
aelod
veterán
válasz Speeedfire #173253 üzenetére
Lehet még az elején nem emlékszem már. Annyiban lehet igaz a dolog, hogy a verseny közeledtével nem kell halálra cardiozd magad mert felesleges és csak ellaposodsz - izomtömeget veszítesz ha túlzásba viszed.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Speeedfire
nagyúr
válasz aelod #173254 üzenetére
Nem mostani sztori. Rémlik, hogy egyszer volt ilyen beszélgetés. Tibcsi akkor nagyon diétázott, kardió hegyek stb. És mondtátok, hogy nem aerob-ban vagyok, hanem kardióban. A 140-150 pulzussal. Aztán volt szó ATP-ről meg mindenről is.
Áhh, nekem nem lesz verseny. Ilyen gondom nincs. Ennél jobban szeretek kajálni.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
aleister
veterán
válasz aelod #173250 üzenetére
Az ugye megvan, hogy a 125 gramm zabpehelyben már önmagában 21 gramm fehérje van?
A tejben további kb 10 gramm Ez eddig 31 g.Teljesen felesleges 20-25 gramm proteinnél többet egyszerre bevinni a fehérjeszintézis miatt. Volt már erről kutatási eredmény.
Csak az íze miatt rakok bele fehérjeport, nem a protein tartalma miatt."BTW meglepődnél, hogy a zab is mennyivel emeli a vércukrod"
Nyilván minden megemeli valamilyen mértékben a vércukor szintet. Az nem mindegy, hogy mennyi idő alatt.Speeedfire:
Persze, számolok vele. Arra utaltam az előző hozzászólásban, hogy mivel első körben a tejcukrot a laktáz enzim lebontja szőlőcukorra, ezért van egy kis késleltetési ideje a folyamatnak.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Speeedfire
nagyúr
válasz aleister #173256 üzenetére
Nem lesz jobb a fehérje szintézis ez tény. De jobb elosztani egész napra a fehérjét. Ha most eszel pl 4x és csak 30g van van egy kajában az nem túl sok.
Én pl most 4x eszek egy kb 500-500 kcal egy kaja amiben van 40-50g fehérje, és 50-60g ch.
Az emésztés úgy is belassul, ha kell.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
aleister
veterán
válasz Speeedfire #173257 üzenetére
Igen. A legideálisabb az lenne, ha folyamatosan kapná az ember kis mennyiségben, infúzióban a fehérjét.
2000 kcal? Diétázol?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aelod
veterán
válasz aleister #173256 üzenetére
Megvan de a zab meg a tej mint fehérje forrás? Te sem gondolod komolyan. Tejsavófehérje biológiai értéke valljuk be azért jóval magasabb.
Teljesen felesleges 20-25 gramm proteinnél többet egyszerre bevinni a fehérjeszintézis miatt. Volt már erről kutatási eredmény.
Nem, nem felesleges. Ha egyszerre több fehérjét viszel be az magasabb fehérje szintézist produkál mintha csak kisebb mennyiséget vinnél be. Ez a 30g per étkezéses fehérje küszöb is egy olyan tévhit ami itthon nagyon megy. Speeedfire jól írja, hogy a konstans egész napra elosztott fehérje bevitellel (itt kiemelném, hogy ha reggel lököd meg jobban az mégjobb) kalkulálsz azzal segíted a legjobban a fejlődést.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
aleister
veterán
válasz aelod #173260 üzenetére
Ez a BV is túl van misztifikálva. A hasznosulás tán még oké, de a felszívódási sebességnek nem sok értelme van egy reggelivel kapcsolatos vitában. Ez egyedül edzés után fontos.
Anno volt itt a topicban egy videó. Valami amcsi molekuláris biológus eszmefuttatása amolyan kérdezz-felelek stílusban. Elhangzott a kérdés mely szerint mi az üdvösebb fehérje szedésének a kérdésében? Inkább minőségi, de kevés, vagy inkább sok, de kevésbé top fehérje legyen..
Az volt a válasz, hogy egyik sem, hanem legyen kevert a protein forrás. Minél több forrásból származó. Az a legtermészetesebb. Nagy eséllyel a teljes fehérjemátrixot tartalmazza majd így a bevitel, szemben a piedesztálra emelt "nívós" fehérjékkel, amik célszerszámok. Közel sem tartalmazzák azt a 20+ aminosavat mind, amikből az izmok állnak.Szóval nem közvetlen az edzés utáni turmix esetén én egyáltalán nem erőltetném a tejsavó cuccokat. Inkább menjen természetes forrásból bármi. Akár növényi, akár állati. Minél több féle.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Speeedfire
nagyúr
válasz aleister #173259 üzenetére
Állandóan diétázok, de csak hétköznap. Hogy aztán hétvégente 3000 kcal-ákat egyek
Viszont így is szépen gyök2-vel megy le a súlyom, erő, izom növekszik. Előbb utóbb elérem a célom.
aelod: Mi a baj azzal, hogy nem a legjobb a zab, és a tej? Tudjuk, hogy a tojás az egyik legjobb, de mégsem azt esszük egész nap. Ha több forrásból van a fehérje szerintem az csak jót tesz. Komplexebb lesz az amino profil.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
brembo
tag
válasz Speeedfire #173262 üzenetére
Hogyan érdemes diétázni, hogy mellette az izom nemhogy ne csökkenjen, de növekedést is tudjon produkálni? Hallottam, hogy van ilyen, de érdekel, hogy a gyakorlatban hogyan lehet ezt kivitelezni? Az én fejemben az van, hogy a diéta alatt vissza kell fogni a szénhidrátot, de CH nélkül meg hogyan épül az izom? És mi a helyzet a zsírokkal? Kinek mi jött be ilyen téren?
aleister
Köszi! -
Speeedfire
nagyúr
válasz brembo #173264 üzenetére
Nem vagyok szakember. De én amit tudok, hogy nem szabad nagy deficitet tartani. Magasan kell tartani a ch-t, mert az nagyon hasznos. Fehérje kb 2g/tskg, zsír meg kb 0.5g/tskg.
De ezek sosem kőbe vésett dolgok. Mindenkinek az a legjobb diéta amit be is tud tartani. Van amikor megeszik 100g zsírt, cserébe a ch csak 100-120. Máskor meg 40g a zsír, és 240g a ch. Akik nem olyan HC-ok, mint Előd pl hogy verseny előtt már kb semmi fűszer, nulla ch. Ők bírják, én nagyon nem bírnám
Hát izmot növelni deficit alatt nem egyszerű. Elvileg a szintentartó kalóriával lehetséges. De erre szerintem sosem kapsz ép választ. Le kell fogyni oszt' cső. Annyi izom lesz, amennyi. Majd építed újra.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
aelod
veterán
válasz aleister #173261 üzenetére
Ez a BV is túl van misztifikálva
A biológiai érték nincs túlmisztifikálva. Az aminosav profilok azok tények s mint olyan a tejsavó sokkal jobb mint a zab. Már csak azért is mert a zab kevés leucint tartalmaz (amiről tudjuk, hogy elengedhetetlen a megléte az izomépítéshez) mint ahogy az összes többi növényi fehérje egyaránt (kivéve a kukoricát). Nem a semmiért helyezik a súlyzós edzést végzők a hangsúlyt a fehérje bevitelnél az állati eredetű forrásokra.
Speeedfire
Nincs baj vele de leírtam miért lehet más jobb választás. Sokan nem vagy egyáltalán nem emésztik jól. Pláne tejjel. Lehet a kollégának nincs vele baja de 10ből 8 embernél puffadást és egész napos fingást okoz a kettő kombója.
Ha több forrásból van a fehérje szerintem az csak jót tesz. Komplexebb lesz az amino profil.
Lásd a leucin tartalmat fentebb."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Cs1csó
félisten
válasz Speeedfire #173230 üzenetére
Ezt is "elmentem" néha nem árt váltani, mást is kipróbálni és akkor erre is rárepülök.
-
Cs1csó
félisten
válasz brembo #173264 üzenetére
Az "elhivatottabbak" úgy tudom úgy csinálják -ez a legpraktikusabb - hogy van a "tömegelő" időszak amikor kevesebb ismétlésszám, nagyobb súly, sok kaja akár több szénhidrát. Aztán így mondjuk felszed vagy 10kg-ot majd jön a szálkásítás (nagy ismétlésszám, kisebb súlyokkal, egy kis kardió) aztán ebből 10kg-ból marad mondjuk izom 2-4kg, és ezt váltogatják.
Folyamatosan "szálkásan" tartott izomzat mellett azt még növekedésre is bírni na az kemény munka, a táplálkozás-edzés-pihenés frontján.
Gondolom megoldható, de sokkal lassabb az ütem, mint egy tömegelő-szálkásító tervnek.
Sokan csinálták anno, hogy ősszel elkezdtem "tömegelni" majd tavasszal elkezdtek "szálkásítani" és így nyárra meglett a "strand forma" az előző évhez képest - akár - 2-3kg-al több izommal. (ugye télen nem gond, ha felszed az ember pár plusz kilót esetleg kicsit több víz is van stb.)[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
nagyúr
válasz Pestaman #173267 üzenetére
Akik nagyon bezsírosodnak kevés cuccot tolnak
Pl a TSM-es srácok mind 130-140kg-ra felmentek. Oké, értem én hogy sok izmot pakoltak fel. De ott már komoly egészségügyi bajok lehetnek. De cserébe több izmot is pakolnak fel napi 5000 kcal mellett.
aelod: Persze, ez abszolút jogos. Én is azt mondom, hogy aki 2022-ben a zabot ajánlja az picit le van maradva. Bár tény, hogy fehérje, meg rost tartalma magas. De jobbat össze lehet rakni rizs, gyümölcs, tejsavó kombóból.
De a leucin csak 1 dolog a sok közül, teljes amino profil kell. Ha a napi 200g fehérjéből neki 30-50g van növényiből. A maradék pedig tojás, tejsavó, marha akkor elenyésző a kettő közötti különbség.
Legalábbis én nem tudok olyanról, hogy kevésbé indulna meg így a fehérjeszintézis.
De ezen nem veszünk össze, én is azt mondom, hogy érdemes törekedni a minőségi alapanyagokra.
Cs1csó: Nekem a fehércsokis nagyon bejött. A QNT fehércsokis az etalon nálam, de drágább is. És sokszor nem is lehet kapni.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
aelod
veterán
válasz Speeedfire #173266 üzenetére
Hát izmot növelni deficit alatt nem egyszerű. Elvileg a szintentartó kalóriával lehetséges. De erre szerintem sosem kapsz ép választ. Le kell fogyni oszt' cső. Annyi izom lesz, amennyi. Majd építed újra.
Itt is és minden más témában külön kell venni a PED vagy natural sportolókat. Előbbinél simán megoldható utóbbinál véleményem szerint nem. Ha sikerül akkor az első csoportba tartozol
Akik nagyon bezsírosodnak kevés cuccot tolnak
Pl a TSM-es srácok mind 130-140kg-ra felmentek. Oké, értem én hogy sok izmot pakoltak fel. De ott már komoly egészségügyi bajok lehetnek. De cserébe több izmot is pakolnak fel napi 5000 kcal mellett.
Erre had ne írjak inkább semmit.[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Cs1csó
félisten
válasz aelod #173272 üzenetére
Azt kell eldönteni, hogy KI MIT akar:
1. minél nagyobbnak "lenni" tehát 100kg átlag magassághoz vagy
2. a "natural" vonal, esetleg megőrizve a rugalmasságot a sok nyújtással, kardióval az állóképességet.Erről jut eszembe, kb. 20 éve (te jó ég, hogy telik az idő) járta a debreceni Jimmy's GYM-be (ha jól emlékszem így írták, most ha jól tudom FREEDOM néven fut a hely)
Na tehát ez a második emeleten van és akkor Kathi Béla volt ott a személyi edző és volt, hogy egyszerre értünk oda és mire felért úgy fújtatott mint egy gőzgép - vagy mint hasonló megterhelés után most én - )
Na ő már akkor is komolyan tolta igaz inkább még erőemelőként, tehát inkább nagy volt mint definiált. ) -
aelod
veterán
-
aleister
veterán
válasz aelod #173268 üzenetére
Dehogynem. Ugyanúgy túltolják a gyártók a szakmai bullshitbe csomagolt marketinget, mint bármilyen egyéb fogyasztási cikk esetében.
Kis olvasnivaló:Kritika 1:
"A kritikusok egy olyan kutatásra hivatkoztak, ami arra mutat rá, hogy mivel a tejsavófehérje izolátum nagyon gyorsan megemésztődik, ezért beléphet a véráramba és szénhidráttá alakulhat át egy folyamat során, amelyet glükoneogenezisnek hívnak; sokkal gyorsabban, mint azt korábban lehetségesnek gondolták, tehát míg a tejsavó aminosav koncentrációja növekedett felfedezték, hogy az oxidáció mértéke szintén növekedett és állandósult anyagcsere alakult ki, ami egy folyamat, ahol nincs változás a teljes fehérjeegyensúlyban. [18]
A kritikusok azt állítják, hogy amikor az ember elfogyasztja a tejsavó fehérjét, az olyan gyorsan szívódik fel, hogy annak legnagyobb része a májba kerül és oxidálódik. Ennélfogva azt gondolják, hogy azért tart olyan sokat vissza a szervezet, mert azt energiatermelésre használja és nem fehérjeszintézisre. Így felvetődik a kérdés, hogy a módszer valóban azt határozza-e meg, hogy melyik fehérje hasznosítható jobban biológiailag."Kritika 2:
"gy másik kritika, ami a Sport-és Orvostudományi Folyóiratban jelent meg, azt állítja, hogy egy fehérje BV értéke nem vesz figyelembe számos fontos tényezőt, ami hatással van az emésztésre, és a fehérjének más élelmiszerekkel való kölcsönhatására a felszívódást megelőzően, és hogy csak a fehérje maximális potenciális minőségét vizsgálja, és azt nem határozza meg pontosan a megkövetelt színvonalon. [19] Továbbá a Poullainanulmányban, melyet a kereskedők gyakran idéznek, hogy bemutassák a felsőbbrendűnek tartott tejsavófehérje hidrolizátomot, ahol a mért nitrogén egyensúlyt patkányokon mérték, azt találta, hogy a tejsavófehérje hidrolizátum jobb nitrogén visszatartást és három napi éheztetés után, ami egy hosszabb periódusnak felel meg emberek esetében. [20]
A tanulmány azt találta, hogy a tejsavófehérje hidrolizátum jobb nitrogén visszatartást és növekedést eredményez mint más vizsgált fehérjék. Azonban a tanulmány hibája a használt BV módszer során, hogy az éheztetés hatással van arra, ahogy a szervezet tárolja a bevitt fehérjét (ahogy egy nagyon magas kalória bevitel), és ez megtévesztően magas BV értéket eredményez. [21] Tehát egy fehérje BV értéke és az adott fehérje mennyisége összefügg. A BV-t az élettani fehérjeszükségleti szint alatti szinteken mérik. Ez azt jelenti, hogy a fehérjebevitel növekedésével, a bevitt fehérje BV értéke csökken. Például a tejfehérje BV értéke közel 100 a 0.2 g/kg bevitel esetén. Ahogy a fehérjebevitel növekszik nagyjából az élettani fehérjeszükségleti szintre, 0,5 g/kg, a BV érték csökken kb. 70-re [21]
Pellet arra a következtetésre jutott, hogy “a fehérje minőségének biológiai mérése, melyet nem az optimális szinten végeznek, akár állatkísérletes vagy emberi alanyokon, a fehérje értékének túlbecslését okozhatja az élettani fehérjeszükségleti szinten.” Ennek eredményeképpen, míg a BV fontos lehet a fehérjék értékeléséhez, amikor a bevitel az élettanilag szükséges szint alatt van, addig igen kicsi a jelentősége azon személyek esetében, akik a minimálisan szükségesnél jóval többet fogyasztanak.
Ezt a hiányosságot a FAO/WHO/UNO is osztja, akik azt állítják, hogy a BV és NPU mérése úgy történk, hogy a táplálék fehérjetartalma egyértelműen a szükséges élettani szint alatt van, szándékosan úgy végezve a mérést, hogy maximalizálják a minőségben meglévő különbségeket, mivel a nem megfelelő energiabevitel csökkenti a fehérjehasznosulás hatékonyságát, míg a legtöbb nitrogén egyensúly tanulmány biztosítja a megfelelő kalóriát. Mivel a lakosság fehérje fogyasztása nem csak egyféle táplálékból származik, ezért egy fehérje BV értékének meghatározása csak korlátozott mértékben használható az emberi fehérje szükséglet megállapítása során. [22]"Szóval, ha vesszük a BV-t, ami javarészt áll a fehérje hasznosulásának a mértékéből és a felszívódás sebességéből áll, ebből kivesszük ez utóbbit, mert a reggelinél tök mindegy, hogy milyen hamar szívódik fel a protein, majd a fenti alapján kivesszük a hasznosulást, marad a nagy semmi.
Ez a BV pont egy olyan érték, mint gépjárműveknél a fogyasztási adat: szép-szép, lehet egymáshoz hasonlítgatni őket LABOR körülmények között, csak épp a valós életben nem ezek az eredmények fognak visszaköszönni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aelod
veterán
válasz aleister #173278 üzenetére
És ez amit válaszként adtál, hogy jön a tejsavóban található fehérje és a zab fehérje tartalma közötti különbséghez a leucin tartalom kérdésében?
Á szóval te azt gondolod, hogy a fehérjébe mint tápkiegbe vetett vak hitem amivel a tápkieg marketing megfertőzött mondatja velem azt, hogy a zab (vagy egyéb más növény) mint fehérje forrás az elenyésző leucin tartalma miatt nem a leg optimálisabb és a tejsavó sokkal jobb választás?
Itt van egy elég friss study ajánlom figyelmedbe.
https://www.instagram.com/p/CXBheERFRvp/?utm_medium=copy_link
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
félisten
válasz Speeedfire #173276 üzenetére
Amíg bejártam az irodába volt egy kollégám aki ülve is majd belehalt a lélegzésbe, pedig kb. 25 éves srác, nem is kifejezetten kövér.
-
aleister
veterán
válasz aelod #173279 üzenetére
Úgy, hogy a biológiai értékkel magyaráztad a felsőbbrendűségét a tejsavónak, miközben ez egy hibásan, félrevezetően származtatott érték.
Az általad linkelt study egyedül az állati fehérje esetén a vér idővel magasabb leucin tartalmát írja le. Ezt nem cáfolta senki. Mi arról beszélünk, hogy a hype-olt fehérjefélékben a hangsúlyt bizonyos hasznosnak vélt aminosavakra fektetik a gyártók, miközben az izom több, mint 20 fajta aminoból áll. Persze az egy dolog, hogy mi mit gondolunk, de a lentebb linkelt kutatónak (és ezzel feltételezem nincs egyedül) is az a véleménye, hogy szerencsésebb választás egy változatos amino mátrix.
Hozzátenném, hogy egyedül a zabpehely amino összetételét hozod fel, miközben írtam, hogy a reggeliben van 10 g állati forrásból származó protein (tej), és 10 g tejsavó koncentrátum is. Tehát nem szimplán növényi fehérje, hanem egy protein mix.A linkedben lévő poszt egyébként kitér erre is:
"The bottom line: There’s absolutely nothing wrong with plant proteins, and it’s important to remember that this study did not directly measure hypertrophy, or even protein synthesis."Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Speeedfire
nagyúr
válasz bigmasterg #173283 üzenetére
Az évszám stimmel. Ő is 2017-ben bukott le. Bár akkor többen is benne voltak.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
aleister
veterán
válasz aelod #173285 üzenetére
"nincs bajom a zabbal ....de nem számoltam bele az össz fehérje bevitelbe."
Nos, a Gál Bence szerint bele kell.Nézd meg az egész fehérjés részt. Többször is volt már linkelve. Szó van benne az egy adagban nagyobb mennyiségű (25+ gramm) fehérjékről, a napi max fehérjemennyiségről, a napi protein mennyiség kalkulálásáról, stb-stb.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aelod
veterán
válasz aleister #173286 üzenetére
Nos, a Gál Bence szerint bele kell.
LoL és mindent úgy kell csinálni ahogy ő mondta igaz? Kész szerencse, hogy nem kell rá hallgatni sport dietetika terén, mert nem biztos de talán vannak nála kompetensebb szakértők is a témában.
Eleve nálam semmilyen formában nem szerepelhet egy mondatban a testépítés vagy a súlyzóz edzés a böjt kifejezéssel együtt. ( a biohacker szó meg egyenesen nevetséges ami ebből következik sokaknál de ez most nem ide tartozik).A 0.8g / ts kg fehérje ajánlás a '80-as évekből származik ha meg valaki kalória deficitben van úgy nő a fehérje igény 1.2g / tskg-ra , idős korban még ennél is több a javasolt bevitel. Egy testkompozíció váltó súlyzós edzést végző sportolónál ez az érték 2 vagy föléje is mehet. Célsúly függvényében persze.
Az érvelésnek van itt egy a fórumon kikezdhetetlen formája:
- Te amúgy izmos vagy?
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Speeedfire
nagyúr
Én sem vagyok oda a biohecker szótól. De azért vannak értelmes gondoltatok Lakatos Péter, Gál Bence, Bartha Ákos stb emberektől is.
Nem kell rájuk hallgatni, de esetleg érdemes lehet elgondolkozni rajta.
pl ha csak a légzést nézem, nekem sokat javult az alvásomFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
aleister
veterán
válasz aelod #173287 üzenetére
"Az érvelésnek van itt egy a fórumon kikezdhetetlen formája:
Te amúgy izmos vagy?"A szívizmom elég fejlettnek mondható.
"...és mindent úgy kell csinálni ahogy ő mondta igaz?"
Egyértelműen nem. Ellenben a szervezetben lezajló biokémiai folyamatok kifejtésénél inkább hallgatok egy olyanra, aki gyógyszeripari kutatás-fejlesztésen dolgozott, és ilyen irányú végzettsége van, ráadásul jelenleg is főállása a szakma, mint -no offense- rád. Örülök, hogy Bencébe bele tudtál kötni a biohacker jelző miatt. Érdeklődnék, hogy Broderick Chavezre is rásütöd ugyanezt? Ö ugye 30 éve edz atlétákat, olimpikonokat, IFBB Pro-kat. Valamint nyilván a lent említett FAO/WHO/UNO szervezetek is dilettánsok (és nem izmosak) gyülekezete.Szerencsére itt vagy nekünk Te.
A böjtölést támadtad Bence podcastjában, amit ő az immunrendszer vonatkozásában említett. Ez jelen vitánkban teljesen irreleváns. Ellenben a kapcsolódó témát, mely szerint 20 gramm protein elég dózisonként, nem reagáltad le. Ez ugyebár nem Bence saját agymenése, hanem egzakt kutatás eredménye, amit ő mindössze megosztott a hallgatósággal. Azért a többieknek leírom szó szerint a konklúziót: az edzés utáni a 40 gramm (fehérje) egy kanyival se fokozta jobban a fehérjeszintézist, mint 20 gramm.
Szóval az általad említett minimum 30-40 gramm (bele sem merek gondolni, hogy mennyit tartasz átlagosnak vagy maximumnak) nem biztos, hogy üdvös megoldás.
Nem reagáltál a napi protein mennyiségbe a növényi eredeti fehérjék beszámításának a témájára sem.Szóval tök jó úgy linkelni neked bármilyen anyagot, hogy a vitához kapcsolódó dolgokra nem válaszolsz (feltételezem, mert nem tudsz), cserébe irreleváns dolgokba belekötsz.
Pl felhozod a 0.8g tskg fehérjét, amiről mindössze annyit mondott, hogy általánosságban ez már elégséges lehet a N egyensúly beálltához. Testépítőknél ő 1.2 körül, de 1.6 alatti értéket ajánl. Ha a fehérjeszintézis maximalizálása a cél, akkor mindezt olyan forrásból, ami tartalmaz 20 grammonként 1.2 gramm leucint.
Speeedfire:
+1[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aelod
veterán
válasz aleister #173291 üzenetére
Broderick Chavez (nem is értem ha őt ismered és edzel akkor minek veszed alapul a Gál Bence féle ajánlásokat?)
Jó, hogy felhoztad mert talán de talán kompetensebb, mint egy Gál Bence mivel utóbbi lehet jó szakember a szakmáján belül viszont nem ért a sportdietetikához és életében nem foglalkozott sportolókkal vagy verseny szerű sporttal azon belül is súlyzós edzéssel.
WHO pedig olyan ajánlásokat, ad ami az életben maradáshoz kell ezt Broderick is elmondja. Nem pedig olyant vizsgál ami a teljesítmény fokozására alkalmas.
A böjtölést támadtad Bence podcastjában, amit ő az immunrendszer vonatkozásában említett. Ez jelen vitánkban teljesen irreleváns.
Persze, hogy támadom mivel ez egy gyúrós topik és a böjt nem tesz hozzá semmit ahhoz, hogy izmosabb légy. Sőt.
Ez ugyebár nem Bence saját agymenése, hanem egzakt kutatás eredménye, amit ő mindössze megosztott a hallgatósággal. Azért a többieknek leírom szó szerint a konklúziót: az edzés utáni a 40 gramm (fehérje) egy kanyival se fokozta jobban a fehérjeszintézist, mint 20 gramm.
The muscle protein synthetic response to meal ingestion following resistance-type exercise 2019 Sports medicine tanulmányában pedig pont az ellenkezőjét írják. Továbbviszem más tanulmány pedig a magasabb reggeli első fehérje bevitelt tartja fontosnak ami jobban meglöki a fehérje szintézist.
Szóval az általad említett minimum 30-40 gramm (bele sem merek gondolni, hogy mennyit tartasz átlagosnak vagy maximumnak) nem biztos, hogy üdvös megoldás.
Testépítőknél ő 1.2 körül, de 1.6 alatti értéket ajánl.
Szerencsére vannak kompetensebb szakemberek a témában mint ő. Nem edzett átlag emberek fehérje bevitele 0.9-1.1. Gondolod, hogy egy sportoló testépítőé (független a testtömegétől vagy száraz izomtömegtől) 1.6 alatti?
Nem reagáltál a napi protein mennyiségbe a növényi eredeti fehérjék beszámításának a témájára sem.
Nem kell beleszámolni. A választ a te magad által ajánlott szakember adja meg, leucin tartalom.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Speeedfire
nagyúr
Egyetek jókat, és edzetek. Ez a lényeg.
Amúgy meg tök más a célotok, nincs értelme ilyeneken vitázni.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Macka
veterán
válasz aleister #173295 üzenetére
És az izmos?
Túl van gondolva ez ez egész. Ennyire számolgatni, grammozgatni mindent.
Annak számít, akinek komolyabb céljai vannak ezzel. Itt nem csak a versenyzésre gondolok, hanem arra is, aki verseny nélkül akar 100 százalékos formát hozni.
Aki hobbi gyúrós, annak felesleges.
Én nem számolom a fehérjét, ch-t. Eszek, amennyi jól esik, öntök a rizskásához pár kupak fehérjét.[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz aleister #173295 üzenetére
Mert Gondolom a fő profilt ki tiltották valamiért, és 40x vissza regel a PH-ra az új felhasználónévvel.
Igen ám de a moddik az IP cím alapján azonosítják hogy megint ő az.ű
De tényleg bedobhatnál egy valós képet magadról...
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
aleister
veterán
válasz aelod #173292 üzenetére
"Broderick Chavez (nem is értem ha őt ismered és edzel akkor minek veszed alapul a Gál Bence féle ajánlásokat?)"
Szerintem meg minden szakember véleményét meg kell hallgatni, mert egy csomó dologban nincs konszenzus. Ráadásul vannak alig vagy egyáltalán nem kutatott területek a táplálkozástudományban, amik egyébként fontosak lennének.
Ez volt az általánosan elsüthető része a dolognak. A másik, hogy személy szerint szimpatikus az Bencében, hogy nem a proteinszintézist tekinti a legfőbb célnak, hanem az egészséges egyensúlyi állapotot. És pont az ilyen miatt ajánlhat 1.2-1,6 g/tskg protein bevitelt. Lásd a levezetését, mely szerint duplán dolgoztatod a szervezeted, ha feleslegesen sok proteint viszel be. Ha nincs már szüksége a bevitt fehérjére az izomszövet szintézishez a szervezetnek, akkor cukrot csinál belőle első körben, tehát feleslegesen túráztatod a májad, hasnyálmirigyed, veséd.
Dobálózhatnak 2+ grammnyi értékekkel a "nagyok", csak míg ők egy fénykor után relatív hamar megtérnek a sárba, addig én (és szerintem a legtöbben itt) szeretnénk egy hosszú, egészséges öregkort is megélni."WHO pedig olyan ajánlásokat, ad ami az életben maradáshoz kell "
Jelen esetben a BV érték kozmetikázott mivoltja miatt szólaltak fel más egyéb szervezetekkel és kritikusokkal együtt, tekintve, hogy azok nem éltszerű körülmények között mérnek."Persze, hogy támadom mivel ez egy gyúrós topik és a böjt nem tesz hozzá semmit ahhoz, hogy izmosabb légy. Sőt."
Szerintem egész egyszerűen nem nézted meg a szóban forgó részt a videóban. Leírtam az előzőben is, most is: az immunrendszer vonatkozásában járja körbe a témát. Ami megzavarhatott az az, hogy párhuzamot von az autofágia és az izomépítés között. Egy szóval sem említi, hogy ez a testépítés szempontjából hasznos. Arra tér ki, hogy általánosságban, az immunrendszer szempontjából előnyös év 1-2 ilyen.
Hozzátenném a természetes szelekció pont erről szól."The muscle protein synthetic response to meal ingestion following resistance-type exercise 2019 Sports medicine tanulmányában pedig pont az ellenkezőjét írják. "
Linkelnéd, kérlek? Amit én találtam ezzel a kereséssel az nem egészen ezt írja."Nem kell beleszámolni (nem állati forrásból származó fehérjét). A választ a te magad által ajánlott szakember adja meg, leucin tartalom."
Áhá, tehát ilyenkor már jó forrás a Bence.
Bence ugyebár azt mondta, hogy az izomszintézis tekintetéből az az optimális, ha adagonként (és kb 3 óránként) 1.5 gramm leucint juttatunk a szervezetbe. Ugye tudod, hogy nem állati forrásból is bevihető ez a mennyiség? Akkor ismét megkérdem, bele kell szerinted számolni a növényi forrásból származó fehérjét a napi mennyiségbe?Macka:
Teljesen igazad van. Én sem számolom, csak elképedtem, hogy a "mehet-e a reggelibe aszalt gyümi" kérdés miatt eljutottunk oda, hogy tanulmányokat kell bujkálnom egy egzakt válaszért.Angel teljesen összezavart, hogy most melyik fotót is szeretné pontosan. Félek rákérdezni.
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
válasz aleister #173291 üzenetére
Engem mondjuk az a része érdekelne, hogy ha én elkezdenék 1,5 g/tskg fehérjés étrendet összerakni, amiben a mostanihoz képest lenne kb. feleannyi fehérje, akkor mivel pótolnám a fehérjéből származó kalóriát? Ha most eszek mondjuk 200 g fehérjét meg 200 g ch-t egy nap, akkor eszerint ennem kéne inkább 100 g fehérjét és..... 300 g ch-t? És ugyanott lennék?
Elég szürreálisnak hangzik. Bár tesóm is mondott olyasmit - ő állatorvos és inkább ilyen általános anyagcserével kapcsolatos tudása van, semmiképp sem sportolók, testépítők teljesítményfokozó étrendjével kapcsolatos ismeretek - hogy a többlet fehérjét úgyis csak szétbontja a szervezet és végül kb. mint szénhidrát hasznosul (vagy legalábbis így értelmeztem, lehet nem pont ezt mondta). Csak még előbb így jobban megdolgoztatja azoakt a szerveket, melyek a lebontásáért felelnek. Ezért is magas a karbamid meg az ilyesmi értékek a laboron a magas fehérjés étrenddel.
Mert nyilván gazdaságosabb, meg talán kevésbé szervezetterhelő lenne több ch és kevesebb fehérje, de nem nagyon rémlik olyan izmos ember, aki alacsonyan tartja a fehérjebevitelt és nincs kedvem magamon kísérletezni, hogy hátha jó lesz vagy nem...(#173299) aleister
Aha, msot részben olyanokat írtál, amit én is. De ezek szerintaz izomépítés szempontjából nézve ez nem mérvadó.
Egyébként fehérjeszintézis alatt mit értünk? Az egységnyi idő alatt keletkező fehérje mennyiségét, mondjuk g/h mértékegységgel? Elképzelhető, hogy az telítésbe tud menni, de attól még a több jobb, abból a szempontból, hogy tovább tart, ergo hosszabb időn át fent tud állni a max fehérjeszintézis, nem?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!