-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
manio
újonc
válasz Bazsee71 #68795 üzenetére
Aki viszont hozzáfűzött valamit ahhoz, amit Keresztapper valaszolt Rush77 sztorijára. Látod, én figyelek.
(Végig nem a precíziós mérésről volt szó. De ezt minden résztvevő tudja. Te is. Látom, hogy még mindig böki a csőrödet, hogy szóvá tettem, hogy elnéztél valamit. Kár. Szerintem béküljünk ki.) -
Deer76
aktív tag
válasz Bazsee71 #68916 üzenetére
Köszönöm a választ, ezeket felírtam. Majd ki is próbálom/próbáljuk.
Amúgy a Kék Elefántban is ittam savanyút, de az nem tudom melyik volt.
Az AVX Gold blendnél félreérthető voltam, úgy értettem, hogy volt némi gyümölcsös beütése (nem savanyú), de a Yrgachaffé teljesen az.Ruandaiból melyiket?
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Gravity1234
tag
válasz Bazsee71 #69018 üzenetére
Szeva
Ugyan nem nekem cimezted, de csak beleszolok
Ez minek keszult, capu, vagy flat white?
Ha flat white akkor igy (bar elegge csillog es a szog se tul elonyos a kepnek) szerintem nem jo es lathatoan "tul habos"
Mivel tul habos, a latte art se fog menni.
Gozolesen kell meg dolgozni hogy a texturazott, kremes allag legyen meg, ne a kemeny hab.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
jack B.
csendes tag
válasz Bazsee71 #69303 üzenetére
szerintem a kotyesz után bármi előrelépés az ügyben, a Poemiás omnia, sárgacsibó is. a Nespresso lehet jobb, abban nincs tapasztalatom. ha valahonnan találnának egy Saeco Aromát, azzal járnának a legjobban, sőt még egy Via Veneto vagy Via Veneto Comb (darálós)i is nagyot dobna (ezekből van is jó állapotú a jófogin).
de lehet a hozzáértőbbek azt fogják mondani, a Saecók nem jók.
-
jack B.
csendes tag
válasz Bazsee71 #69316 üzenetére
persze, egyetértek, de 15-20 ezer forintos kategóriában egyszerűen ez a max szerintem. ha őrlő nem fér bele, amivel a kolléganők amúgy sem biztos, hogy szórakoznának munkaidőben, akkor csak olyan megoldás jöhet szóba, ahol elmegy a tégla is. vagy akkor kapszulás, ott meg nem tudod, mit tesznek bele. vagyis tudod, de ettől én még szkeptikus vagyok ezekkel.
-
jack B.
csendes tag
válasz Bazsee71 #69322 üzenetére
Tchibo nagyjából a legalja, azért 600-700-800 forintos kategóriában is vannak értékelhető kofik. Plusz ha nagyon akar valaki igényesebb kávét, akkor frissen pörköltet ledaráltatja az ilyen nyomifokozós gépekhez. Oké, hogy drágább, de legalább haladásnak mondanám.
A Delonghival kapcsolatban nem értek egyet, árban és minőségben egy elég ügyes gép, csak jó kofit kell beletölteni.
-
#91073280
törölt tag
válasz Bazsee71 #69327 üzenetére
Amaroy szemes itt figyel mellettem, Espresso Crema, de a szeme sem áll jól, ez konkrétan dohos, lefőzve is, tejjel is. Mondjuk miért lenne tejjel jobb? Kukába tökéletes.
A negyedkilós Bellarom Coffee Espresso 100% arabica, nagyon jó, az idei első godshot alanya. Vagy csak szerencsém volt. -
adp
őstag
válasz Bazsee71 #69332 üzenetére
Sztem a zold es a lila nespresso kapszula ihato, bár sokszor tapasztalom azt, hogy két ugyanazon fajta kapszi között nagy a különbség. amúgy nekem az aldis es a lidls is borzalom volt.
amúgy a L.E. etiópok nem is olyan rosszak, sikerült ma nagyon durván csöpögősen lefőzni úgy hogy "előáztattam" nyílván a colonna etiópja ezerszer jobban ízlik, de jóval drágább is[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #69334 üzenetére
limited edition amúgy lehet a másik etióp volt... az valami bukela vagy mi, valamelyik nem volt rossz.
Toobee: mondjuk úgy, hogy meló helyre jó, egy brikkától szerintem jobb, ha gyorsan kell a koffein vagy megkívántad a kávét akkor 1-2 perc és ihatod is, tökölés nélkül. Amúgy ittam már kifejezetten finomat is asszem az egy kolumbiai volt
[ Szerkesztve ]
-
-
paljoc
tag
válasz Bazsee71 #69372 üzenetére
A sugár attól függ csak mennyire döntöd meg a kancsót, az csak annyi hogy mikor a végén leviszed és indul a minta felúsztatása, akkor picit jobban dől. A minta az oldalirányú mozgatás és a döntés kombinációja, úgy értettem hogy nem kell ide-oda rázni intenzíven, csak marha komótosan mozgatni jobbra balra legalábbis az elején. Iszonyat látványos ahogy a kezdeti lassú mozgatás tolja az alsó leveleket jobbra balra, millió videó van erről és csakhamar lesz majd "millióegyedik" is! /de ez egy újabb etap, mikor már nem csak nézés közben megy hanem kamerázás közben is /
-
celf
őstag
válasz Bazsee71 #69735 üzenetére
nagyon király
mennyibe is került?soldier2: igaz, ha valaki elég kitartó, jó megoldás lehet. de még a HG1-el is nehéz tekerni, ezt a talin is tapasztaltuk a tiéddel. Nekem mondjuk ízlett a presszó azzal is, sőt.
De espressora egy SJ Mazzerrel szerintem se az ára, se kényelem miatt nem versenyezhet. (mondom, Nekem legalábbis!filterre egészen más a szitu.
-
beleriand72
tag
válasz Bazsee71 #69758 üzenetére
Szeretném megkérdezni, mit jelent a "filterre pörkölés"? Mi a különbség a technológiában pl. a hamburgi/világoshoz képest
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
beleriand72
tag
válasz Bazsee71 #69761 üzenetére
Nem kell leegyszerűsíteni :-), engem tényleg érdekel - már régen akartam kérdezni - mitől más a világos presszó, mint a világos filter?
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
paramparya
őstag
válasz Bazsee71 #69761 üzenetére
Ez a hamburgi pörkölés már így is elég világosnak tűnik nekem, színre és illatra hasonló volt a casino moccás filterre pörköltekhez. Őrlés után olyan illata volt, mintha gyümölcsöket szagolgatnék, aztán lefőzve se nem keserű, se nem savanyú, csak olyan old-school híd kávé.
Olvastam külföldi fórumokon, hogy a magnézium- és kalciumtartalom fontos, amit viszont kiszűrhet a vízszűrő kancsó. Megpróbáltam csapvízzel is, de az meg nagyon kemény itthon, szóval majd próbálkozok még forrásvízzel is.
Szerk:
Balra: filterre pörkölt Beyond Within Hunkute Etiopia, jobbra: Mordor hamburgi Yirga
[ Szerkesztve ]
-
paramparya
őstag
válasz Bazsee71 #69771 üzenetére
Az igaz, hogy a Casino Moccának már kibontás után más kategória volt az illata, és munkahelyen egész ihatót tudtam belőle főzni. Ott valami ipari szűrő van rákötve a csapvízre, az volt az egyedüli változó, és tényleg ihatóbb volt. Reggel még lehet kipróbálom a CasMo Muthigi-ini-t a skót felföldi forrásvízzel, amit még whiskyhez vettem
-
And06
aktív tag
válasz Bazsee71 #70080 üzenetére
sajnos máshol már minden második kávézóban méteres ipari automatákból csapolják a kávét, még ha jó kávét is adna se ülnék le ott. olyan érzésem van, mintha az étteremben előttem löknék be a mirelit pizzát a mikróba nameg, ha már kiadok annyit érte, ne egy gép csinálja már. más meg csak dumálni jár a kávézóba, és a kávé mellékes a süti mellett, ez van.
-
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #70131 üzenetére
A Reneka a mindent megbocsátó.
VST - Gaggia párosnál én fel is adtam a naked karral való próbálkozást, mert mindig csak spriccel mindenfelé. Próbálkozzak bármiféle varázslással, wdt-vel, egyengető pörgetéssel, tamperolássalSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen