Új hozzászólás Aktív témák

  • kardkovacsi

    senior tag

    válasz senki68 #42700 üzenetére

    " Itt azért van kompromisszum. " - de mennyi? Most képzeljünk el egy szituációt, az egyik panelod 10A-en termelne, a másik meg 10,2A-en (simán van a panelok között 1-2%), az lenne az optimális munkapont. Ezután beáll valahol 10,1-en a rendszer. Előkapod a munkapont görbéjét a két panelnak és egyből kijön belőle hogy 1-2% eltolással konkrétan tized százalékokat sem vesztesz mert nem az van, amit egyesek hisznek, hogy ha az egyik 2%-al többet termelne akkor az elvész. Egyszerűen rááll minden panel arra a munkapontra ami a sztringnek optimális. Viszont ha kicsi a különbség az áramok között akkor ez konkrétan elhanyagolható.

    Ha van árnyék más a móka, meg nyilván akkor is ha mondjuk hibát kell keresni, meg a monitoringja is király bővíteni is valamivel könnyebb ez tény.Termelés oldalról nem ad nagy pluszt, az az 5% amit emlegetni szoktak szerintem marketing rizsa.

    Azért azt is látni kell, hogy az optimalizáló ugyanúgy egy plusz hibaforrás, ő maga is. Tehát valójában megnöveled a lehetséges hibaforrások számát.

Új hozzászólás Aktív témák