Új hozzászólás Aktív témák

  • #85578752

    törölt tag

    válasz looser #5755 üzenetére

    Le fogom tesztelni megint.

    Rágebben Sage-nél azt vettem észre, hogy ha presszó finomságú az őrlemény, nyomásfokozó kosárral egy darabig jó a lefolyás, lassabb mint durva őrleménnyel, de mivel ponttól pontig folyik a víz, szétmossa a jól tömörített pogácsát.
    Updosinggal, amikor főzés közben a kávé felduzzad a felsőszűrő szintjéig, (látszik főzés után a felsőszűrő mintája a zaccpogácsán és egy darabban lehet kiütni), nem tudja szétmosni a víz a kávét, belassul a lefolyás, de egyenletes, nem fullad be.
    Ha jól van tömörítve. Ha nincs, megreped, keveredik, részleges lesz a kioldódás, egyszerre keserű és savanyú a kávé. Gondolom ez ugyanolyan nyomásfokozóssal is. Nem kizárt hogy tökéletesen jó nyomásfokozóssal is a presszó, csak nem praktikus. És mivel a maradék víz nem folyik ki alul, ázottabb a zaccpogácsa, nem is lehet egyben kiütni.

Új hozzászólás Aktív témák