Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz #72961024 #5400 üzenetére

    Mindenesetre 2 év után max annyit tudnak nekem garantálni, hogy bontatlan csomagban nem fog megpenészedni, ha nem úgy tárolod. Ezt hívhatod minőségmegőrzésnek is, ha úgy tetszik. Valójában szobahőmérsékleten, rendes kispörkölőtől, jó alapanyagból, nem feketére égetve, bontatlan csomagban is kb. 2 hónap, amíg nem veszem észre a romlást, de mikor kibontom már sokkal gyorsabban öregszik, mint frissen. Fél év után esetleg valami délolasz robusztás blend szódával elmegy, de bármi, amiben szubtilisabb aromák vannak, tuti felejtős. A gyári exhumált zarándokszarok más tészta, hisz újonnan se nagyon ütnek meg komoly mércét, gyenge kezdés után meg a visszaesés se feltűnő - de azért vakteszten elég biztosra gondolom, hogy a sarki rendőr előtt is demonstrálható az új vs. két éves csomagolás diffije.
    Viszont nincs ez tisztességes nemzetközi szabványban rögzítve feltehetőleg, ezért garázdálkodhanak egyes gyártók a két éves szavatossággal.

Új hozzászólás Aktív témák