Új hozzászólás Aktív témák

  • Fürkésző

    tag

    Sziasztok!
    Minket is utolért az FTTB-ről (100/100) FTTH-ra (1000/300) átállítás. Talán Huawei eszközt hoznak. Másnak biztos egyértelmű a válasz a kérdéseimre, de én hiába olvasgatom az eddigieket, néhány dolog továbbra sem világos. Előre is bocs, ha láma kérdést is felteszek.

    Két előfizetői helyről lenne szó. Jelenleg mindkét helyen be van állítva a számítógépre a PPPoE kapcsolat, de kb. csak időnkénti sebességmérésre van használva. Az egyiken biztosan hagyni akarom a saját routert (Dual Band 2,4 GHz-en b/g/n, 5 GHz-en a/n/ac szabvány), a másikon elgondolkodtat a DIGI routerének használata (de lehet, hogy ott is inkább maradna használatban a mostani 2,4 GHz-es b/g/n router).

    1) Azt ugye jól gondolom, hogy sebességméréshez a DIGI eszközéből kijövő UTP/LAN kábelt érdemes egyenesen a számítógéphez csatlakoztatni. és a már régen beállított PPPoE kapcsolatot használni?

    2) Ha saját routert akarok használni, akkor nem kell az eddigi beállításaihoz hozzányúlni. A DIGI eszköz gigabites LAN portját kell összekötnöm a saját routerem WAN portjával. És a DIGI eszközét BRIDGE módba kell állíttatni. Jól szűrtem le az eddig olvasottakat?

    3) Még a routerem IP címét sem kell megváltoztatni, akkor se, ha az 192.168.1.1 (Összefoglaló 15.3-as pontja bizonytalanít el, de az én értelmezésemben az nem az általam vázolt esetről szól.)

    4) A DIGI által adott router mennyire menedzselhető? Legalább az SSID és a jelszó megváltoztatható rajta?

    5) A DIGI-eszköz Wi-Fi része milyen szabványú? Csak 2,4 GHz-es, de legalább b/g/n vagy (mint sokkal régebben itt olvastam) csak b/g; esetleg valamelyik eszközük tudja az 5 GHz-et is (ac, ne adj Isten ax)? Egyáltalán: mennyire használható, mekkora le-/feltöltési sebességet lehet belőle kicsiholni, a terhelést bírja?

    6) A kialakítás/elhelyezés miatt: kb. milyen ívben hajlítható az optikai kábel; és mennyire kényes: pl. futhat minden fizikai védelem nélkül a küszöb előtt, vagy a porszívó nekiütődve kinyírja?

    Megj.: A vezetékes telefon is használatban van.

    [ Szerkesztve ]

    Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!

Új hozzászólás Aktív témák