Új hozzászólás Aktív témák

  • Grawens

    senior tag

    Ugye tudjátok min vitatkoztok!? Nettó értelmetlenségen!

    Ahogyan a rendező megálmodta:
    Soha senki sem fogja otthon azt látni amit a "készítő" megálmodott és pont.
    Lehet otthon bárkinek bármilyen csadavetítője, kalibrált csodaképernyője és lejátszója. Amíg a fos tömörített tartalmakat érheti el a köznép mit pl: (Blu-Ray), addig csak a "rendező által megálmodott-hoz legjobban hasonlítóról" beszélhetünk.
    Ha valakinek lesz lehetősége a világban egy neves MCR forrásanyagot az utómunkára kalibrált képrnyőn megtekinteni, annak garantálom, hogy utána otthon le fogja hányni az addig jónak hitt készülékét.

    Hasonlat: ZENE
    Senki nem fogja otthon hallani azt a sounddizájnt és dinamikát amit a hangmérnök "megálmodott" az adott stúdióban.
    Tavaly nyáron volt szerencsém meghallgatni a Tall Pine Records-nál több Master Audio anyagot az adott környezetben az adott technikán keresztül. Egy biztos közelébe sem érhet egy ilyen anyaghoz a végfelhasználókhoz kikerülő változat. Lehet az TiDAL MA, vagy bármi más.

    A mondandóm nem más, mint az, hogy aki azt hiszi, hogy azt látja/hallja amit a rendező megálmodott az téved.

    Persze el kell adni a készülékeket mindenféle butító "Film Maker" üzemmódokkal hogy a vásárló benyalja, erre még rátesz egy lapáttal a szakmédia is akik ebből élnek, azt mondják amit mondaniuk kell. Ki venne "szipi-szupi" technikát ha ez mind nem lenne?

    Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy a szipi-szupi méregdrága otthonra megvásárolható gondosan összeállított technika nem képes megjeleníteni/megszólaltatni ugyan olyan minőségban és dinamikában a tartalmat mint ahogyan egy vágószobában utómunkázott anyag, vagy egy stúdióban hallahtó anyag láthetó és hallahtó. Nem!
    A hangsúly a végfelhasználókhoz eljutó tartalomon van. Ez a korlát.
    Minden más a gyártók részéről csak reklám és rizsa, hogy megvegyék a nyomorúlt termékeiket.

    Ha lenne egy nyulam amit eladnék és azt állítanám, hogy ez a nyúl banán ízű drazsét tojik, bizony lenne olyan ember aki azt mondaná, hogy tényleg abán ízű drazsét tojik, valamint olyan is lenne aki megkóstolná és azt mondaná biztos banán ízű, mert még sohasem evett baánízű razsét, nem tudja milyen az íze.

    Másik szempont:
    Minden ember más és más, más ízlésvilággal. Van akinek a túlszaturált tetszik, van akinek a fakóbb. Van aki EQ-zik, van aki nem. Ezért értelmetlen valakibe csak azért beleszállni, mert neki a "másik" jobban tetszik.
    Persze van olyan is aki csak azért erőlteti magára a számra nem szimpatikus kép/hangvilágot, mert hát az a trendi és ez van legközelebb a megálmodotthoz.

    Bocs a hosszért! :U

Új hozzászólás Aktív témák