Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    válasz Zen42 #127572 üzenetére

    Szerintem ez egy elég komplex kérdés, meg hogy miért 3 hónap. Nálunk pl. azért, mert ha nem tűző napon tárolod, akkor 3 hónaposan még biztosan egy élvezhető ital lesz a végeredmény. Eddig mindig megbontottam a NÉBIH ellenmintát is, az általában 6-12 hónapos addigra. Ilyenkor már bekúszik egy kis mellékíz, de a fő karakter mindig megvolt.

    Ha rendezvényre megyünk, és van idő rákészülni, akkor mindig 4-6 héttel előre pörkölök presszóra (filternél az a tapasztalat, hogy 2-3 hét is oké). Bontás után még úgy is kell neki 1-1,5 óra, hogy "normalizálódjon", de addigra szép letisztult, és "jól viselkedik". :)

    rastacz: Hát igen, a színmérés sem egzakt. Az sem mindegy a pörkölés után mennyi idővel, és milyen szemcsemérettel méred, mind befolyásolja.

Új hozzászólás Aktív témák