-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #14116 üzenetére
Azt próbáltad már, hogy felsőszűrő csavar furatába behajtasz egy jóval hosszabb csavart, hátha letolja magát, esetleg kocogtatod közben az oldalát? Csak ne túl brutálisan húzd a csavart, nehogy a menetet ki b@zd.
Vagy, ha erre nem reagál, akkor a két imbusz csavar helyére betekersz egy-egy jó hosszú csavart, ne teljesen, csak a felsőszűrő vastagságáig és keresztbe raksz rajtuk egy hosszú erős csavarhúzót, vagy krovaszárat, vagy ami nem hajlik el, annak a segítségével megtekered, mintha egy csavart hajtanál ki egy villáskulccsal.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
-
jolti
senior tag
válasz WiZARD #14152 üzenetére
Igen, azt rosszul fogalmaztam meg.
A középsőben van menet és, ha elég hosszú csavart csavar be, le tudja tolni magát, ha nem túl brutálisan van odadzsuvásodva.
A másik megoldásnál nincs menet ugyan a furatban, de attól lehet bele tekerni, egy vastagabb csavart, ami passzentosan megy bele, ( mert puha fém) akkor megáll addig ( vagy, ha nem áll meg, akkor kézzel rátart addig ) amíg egy csavarhúzót keresztbe nem tesz és meg nem tekeri a felsőszűrőt.
Így már talán érhetőbben fogalmaztam.[ Szerkesztve ]
-
5381
aktív tag
Még gyűjtögetek, de valószínű az lesz belőle. Gondolom bőven van fokozat, a tökéletes mellett, nem a teljesen rossz van A játék a mennyiséggel és a tömörítéssel, még a jövő zenéje. Még tanuló vezető vagyok.
Most úgy néz ki, sikerült belőnöm a hariom, a szűrőim is megjöttek, nincs már nyomásfokozás -
tariattila
veterán
válasz Toobee #14150 üzenetére
kalmárÚr agymenései után már nem is tudom mi a jó Brikkának...
én úgy tudtam, hogy a víz amit beletöltünk az jó ha forró..
pont amiatt, hogy gyors legyen a folyamat... viszont a gép jobb ha hideg, hogy ne égessen annyira mint ha benne forrna fel a víz...
én is forróvizet raktam bele mindig...csak azért írtam mert azt mondtad átmelegítetted az egész kütyüt előtte...
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz tariattila #14155 üzenetére
Holnap jatszok vele ugy is. Most csak batikolom es neha belekostolok a vegeredmenybe
https://barbieripnk.hu/
-
ronin s8
senior tag
válasz tariattila #14157 üzenetére
Ezt persze haladó módban lehetne fokozni, de az már felnőtteknek szólna...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
nagyúr
Gyerekek! Ez RETTENETES-en jó!!!!
Annyira imádom a Brikkát!!!
Van egy súlyos mellékhatása. Kettő kell az egy helyett mindig.
Én azt gondolom, hogy előbb kellett volna vennem.
Még egy apró szakmai kérdés. Valaki tud kapcsolatot a Julius Meinl forgalmazóhoz. Szeretnék csészét - méghozzá az újat! Piros alapon barna füllel. (Had ne menjek már l.pni a kávézókba - ausztriába. )
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
ronin s8
senior tag
válasz Polarstar #14160 üzenetére
Hát ezek a csészék a linkelt webshopról elég drágák!
Egy tipp: a Szamos Cukrászdában a Böszörményi úton régebben JM kávé volt a hozzá tartozó kiegészítőkkel. Tennék ott egy látogatást... (biztos meg lehet környékezni valamelyik csinos felszolgáló lányt )Más:
A MOM Parkban láttam megint Tchibo espresso-s és cappuccino-s kiskanalakat. Kicsit más, mint a múltkori, de nem nagyon: távolról össze lehet téveszteni vele. 2000 és 2700 Ft egy-egy hatos készlet.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
nagyúr
válasz Pandras61 #14162 üzenetére
kösz, tök jó. Csak a Flash miatt nálam úgy betojt, hogy a böngésző is behalt a 10 éves gépemen. Mi a szarérért nem tudnak ezek rendes oldalt csinálni?
Közben megoldottam a Z10-el... Klassz!!!
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
cekkk
veterán
Az mitől lehet, hogy a kávé szépen elkezd lefolyni aztán hirtelen nagyon meg indul és a pogácsában lesz pár lyuk?
Kevés volt neki a tamperálás vagy éppen túl sok? -
HÁZIGAZDA
csatornásodik, és ott utat tör magának a víz. ez az igazi mumus az eszpresszózásban. így a kioldódásod is vacak lesz, mert a pogácsa egyes részeit nem is (vagy alig) éri víz. próbálj meg tökéletesen tamperelni, nehogy ferde legyen. picit az erőn is növelhetsz. és persze nézd meg a felsőszűrőt, hogy minden oké-e, egyenletesen teríti-e a vizet.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
cekkk
veterán
Nem minden alkalommal látok ilyet, már mint csatornát.
Mondjuk neked lesz igazad abban, hogy a tamperelésem az nem az igazipersze nézd meg a felsőszűrőt, hogy minden oké-e, egyenletesen teríti-e a vizet.
Erről lehet látni egy videót, hogy milyen az amikor egyenletesen teríti a vizet?
Az után én is eltudom dönteni, hogy jó-e az enyém vagy nem. -
-
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #14163 üzenetére
Végül is én is ugyan azt mondtam, csak nem a kicsi furatokba, hanem a két nagyba.
Még este az is eszembe jutott, hogy a két imbuszcsavart megfordítva, tehát a fejjel fölfelé vissza dugni a furatokba és egy darab fával ( mert az nem cseszi szét a menetet ) megtekerni. Talán ez a legegyszerűbb, ha erre nem enged, akkor kell a bonyolultabb megoldásokba bele menni.[ Szerkesztve ]
-
lfabian
tag
Sziasztok.Szerintetek érdemes ,az Aldi kávéfözöi közül választani.
fabi
-
sK0t
tag
Üdv!
Kedden megyek Olaszországba, azon belül Bari-ba. Érdemes beszereznem kint egy Brikkát, mert olcsóbb mint itthon? Hozzak hozzá valami jóféle darált kávét, mert sajnos darálóm egyenlőre nincs.
Mit ajánlotok, mivel kezdjek egy az olasz mokka kávé felé nyitni ?Segítségeteket előre is köszönöm!
Szép napot!
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.
-
lfabian
tag
-
HÁZIGAZDA
csapolj üresen úgy, hogy nincs fent a kar és nézd meg, hogy nem lövi-e a vizet, mint egy zuhanyfej. ha igen, az rossz, zsíroldózni és/vagy vízkőtleníteni kell. a tömörítésnél meg csak precízen, kezdjük ott, hogy csak abból tudsz szabályos pogácsát csinálni, ami eleve szabályosan van eloszlatva. ha egyik szélén picit is több a kávé, vagy középen púpos, akkor hiába tömöríted, lesz, ahol sűrűbb a kávé, máshol meg kevésbé. a víz meg nyilván ott tör utat magának, ahol tud.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
válasz Toobee #14183 üzenetére
Ebből derítsd ki, hogy mi az a wdt...
gugli fordítóHogyan lehet drasztikusan csökkenteni egyenetlen foghúzás
A keverés magában WDT az alapon egy vékony tárgyat (például egy boncoló tű) felbomlásával csomókat, és még a forgalmazás. A keverés létrehoz egy egyenletes eloszlása miatt az egész szűrőkosár, ami lehetetlen elérni megnyomásával az alapon körül a felszínen a korongot. Be kell, hogy egészen az aljára a kosár, és a tű megengedi.Csökkentése rendetlenség, egy másik berendezés van szükség: a joghurt konténer alján vágva. Ez szolgál a tölcsért, hogy ül a szűrőkosár és tartja területéről származó repül ki, ahogy keverjük. Adagot ez a szerkezet, és akkor keverjük olyan lendülettel, mint szeretné. A WDT nem igényel nagyobb változtatásokat a presszó sör rend. Keverés után a declump és terjesztésére az alapon, távolítsa el a tölcsért, és használja a kedvenc módszere a dózis, szint, nyomkodjuk, és húzza ki a lövés.
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
válasz ronin s8 #14133 üzenetére
Most ez tényleg komoly, hogy hetente kellene szétszedni ezeket? Ez azért gyanúsan sűrű intervallumnak tűnik számomra, főleg, hogy eddig az volt a mondás, hogy havonta, max kéthavonta kell vízkőtleníteni.
Abban kérném valaki segítségét, hogy a következő linkről melyik tartalmazza a Gaggia Evo robbantott felső részét, illetve pontosan meddig kellene szétszedni és zsíroldózni?
-
Toobee
veterán
A szűrőt belepattintod a karba, majd beleteszed a Toobee™ műanyag peremmagasítót, vagy megkeresed Joltit és elkészíti neked aranyból. Miután a karba került a kávé, a képen látható fogpiszkáló segítségével őrült módjára elkezded vele kevergetni a kofít, majd ha már jónak látod, akkor szintezed és mehet a tamperelés. Ha még jobb végeredmény akarsz, akkor meg szitáld az őrleményt.
(#14189) t-bali3: szerintem ez attól is függ, hogy kávéfőzés után mennyi ideig hagyod fent rohadni a kart. Én azonnal elöblítem és szárazra törlöm. Néha nem tudom megállni, hogy a kávé elfogyasztása előtt, legalább a kart le ne szedjem és a fejet el ne öblítsem. Igyekszem leszokni róla, de elég nehéz, ha bele vagy zúgva a gépedbe
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
cekkk
veterán
válasz Toobee #14190 üzenetére
De én azt hittem az a nyitott kar az a WDT
Most kipróbáltam így, de még nem az igazi.
Kezd kicsit elmenni a kedvem ettől az egésztőlA víz meg most éppen először 3-4 helyen jön ki utána áll össze eggyé. 2-3 hete még egyből egy víz oszlop jött ki.
Hetente tersonet, 2 hetente vízkőtlenítem minden nap az utolsó kávé után vakszűrőzöm.
Én a kávé elfogyasztása után egyből leveszem a kart. -
-HajTömeg-
őstag
Gasztroangyalos millenárison kint vannak Tóth Sanyiék, Fekete és a Csészényi is.
Ha valakit érdekel.Alias: Júzer error
-
Toobee
veterán
Havonta bontsd vissza a fejet is, amennyire csak tudod és azokat is áztasd forró, Tersonetes oldatban, majd citromsavasban is néhány percet. Szerintem ezeknek nem elég a "rendes" módszer. Aztán ezer más oka is lehet még ennek, a kávétól kezdve a páratartalmon át, sok mindenig. Jó iránynak tartom az elképzelésed, a PID után minél gyorsabban cserélj darálót. Egyébként a túl forró víztől is csúnya tud lenni a lefolyás, ha jól emlékszem.
https://barbieripnk.hu/
-
-
mutyi
őstag
Ne keseredj el, nekem is sokszor van bajom,hogy nem tudom egységesen ugyanolyanra főzni a kávét,miközben elvileg semmit sem módosítok.
Előbb lefőztem egy duplát,tök jó lett,majd magamnak is főzni akartam és úgy voltam vele,hogy legyen most dupla espresso magamnak,a sima mindig olyan kevés.
A szokásos 16g helyett 14 grammal töltöttem meg,picit erősebb tamperálás,de sajnos túl gyors lett a lefolyás.
Így egy finom dupla espresso helyett lett egy hosszú kávé szerű valami,amit tejhabbal hígítottam még.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- World of Tanks - MMO
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ukrajnai háború
- Stellar Blade
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Így építsd a billentyűzeted!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- Luck Dragon: MárkaLánc
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen