Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    Nos, a váltás okairól... Anno ugyebár elegem lett a cucc méretéből. Így lett az omd két fasza fix-szel, egy nagylátóval, egy vakuval. Hátrányai:
    1. Kicsi, de már nem zsebrevágós. Kis táska kell, tényleg kicsi, de kell.
    2. Nagyon jó a fókusz, de pont a rohangáló gyerekre nem feltétlenül alkalmas ez a nagy fókuszmezős kontrasztalapú fókusz, ide egy jó dslr 3d tracking-je kell...
    3. Egyre többet játszom, sokszor manuálba, egyedi beállításokkal. Az omd-n a két tárcsa frankó, de kettő értelmesen programozható gomb van.
    4. Vaku. A nikon cls okos, az esetek 90 %-ában csak felteszem, és gyünyörűen teszi a dolgát. Az olyn egy szépen kivillantott képem nem volt.

    Előnyei:
    1. A méret. Igaz, hogy táska kell, de kicsi, és könnyű.
    2. EVF. Lehet akármilyen jó optikai keresőd, egy jó evf (márpedig az olyé jó) veri: világos, pontos, gyors, minden infó ott van, és látod, hogy milyen lesz az elkészült kép, és nem csak a kereső aljára tudsz infokat pakolni, hanem oda, ahova akarsz.
    3. Fixek. Nagyon jók a fixek, az ekv. 35-40 körüli fix hiányozni fog.
    4. Szép jpg-k.

    Szóval nagyon jó gép az is, és nem vagyok biztos benne, hogy jó cserét csináltam. Ha párszáz kilóméterre nyugatabbra lennék ügyvéd, meglenne mindkét rendszer. Egy m4/3 így is lesz, valami kis fix obival, de gondolkodom egy nikon j1-en is.

    A cserét egyébként az döntötte el, hogy 20 % kedvezménnyel tudtam venni mindent. Azért használt cucc árában venni vadiújat jó dolog... Ja, és vettem egy sb700-at is, vagyis lényegében összeállt a korábbi szett, csak nagyobb vázzal, és az 50 helyett 35-tel. Gondolkodtam a d5100-on is, nagyon jó áron van. De a kezelhetőség billentett egy kicsit, meg az evf után elég lesz megszoknom a d7000 keresőjét is...

    És a lényeg, van benne egy adag kütyübuzéria is, az új játék élménye. Nem tudom, innen merre tovább, apsc fronton nincs igazán előrébb, az ff pedig már tényleg tányércsapkodást eredményezne...

    Azért Kleroo visszaadhatná az 50-esemet :(((.

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák