Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz TXT #23712 üzenetére

    A Dolyb az passthrough, szóval alapvetően csak a végponton állítható a hangereje. A PCM már ki van bontva, így minden ponton egyszerű.
    - Ebből egy tipp: húzd maxra a box hangerő csúszkáját

    Ugyanakkor a Dolby esetén is meg lehet szabni (nem általad, hanem a forrásban) egy offset értéket, amit bizonyos kimeneti eszköz figyelembe vesz, míg mások nem (pl. egy tvsorozat lehet hogy kér +7dB erősítést, de az erősítő ezt nem biztos, hogy betartja, ez lehet beállítás-függő, vagy fixen gyárilag eldöntött kérdés).
    - Hogy ilyen szempontból a TV mit csinál ezzel, arra tippem sincs (a komolyabb AVR-eken lehet inkább nézegetni/állítgatni ezeket).

    Plusz sokszor lehet külön offset-et adni különböző forrásoknak az AVR-eken, de a TV ilyen szempontból megint passz.

    Vagy van még olyasmi opció a TV-n, hogy megpróbálja összehangolni a csatornák hangerejét. Ez lehet, hogy csak PCM esetén működik, Dolby esetén nem (lásd első bekezdés, hogy miért).

    (#23716) Joshi
    Spórlásra a legjobb a VRR. Ami azt illeti eredetileg pont arra találták ki, csak később lett belőle "gamer" dolog. Persze itt már eleve a kamerának és operatőrnek kéne döntenie arról, hogy melyik jelenet milyen fps határok közt és hogy skálázódik dinamikusan (legfeljebb szimmetrikusan megritkítani lehet még utólag, ahogy mindig is lehetne 24fps-t csinálni 48-ból...).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák