Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomace91

    senior tag

    válasz Tomace91 #125280 üzenetére

    Emberek úgy néz ki megoldódott az anomália.

    #125188 Zen42: "A kartömítés nem okozhatja. Ha az sérült akkor kifelé spriccel a víz a kosár pereménél de a pogácsa attól nem mosódik ki."
    - Pedig úgy néz ki ez volt a probléma. Kicseréltem a kék amúgy teljesen puha szilikon kartömítést, egy kölcsön kapott eredeti kemény 9 mm-es gumira, amivel a géppel szemben állva max. 7-8 óráig tudom meghúzni a kart, de megszűnt minden probléma.

    Első teszt:
    - Új 6 furatos réz vízterítő és kölcsön kapott gyári felsőszűrő, csak kartömítés lett cserélve a kékről a feketére. Semmi kráter sehol. Kávé ihatatlan lett, de így is jobb volt, mint az ubbi időben bármi, nem keveredett íz volt, hanem egyértelmű. Most újra kell állítanom mindent, mivel végre nem szalad át a pogácsán a víz a 2 kráteren.
    Kép: [kép]

    Második teszt:
    - A géppel kapott eredeti 4 furatos réz vízterítő amin habár nem szépen de a furatok ki vannak tágítva, hogy hasonlítson a gyári aluhoz és a géppel kapott gyári felsőszűrő, plusz picit állítottam az őrlőn. Továbbra sincs semmilyen kráter.
    Kép: [kép]

    Harmadik teszt:
    - Mivel egy sötét fényes pörkölésű kávéval csináltam már tegnap is a teszteket és ma is, így a 15g-os kosárba eddig 14,5g-ot raktam, ezen alkalommal megpróbáltam a 14g-ot. Mielőtt jön a kérdés, hogy miért ezzel a kávéval, azért mert a következő a sorban egy CM Roberto Mata (Costa Rica) T2/D lenne és azt sajnáltam volna ezekhez a tesztekhez ellőni, elég lesz vele beállítani a dolgokat. Eredmény semmi kráter sehol, de legalább állt a víz a pogácsa tetején, ami már lefolyt mire lefotóztam. :D
    Kép: [kép]

    Elég tanulságos és stresszes időszak volt ez most. Mint kiderült a kartömítés tényleg okozhat állandó, azonos pozícióban megjelenő kráteresedést és csatornásodást.

    Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a rengeteg választ és segítséget! :R
    Külön köszönet verti1-nek, ő már a legelején ajánlotta a kartömítést privátban csak én voltam makacs. :R
    Továbbá külön köszönet stereofan-nak, mivel egy komplett tartalék alkatrész csomagot adott, hogy le tudjak tesztelni minden változót, neki köszönhetem a kartömítést is és mindent amit cseréltem a 6 furatos réz vízterítőn kívül. :R
    Továbbá külön köszönet iatti kollégának, mert felajánlotta, hogy átjön és segít mi lehet a gond, de így csak gépet állítgatni fogunk, hogy kávézzunk egy jót! Továbbá tartotta bennem privátban a lelket folyamatosan.:C :R
    Külön köszönet CB kollégának is a segítségért és támogatásért privátban! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák