Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Melorin #110774 üzenetére

    Arra mindenképp sima kotyogóst vegyél, ne Brikkát. Brikka elég rövidet ad (~30 ml vs. Mokka Express ~40-45 ml / "csésze"). Mondjuk az "erős" és "nem hörpintek fel fél perc alatt" némileg ellentmondás :)

    Egyébként megnéztem a tesztet amit linkeltél, szerintem túlzóan negatív.
    Az egyik fő ellenérv, hogy nincs gumigyűrű a kosár és a víztartó között, illetve hogy maga a kosár alumínium és így nem lehet ütögetni, mert könnyen elgörbül a régire (meg úgy kb. minden kotyogósra) is igaz.
    Számomra szimpatikusabb a régi "súly" alapú szelep megoldása, de igazából abban is van szilikon, ráadásul ott beleépítve a fémtestbe, tehát még csak nem is cserélhető. Az új verziónál meg legalább az egész szelep egyben cserélhető ha szükség van rá.
    A leírás tényleg nem túl könnyen értelmezhető és nem felhasználóbarát... de ez azért a használhatóságot nem sokban befolyásolja :) (na meg a régi még ennyit se tartalmazott).
    Az meg hogy a víztartály 36g-al könnyebb lett nem látom mit befolyásol, sőt talán még előny is, mert hamarabb átmelegszik az alja, tehát kevesebb ideje van a tetejének (és a kosárnak) átmelegednia (bár alumínium ígyis-úgyis hamar átmelegszik).

    Szóval így látatlanban nem hiszem, hogy rosszabb vásár lenne az új, mint a régi volt. Egyébként ha tényleg lejárt a régire a jogvédelem, akkor esélyes, hogy előbb-utóbb megjelennek belőle a kínai koppintások :) Vagy nem, mert azért a Brikka erősen rétegigény, főleg mióta elterjedtek a manuális karos gépek.

    De mégegyszer, ha te picit hosszabb kávét szeretnél, mint egy espresso, akkor amúgy se jó választás a Brikka.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák