-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Csápájev #52049 üzenetére
Jó dolog ez az ignore list: nem kell tőle tartani, ha nem totál polkorrekt egy megnyilatkozás, hogy a túlvégen valaki szívinfarktust kap.....
"Nem akartok a Caravel pid nek egy külön topicot nyitni."
Arra ott van a home-barista.com.
Én a Caravel-t többet a számra se veszem. Óriási hozadék (azon túl, hogy behőmérőztem őt is): fény derült mellékszálon, hogy hogyan működik ennek az őskövületnek a hőszabályzása. Ez már végképp robbantaná viszont a fórum kereteit .
@And06
A Pavoni viszont érdekes pid-elésügyileg. Persze ott szinte generációról generációra totál másként viselkedik mindegyik. Hőviselkedés szempontjából 3 (esetleg 4) különböző létezik. Én se tennék rá Pidet, de ott konkrétan legalább megindokolható. Egy holland cimbora kipróbálta a fej hőmérsékletének pid-del történő szabályzását (valahol itt http://kostverlorenvaart.blogspot.hu/). Elsőre nagyon őrült dolognak hangzik, de ha belegondoltok, totál logikus, ugyanis a majd kg súlyú gruppo sokkal inkább meghatározza a 45-50g víznek a hőmérsékletét, mint a kazán (ami végsősoron viszont a fejet fűti). Szóval a pidelés-ben nagyon sok a potenciál, de elébb mindig mérni kéne, mert akkor derülhet ki, mit akarunk vs kellene szabályozni és hogy van-e benne ráció.
[ Szerkesztve ]
-
Gravity1234
tag
válasz Kávé Kálmán #52051 üzenetére
Lelit Annat merte mar valaki esetleg, az mennyire pontos a PID-hez kepest?
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #52042 üzenetére
1,5 euroért én kérek szépen négyet.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
nem vettem észre, mert nem álltam neki végigolvasni 250 kommentet, pláne, hogy közte volt kajmán "provokatívkodása" is. és nem "szeretnék én semmit", sőt, pont az ilyen odaszúrásokat próbálnám elkerülni, mert hogy felfoghatatlan nekem, hogy mi szükség van rájuk..........
a pavonira is került gyárilag nyomásmérő egyébként az x-edik évjárattól, ami ugye szintén a hőfokszabályzás célját szolgálja. de ja, ott a pid messze nem oldana meg mindent, hiszen a fej eléggé külön életet él, ráadásul meg kéne fúrni hozzá a gépet, amit nem vállalnék be tutira.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
ehhez többet fogom nyúzni, meg több azonos kávé kell, amíg a pörkölések is állandóan változnak, nehéz érdemi konklúzióra jutni. ha a kilépő vízhőfok 100 fokos víz esetén is alacsony tényleg, akkor feltehetően kb. semmit.
a "sok" kilógó vezeték a szonda vékony "madzagja", hátul belógatva, semmi más nincs. amit a képen mögötte láttál, az a daráló, kávégép, kaputelefon stb. tápkábelei.
egyelőre az új babokból egyet pörköltem meg, az jó, de nem sikerült még kihoznom belőle, ami - talán - benne van.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
Frans-tól távol áll mindenféle Pid-dogmatizmus, azt gondolom tanulságos projekteket csinál:
Pavoni Pid I:http://kostverlorenvaart.blogspot.hu/2015/01/la-pavoni-fuji-pxg4-pid-and-pressostat.html
Pavoni Pid II: http://kostverlorenvaart.blogspot.hu/2015/01/finished-pavoni-fuji-pxg4-pid-probe.html
Az imént Parci nyilván nyomásszabályzóra gondolt. Mérő a Professional modelleken van.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Gravity1234 #52052 üzenetére
:-( aztat még nem. Gondolom ott is a bojlerbe tűzték a szenzort. Hasonló nagyságrend lehet, mint a Gaggia-nál. De igazából ez csak egy tipp.
-
walter70
tag
Urak!
Kb. egy hónapon belül másodszor árasztja el vízzel a konyhapultot a Gaggia Baby.Akkor még nem voltam biztos benne,hogy ő csinálja,de most tuti.A víz valahonnan alulról jön,sérülést nem látok rajta (elvileg nem is lehet).Utoljára dél körül főztem egy kávét,a vízet pedig most vettem észre alatta.
Van rá valami magyarázat,vagy mindenképpen szervíz? -
Jaszer
újonc
Sziasztok, van egy Mazzer Super Jolly örlőm, amit át szeretnék építeni pofozósról normális rögtön kávé kiadós örlővé. Tud valaki segíteni benne? Ismer valaki ilyen szerelőt? Budapesti vagyok.
-
weinmaker
őstag
Valaki kapott választ fragolától tamper és magasító ügyben?
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
gubabela
senior tag
válasz walter70 #52058 üzenetére
Szia!
Ez melyik baby pontosan? A szivárgást sokminden okozhatja, ki kellene deríteni, hogy honnan indul. A víztartály talptömítèse szokott elfáradni egy idő után, de lehet szètcsúszott csőtől kezdve bármi. Nem bonyolult leszedni a burkolatot, csak pár csavar tartja, de ha nagyon nem èrtesz hozzá, akkor inkább bízd szakemberre. -
SzuMe
tag
Rotoszivattyúra átalakításban tudna valaki tippeket adni? Mire kell figyelni? Buktatói? Hely van neki elég...
-
Csápájev
őstag
A La Pavoni Cellini ajánlott gép?
-
Gravity1234
tag
válasz Kávé Kálmán #52057 üzenetére
Kivancsi lennek ra, nekem az van
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Gravity1234 #52078 üzenetére
Ha van feláldozható szűrőd, akkor egy 20 pereces beavatkozás. 1 1 mm-es lyuk és egy-két eszpresszó
-
Gravity1234
tag
válasz Kávé Kálmán #52079 üzenetére
Haaaaat nincs eppen felaldozhato
Szimpla szuro van amit egyszer sem hasznaltam, nem tudom valaha fogom e (talan azt lehetne aldozni), meg talan Podos vagy valami hasonlo jart meg hozza alapkiszerelesben. de nekem semmim nincs elvegezni ezt.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
bl4ze
veterán
Megvolt a vízterítő csere, rézre. (köszi enterlaci a beszerzést)
Aki cserélt, használ : változott bármit a víz hőfoka csapoláskor, vagy bármi? Nyilván a réz jobb hőtartó, mint a régi alu. Bármire érdemes figyelni ?
.:. bl4ze .:.
-
gubabela
senior tag
-
Csápájev
őstag
A Macskakő kávérandi kóstolás eredményeit publikálja valaki,legyen olyan kedves. El kellett jönnöm,érdekelne az eredmény.
-
HÁZIGAZDA
válasz Csápájev #52084 üzenetére
összefoglalom nagyon hevenyészetten:
- a minták között ízben nem volt nagy különbség, volt, de azért az összes egy határozottan érezhető sávon belül mozgott
- az öt gépből kettő volt rézcsövezve+pid-elve, ezek végeztek az első két helyen (bazsee full tuningos gépe lett a második)
- talán, ha jól emlékszem, akkor a sima gyári állapotú gép volt a harmadik, a 8 baron főző gép pedig az utolsóplusz egy személyes rész: évek óta iszom black lxr-t, egy nagyon jó újhullámos blendnek tartom, talán a legstabilabbnak a paljoci kínálatból. nem szerepeltek rosszul a gaggiák egyáltalán, de a kávéban több van, mint ami itt és most kijött belőlük. túl sok következtetést nem vonnék le ebből, csak gondoltam mondom
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #52087 üzenetére
nem értem a kérdést. vakon teszteltünk a gépekkel készült shotokat, aztán a végén összeadtuk a pontokat és lett egy sorrend. fogalmam sincs, hogy miért szorult második helyre a fulltuning gép által adott minta-sor, de mondom, annyira kicsi különbség volt a minták között, hogy kár volna messzemenő következtetéseket levonni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Potrien #52091 üzenetére
nézd, egy ilyen pár órás "teszt" az elsősorban közösségi program, messzemenő következtetéseket én nem vonnék le. ha meg muszáj következtetni, akkor éppenséggel a rézcsöves, pid-es gépek nyertek. és azért voltak különbségek a kávék között, a nagyja elég hasonló volt, de volt pár kifejezetten jó és pár kifejezetten rossz shot.
ha hosszabb távra terveznék egy gaggia géppel, én szó nélkül rárakatnám a pid+rézcső kombót.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Csápájev #52092 üzenetére
mondjuk nem hiszem, hogy itt erről volna szó, lehet úgy is következtetni, ahogy írja. nem volt drámai a különbség a rosszabb és a jobb eredményű gépek között. de el tudom képzelni, hogy otthon és hosszútávon már nem ez lenne az eredmény. ráadásul drágább a géppel etetett kávé, mint egy ilyen fejlesztés már 1-2 év távlatából is. nem érdemes megspórolni szerintem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #52096 üzenetére
asszem a vízterítő (réz) és a felsőszűrő (ims?) az fulltuninger javára
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Csápájev
őstag
válasz bajnokpityu #52096 üzenetére
Jó tanulság,hogy iszonyú nehéz összehasonlítani, még azonos márkájú gépeket is.
Más nyomásra voltak belőve, a pid ugyanarra állítva más hőmérsékletű vizet adott, valószínűleg máshol volt a hőérzékelő stb.
Ugye így a darálón is minden esetben állítani kellett volna,hogy az adott géphez képest a legjobbat tudjuk kihozni a kávéból.
Így piszok macera tesztelni[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Csápájev #52099 üzenetére
Jól értem, a gépek közötti difiktől erősebben függött az egyéni ízlésvilág?
Nem lepne meg, hasonló eredménye volt a múltkori szegedi KV tesztnek is. Persze szerencse is, ki mennyire tud belemákolni az adott típusú KV kedvenc körülményeibe.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Futás, futópályák
- Rövid előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoPro Topic
- SkyShowtime
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...