-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz paljoc #45917 üzenetére
Éreztem, hogy van kötődésed! 😀
Vicces.
Nem állítódott el takarítás közben?
Jól raktad össze?
Rakjál alá egy alátétet. Tudom ez nem az a fajta, de attól egy próbát megérhet.
Teszteld már le ezzel a beállítással, egy másik kávéval is. Az hogy jön le?Parci
Hidd el, hogy mindenki csak egy új kévézó nyitásának a lázában ég.. Aztán majd kiderül, ajánlott-e!
😁Mester
De megvan. Épp azon dolgozom. Illetve épp most jöttünk vissza.
De oda úgysem minket küldenek... 😁[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
válasz paljoc #45928 üzenetére
jóóóó, kidobni nem fogom, mert imádom az ízét, de lehet holnaptól megint hadrenbe áll a zárt kar, hogy legalább ne kelljen ennyit takaritaniom utána. és ha túlságosan alulextraktáltra sikerül akkor húzok még egyet. egyrészt hamarabb következik a következő kofi, másrészt jobban meglesz a "kis barista" feeling a napkezdésnél. legalább jól indul a nap
:)
-
Alvarez81
csendes tag
válasz paljoc #46024 üzenetére
Köszi,nektek,de isztában voltam azzal, hogy lehetne mérni (amúgy profi hőkameránk is van), csak persze ott a kérdés hogy minek, ha állítani úgy se tudom. Ahhoz PID-elni kellene a gépet. Alkatrészbeszerzés, jóváhagyás nem okozna gondot, csak egyszerűen így is sokkal több a munkánk, mint amit el tudunk látni. Amikor meg 3-5 perceket várok épp valakire, vagy információra, tesztfutásra, stb, akkor tudok írogatni ide, de "rendes munkát" végezni nem...(mondjuk a mai példa mutatta, hogy multitaskban a változók végiggondolása se megy).
Szóval a PID, és fejhőmérő akkor jöhet szóba, ha lenne időnk...amúgy van szétszedve egy Philips royal automata gép, amire másfél éve mondtuk azt, hogy ha lesz időnk, akkor megjavítjuk. Már azt se tudom mi volt a baja. Mármint a konkrét baja, mert egyébként minden héten volt valami gondja. -
mufi
senior tag
válasz paljoc #46741 üzenetére
Angol német szakszó erre micsoda? Szelep ugye értelemszerűen van a tartályban mert amikor beletöltöm a vizet, az a gumigyűrű nem ereszti át a vizet vagyis nem folyik a tartályból a víz, csak ha a tartályt a helyére rakom. Viszont az a bütyük az nincs nekem...
[ Szerkesztve ]
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
adpeter
tag
válasz paljoc #46841 üzenetére
Én ebből a szériából egy ugandait vettem. Meglepően szép pörkölés.
Gyönyörű egységes színű ép szemek. Világosa pörkölés Szinte "új hullámos". Emiatt crema
nem nagyon van, na meg egy kicsit ki is szellőzhetett mintha kezdene döglődni.
Egyébként sokkal rosszabbra számítottam.Ennyi pénzért iható kategória.Vettem ugyanezt a fadobozost a Pennyből az Peru 100 arabica.
Az kicsit túl volt pörkölve, a szemek vegyes színűek voltak, olaj kiválással.De meglepően friss volt....és egész finom. Nyomokban még "florális ízjegyeket" is
elő tudtam csalogatni. Tényleg. Ennyi pénzért teljesen jó vétel volt."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz paljoc #46955 üzenetére
Most már kár is lenne tagadom! A P&Y zacsiban is pennyslidis van.
A tiédet kiöntöttem...csak a zacskó kellett tárolni a minőségit!Parci: feltűnt a NAV-nak is a sokszori utalás meg az összegek is
Kaptam egy vagyonosodásit miatta!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #47381 üzenetére
Miért nem teszed a honlapra. Automatában is jól teljestő nem sima full csoki blend. Kicsit sajnálom, hogy nem azt kértem melóba
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mclord
aktív tag
válasz paljoc #47384 üzenetére
Filtereshez nem tervezel készíteni ?, kipróbáltunk pár pörkölőt (presszóhoz), hogy tudjunk viszonyítani, de igazán csak pénz kidobás volt, mert párom azóta is Spec Italy - Choco Madnessről áradozik, ezért is tértünk vissza a kezdetekhez , vagyis hozzád, és ha lenne minden egy helyen de jó is lenne.
Mondjuk Gardelli Colombiai Gesha ,akkor is nagy ritkán beugrana az tuti
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
adpeter
tag
válasz paljoc #47391 üzenetére
JELEN!
Én is elavult vagyok ezen a téren. Egyszerűen nem ízlenek az
"alternatív" kávéitalok.....hiába no!
Asszem Parci is még ilyen anti-filteres.ui.:
Ugyanitt 2-szer használt Iwaki eladó!
Télleg![ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #47391 üzenetére
Van hát. Időről időre nekifutok a filternrk kávézókban, de a következtetés mindig az, hogy nem nekem való (vagyis mint a székely a zsiráffal, hogy jó, jó de otthonra nem kéne). Szűrőket cserélgettem amíg volt rá lehetőség, de egy ideje csak használom a gépet. (Na jó, azért tuningoltam rajta ezt azt)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Surda-
őstag
válasz paljoc #47391 üzenetére
+1
Szerintem szinte mindent kipróbáltam, jó helyeken,jó baristáktól, de nekem a kávé az eszpresszó alapú kávé marad.
Sőt, tudom gáz,de az sem érdekel,hogy van-e tetoválása az adott hely baristájának.
(Indexen téma volt,hogy ma már ez újhullámos kávézókban alap Boriska szerint )
A magam részéről azt is támogatnám,hogy mindenhol legyen olasz pörkölés is az őrlőkben.
Oldscool Surda !Doublepeace!
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
mclord
aktív tag
válasz paljoc #47391 üzenetére
Szerintem meg kell nézni mi az ami bejön, én pl az aeropress, kalitát nem kedvelem a batch brewt meg kifejezetten utálom . Ezzel ellentétben a Chemex, v60, clever drippert szeretem, persze itt jön elő milyen stílus. Tehát elsőnek meg kell nézni filteres oké, de melyik is ?. Én kedvelem a gyengén savas gericcel nagy gyümölccsel rendelkezőt is, ám párom inkább a britt stílusú specialtyt hajlandó megkóstolni. Sőt volt olyan is ami neki is ízlett, ő pedig alapból utálja a filterest.
Én maximálisan ketté választanám a filtert, az úgy mond gyümölcsös(itt ha rosszul készül az ecet is finomabb tud lenni),és a "száraz vörösbor" stílusú ízek ahol a savak lágyan észre se vehető -hogy párom idézzem "ennek olyan íze van mint a kávénak ez nekem is ízlik" , ezt jobban kedvelem idáig csak gardelli - geshai tudták nekem hozni (160-240 eur /kg).
Plussz találj olyan helyet , ahol jól készítik el, én nekem csak a mantra tudta idáig az állandó minőséget hozni és hozzá a nagy kávé választékkal. Embassyba pl csak a casino mocca és abból is yirga állandósága nekem baromira uncsi , és nem is az a szint (persze kinek mi ízlik ).
ui: Párom a klasszikus eszpresszó vonalon fut pl: Paljoc: Choco madness
[ Szerkesztve ]
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
jveres
csendes tag
válasz paljoc #47391 üzenetére
-1 Én rászoktam a filterre (Kalita) sőt egyre inkább. A CM-s filteres kávék szerintem hihetetlen komplex ízvilágot adnak filterben, jobban "elnyújtva", mint presszóban. De hát ez egyéni ízlés kérdése. Ami nekem bejött, az másnak nem. Én is nagy presszó fanatikus voltam, aztán nagyon megszerettem a minőségi filtert. Most már őrlő cserén gomdolkozom, ami filterre és presszóra is jö (hg-one --> ek43)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest