Új hozzászólás Aktív témák

  • weinmaker

    őstag

    válasz enterlaci #51684 üzenetére

    Már megy fel a videó és megírtam a bővített formáját az itteni hozzászólásnak cikk formájában. Amint felmegy a videó, felteszem a cikket is, és akkor remélem érthetőbb lesz minden. Megmondom őszintén, hogy a kritikák valóban építő jellegűek voltak és hatalmas tanulsággal szolgált.

    Legközelebb előbb megmérek minden sz@rt, hogy ne vigyen félre. Az szívatott meg a legjobban, hogy korábban mikor mértem, akkor alatta volt a 90-nek. Simii a tanúja, hogy még fel is hívtam miatta. De azóta volt nála szűkítőzésen és ki tudja, hogy varázsolt-e még valamit. Az biztos, hogy amikor visszakaptam a gépet csak annyit mondtam neki, hogy úgy gondolom, hogy most tökéletes. Parádés kávékat húzok vele.

    Kellő bemelegítés után még számomra is meglepő, hogy mennyire stabil. A beállítási lehetőségei ezek szerint lényegesen szélesebb spektrumon mozognak, csak figyelembe kell venni azt az 5 celsius körüli különbséget (amit most már tudok). Igazából mindig úgy állítgattam a Gaggián a PID-et, amíg az adott kávé jó nem lett, és kevésbé érdekelt az érték, mert az ízek és crema színe eléggé árulkodó.

    Innentől lett végleg tiszta számomra, hogy aki írta, hogy 96 fokos beállítással készíti a kávét, amin korábban szörnyülködtem és nem akartam elhinni, csupán ott simán benne van, hogy nála meg 5 fokkal kevesebb a kilépő víz. Vagyis emberek tessék elszaladni az ikeába és vegyetek egy 1500 FT-os hőmérőt, mert lesz nagy meglepődés :)

    Most, hogy kiraktam a konyhapultra még ennek fényében viccelődök vele, bár korábban is próbálgattam magasabb hőfokra állítani, de az max. 94 volt. Eredménytől függetlenül küldöm vissza a gépet, mert a Gaggia nekem továbbra is nyerő teszteléshez a szélesebb beállítás miatt.

    Most jönne el az a pont, hogy szívesen ütköztetnék egy PID-es tuningolt szilviát a Gaggiával :)

    Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

Új hozzászólás Aktív témák