-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #52404 üzenetére
na, ez a nap hírmorzsája
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz fragola.6035 #52404 üzenetére
Akik rendeltek tőlem cuccokat, de még nem kapták meg, azoktól elnézést kérek, de a kib.szott Foxpost terminálba folyamatosan teltház van. Hétfő óta próbálok 14 db csomagot feladni, 5 nap alatt 12-t tudtam feladni. Minden nap próbálkozok, még egy kis türelmet kérek!
https://caffe35.webnode.hu/
-
SzuMe
tag
Használ valaki otthon 2 karos gépet? Elég sok 2 karost lehet venni jó áron.
-
mgy
senior tag
válasz bajnokpityu #52408 üzenetére
Segíts légyszíves, milyet vettél?
-
John3:16
csendes tag
Sziasztok!
Sűrűn olvasgatok, de ritkán szólok hozzá a fórumban. Gaggia Classicba előáztatást épített már valaki? Itt találtam egy nagyon érdekes megoldást:
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machinemods/373954A megoldás lényege egy vagy két mini túlnyomáskiegyenlítő tartály, amelyek lelassítják a nyomás felépülését:
https://www.youtube.com/watch?v=EqJGe00TuagMásfajta megoldások is érdekelnek, pl. a rezgőszivattyú teljesítményszabályzásán alapuló vagy esetleg komolyabb, Arduino ill. Raspberry PI alapú (akár teljes nyomásprofilozást tudó).
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz bajnokpityu #52408 üzenetére
Ne szívass, kisebb kihagyásokkal 2 hónapja lesem vaterával együtt, de egy sem volt, ami 1 fázis be/1 fázis ki.
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #52406 üzenetére
Na ezért mondtam, hogy nálam ők soha többet nem játszanak. Egy kuka cég!
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
A761
újonc
válasz fragola.6035 #52406 üzenetére
Ohó, még egy hírmorzsa! Fragola, azt látod már, h az elektra kosarasok mikor örülhetnek? Vagy ez már a szpesöl edisön lenne?
-
adp
őstag
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #52426 üzenetére
Az jó hír. Vsz sikerül bejutni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
SzuMe
tag
[Erről] a gépről mi a vélemény?
-
Bazsee71
őstag
válasz bajnokpityu #52433 üzenetére
Gondolom annyi volt a hirdetésben, hogy 1 fázisú. Aztán mindig kiderül, hogy a betáp egy fázisú, a kimenet mindig 3. Én most kutatok kínai alternatíva után (amit kinéztem egy hónapja, már nem árulják), ha jutok valamire akkor közzéteszem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Bazsee71 #52434 üzenetére
3x rákérdeztem. 3x mondja, h igen megy 1 fázisú motorral.
Imént beszéltem egy motorokkal foglalkozó barátommal, ő is ránéz, hátha lehet valamit ezen moddolni, de van még egy ötlete ezen kívül.
kimeneti felügyeletet ezen ki lehet kapcsolni, meg van benne pár okosság, szóval akár össze is jöhet, majd referálok.
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
senior tag
-
vicces
addikt
-
Bazsee71
őstag
Most kísérletezgetek a PY Arichával, próbálok kicsit hosszabb italokat készíteni, nálam ez az 1:2-1:3 közötti arányt jelenti. Töményen (1:1.5) nagyon bejött, de így megint más arcát mutatja.
Nektek van esetleg tapasztalatotok, hogy itt milyen lefolyással, milyen hőtartományban muzsikált jól a kávé?
Legutóbb 94 fokon húztam 35s alatt 52g-ot, pici keserű volt benne, így legközelebb kicsit lecsapom a végét 30s körül. Aztán ha még mindig nem az igazi, akkor megyek lejjebb a hővel is.
Szerk.: refetenciaként, a Macskakőben az LXR 1:2 arányban ezen a gépen 30-32s körüi lefolyással 95-97 (előbbi testesebb, utóbbi édeskésebb és savasabb volt) fokon volt az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ikeás húshőmérő hústű részét le lehet / szabad valahogy berhelni? Ha valaki csinált már ilyet, akkor hogyan?
Illetve ha nem is berhelem le róla, meghajlítani meg szabad vajon?Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Csápájev
őstag
Kicsit off,de a topickban sokszor beszélgetünk a gasztronómia más területeiről is.
A Benke Laci bácsiról szóló cikkek alatt olvasható kommentek egy része nagyon elszomorító.
Mondjuk kb. mint a 444.hu-madal kávés videója alatt.
Aki jót csinál az hlye sznob, a lényeg,hogy sok legyen és ócsó!