Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    Én saját készítésű lágy vízzel szándékozom használni, viszont előtte a korábbi, keményebb vízből képződött vízkövet "átmosnám", kimosnám a készülékből.

    Ehhez szükséges valamelyik vízkőoldó folyadék. Elrontani ezt nem lehet. Nem ismerem a professzionális, összetettebb mechanikával rendelkező kávégépeket, és azok tisztító metódusait, de a kis Nespresso masina esetében mindössze annyi a teendő, hogy a víztartályt a vízkőoldó folyadékkal elkevert vízzel kell feltölteni, majd azt 4x teljesen átfőzni a rendszeren.
    Azt követően pedig tiszta vízzel kell átöblíteni a rendszert.

    Az eredeti kérdésem arra vonatkozott, hogy teljesen mindegy, melyik vízkő mentesítő vegyszert veszem meg?

    Vannak "no name" termékek, az ALDI saját, Martello márkájú gépéhez kapható vízkőoldó, valamint KRUPS, Philips, Saeco... és még sorolhatnám.

    (Halkan jegyzem meg, hogy a Nespresso által forgalmazott vízkőoldó folyadék messze nem a legdrágább, sőt, az egyik legolcsóbb!)

    Nem feltételezem, hogy mindegyik teljesen ugyanazt a vegyszert tartalmazza. És mivel még egyiket sem használtam korábban, bíztam benne, hogy tudtok segíteni egy "tuti tippel".

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák