-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanolfe
tag
válasz vendingo #14550 üzenetére
Én tőlük rendeltem a Cremina tömítés szettet. Húzós ára volt, de megérte, mert minden tökéletesen passzol. A postaköltség 12.75 dollár volt, ami szerintem korrekt.
Fizetés Paypal-al, gyors és ingyenes. A cucc kb 1 hét alatt itt volt.
Ha valóban 49-es szűrő kell a tiédbe, akkor javaslom ezt a fajtát:
http://www.orphanespresso.com/Elektra-A-Leva-MCAL-Espresso-Machine-Double-Portafilter-Basket_p_1533.htmlÉn ezt rendeltem a Creminához.
-
hanolfe
tag
-
hanolfe
tag
válasz -HajTömeg- #14554 üzenetére
Kihagyhatatlan vétel volt :-) Azt hittem olcsón megúszom, de nyeli a lóvét rendesen :-(
A fene sem gondolta, hogy egy nyavalyás szűrő ilyen drága ehhez a géphez. Pontosabban ehhez a géphez minden iszonyat drága... :-) -
hanolfe
tag
Nem olyan vészes a helyzet mint ahogy a fotó alapján képzelni lehet. Egy alapos tisztítás után mindjárt másképp mutatott. Króm alkatrészek fel lettek polírozva.
Egyedül a festett burkolaton agyalok, hogy mitévő legyek. Néhol karcos, festék lepattogzott. De nem elviselhetetlenül ronda. Szívem szerint lefújatnám, de szeretném meghagyni minél eredetibb állapotban. Majd összerakás után még eldöntöm mi legyen.Én élvezem minden percét a felújításnak, öröm látni ahogy szépül. Egyedül a szintjelző üvegcső kiszedésnél izzadtam, sikerült is eltörni. Esélyem sem volt kiszedni, beragasztották valami fekete kátrányos cuccal. Van aki szerint gyárilag be van ragasztva, de szerintem ezt utólag követték el.
Szerencsére üvegcső is beszerezhető, könnyebben mint számítottam.[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
Megérkezett a Kvzzz kávé rendelés, gyors pontos. Kösz adpeter!
Közben elkészült a Gaggia Classic kávéfőzőm PID-je. Az érzékelő Pt 100 M4. Így nem kellet M6-os menetet készíteni. A Rex C100 szabályozó a kávéfőző oldalára lett felerősítve, kétoldali tapadós fóliával.
A szabályozó hátsó oldala egy használaton kívüli csengő nyomógombból készült, a kapcsok letakarására.
( Első kávéfőzöm 2013 dec. végén egy Delonghi EC9 volt.)
A rex c100 beüzemelésére , elsőre nem voltam felkészülve, de a leírás sokat segített. Joltitól is kértem kaptam segítséget, köszönet érte![ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
-
vendingo
veterán
válasz hanolfe #14552 üzenetére
Elég vastagon fog a ceruza ebben az üzletben, sajna költséghatékonyan kell felújítanom, hogy ne essek át a ló túloldalára.
Expolygonba fogok vásárolni, de ott meg lutri, hogy mit veszek, mert szinte 0 információ van a termékekről.Jelenleg azzal se vagyok tisztában, hogy pontosan milyen gépem is van, mert 96-ban volt valami módosítás az alkatrészekben.
Azt hittem, hogy minden hamar könnyen meglesz, de pl. se a tömítéseket, se a szűrőt nem merem megrendelni.Holnap atomjaira szedem a gépet, veszek egy tolómérőt és minden tömítést külön lemérek és egyenként megrendelek. Jobb ötletem nincsen.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
mester6
tag
válasz zoknee #14568 üzenetére
A német Ebay-on vettem.
http://www.ebay.de/itm/PT100-M4-200-C-2-m-FEP-SILIKON-TEMPERATURFUHLER-EINSCHRAUB-FUHLER-KLIMA-HEIZUNG-/280919368110?pt=Systemkomponenten_Heizung&hash=item41681961ae
Nem teljesen csavarható be . Becsavartam ütközésig, egy fél fordulatot visszatekertem és lekontráztam , egy M4-es anyával. Hőátadó paszta stb.... -
BlacKSouL
addikt
Hétvégi baráti nyaraláskor véletlenül ittam egy szarvasis gőzgépes [ na itt most megálltam a gépelésben, minek is nevezzem ] szóval folyadékot. Lassan 3 éve már hogy nem ittam ilyet, megfakult emlékeimben nem voltak rémségek. Na most már vannak...
Másnapos voltam, jó szívvel adták, de nem a másnaposság miatt ment le nehezen. Volt is benne 2 kanál cukor, de annyit ért, mint szomjas lónak szájbaköpés. A szaga az a klasszikus főtt zacc, amit a "mi fajtánk" = " az eszpresszó népe" már messziről fintorogva érez meg, az állaga sűrű, nem tiszta, a teteje olajos, hát szóval a klasszikus "kávé". Az ízét hagy ne próbáljam meg leírni. Ráadásul az alapanyag asszem tchibo family tégla volt... az sem segített. De azért kíváncsi lennék egy durvára darált jó alapanyagból és egy ilyenből szarvasin "gőzölt" anyag összehasonlítására. Kijönne-e markánsan a két rosszból melyik a jobb?
Azt mondták érkezéskor a többiek, hogy "juhúú, van kávéfőző is..". Megörültem, bementem, de mondtam, hogy nincs. De erősködtek, hogy ott van. Mondom de nincs. Aztán mutatták a gőzkazánt, mondom ez melegvizet csinálni jó lehet, de ez nem kávéfőző. Le voltak lombozódva.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
jolti
senior tag
válasz mester6 #14566 üzenetére
Ügyes vagy! Gratulálok!
( Bár én nem tekertem volna vissza fél fordulatot a helyedben, hanem kézzel ütközésig be, nem túl szorosra, aztán lekontráz, hogy minél jobb legyen a kontakt. De biztos így is jó, amúgy. )
Egy jó tanács, mivel szinte nyitott a pid, hogy csinálj neki burkolatot. Sosem tudni, hogy mikor fröccsen rá véletlenül egy kis víz, vagy kávé, vagy bármi és máris belefolyik. Még a legnagyobb odafigyelésnél is előfordulhat.
Én pl. egy vasas üzemben hajlíttattam 45x45 mm-es ( belső átmérő! ) inox zártszelvényt, mert a környékben nem lehet kapni. Egy 120 mm és 110 mm hosszút, hogy kötések elférjenek a végében. A hosszabbat raktam fel, mert úgy jobban tetszett. ( A plusz nem eladó és nem is vihető el ingyen! ) Annyi szépséghibája volt, hogy egy oldalán hosszában volt egy pár pötty hegesztés, ahol össze ért a két széle. De ez teljesen lényegtelen, mert ott van felragasztva a kétoldalú ragasztóval és semmi nem látszik belőle az ég adta világon.
A végébe meg vettem 50x50-es zártszelvény dugót, amit rövidebbre vágtam, az utolsó bordáig, azt meg picit kisebbre, hogy passzosan bele menjen a zártszelvénybe, kifúrtam és kész. -
zoknee
csendes tag
Sziasztok!
Szlovéniába, Bled környékére megyünk nyaralni. Tud valaki valamit mondani a környéken ajánlott kávézóról/étteremről? Bled-Bohinj és a Júliai-Alpok környéke, illetve Ljubljana, mert kirándulós-túrázós-városnézős tervek vannak, és a napi kávét meg kell oldani -
bl4ze
veterán
válasz zoknee #14573 üzenetére
Kávéban nagyon gyengék, sajnos. Bohinj-tól autotrain-nel hamar át lehet érni az olasz részre, ott már nincsen gond.
Kávét csak a határon túl tudok ezért, viszont étteremben ezt ne hagyjátok ki Bohinjtól 5 perc autóval , ezer éves kedvenc :http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g1833046-d1099780-Reviews-Gostilna_Rupa-Srednja_vas_v_Bohinju_Upper_Carniola_Region.html
Szállásban pedig a Tripic-et tudom ajánlani ha még nem lenne szállásotok, Bohinj. Kb. 15 éve járunk vissza
.:. bl4ze .:.
-
jolti
senior tag
Magad uram, ha szolgád nincs! :-)
Előtte 13 évig tűzoltó voltam...
Ott elég sokmindent meg kellett csinálnunk magunknak! Nem úgy volt, mint most, hogy lerendelik a szervizt, ha besz@rik a 100 millas merga, hanem volt, hogy még szilveszter délután az ifat hengerfejeztük... -
mester6
tag
Köszönöm ! A jó tanácsokat is köszönöm és megfontolom. Most már egy új lépést megtenni könnyebb lesz.
Nekem az nem tetszett, hogy a szabályozó végén a vezeték kapcsokhoz hozzá lehetett férni ezért főleg arra koncentráltam.
A Pt 100-at azért fordítottam egy picit vissza, hogy eltérő hőtágulás miatt, az érzékelő és a ház ne gyilkolja egymást.
Na működik örülök neki![ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz mester6 #14579 üzenetére
Sejtettem, hogy azért tekerted vissza, de szerintem ott, ha van is csak egy minimális, pár tizedes lehet. Azt meg bőven elviszi, a kézzel érintőleges meghúzás. De, ha jó, akkor túltárgyaltuk!
Ezen én is paráztam. Aztán a kábelek bekötésénél ügyeltem, hogy be legyen tolva a blankolásig a vezeték a csavar alá és úgy tettem be a tokba, hogy az egész végét még körbetekertem szigetelő szalaggal. -
mutyi
őstag
Tegnap vettem két új kávét, Ethiopia Bale Wild Forest és Nepal Mt. Everest.
Az Ethiopia Bale Wild Forest-ből készítettem tegnap is meg ma is többször is és eddigi legfincsibb.
Stabilan jön le, szép crema-val van és az íze is nagyon bejön. 1 hónapos pörkölés, közepes franciás.
A Nepal Mt. Everes-t még nem próbáltam,de az meg pár napos pörkölés és arra is nagyon kíváncsi leszek,mert annak az illata fenomenális. -
fi:zi'k
nagyúr
Konyít itt vki a single malt vickikhez?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
jolti
senior tag
Járt már úgy valaki, hogy beragadt a gőz bekapcsoló gombja? GB Classnál?
Szerintem tönkrement, mert az istennek nem jön ki. -
mutyi
őstag
Nekem meg az a bajom,hogy sok alkalommal mikor gőzölök, lelövi azt a króm véget a Gaggia Baby-m és belelövi a tejbe,ami szétcsapódik meg hát nem is kellemes.
Mindig előre félek, mikor fogja belelőni.
Másnak is csinálja ezt és ha igen, mitől vagy hogyan védhető ki?
Rosszul gőzölök? -
fi:zi'k
nagyúr
válasz ronin s8 #14591 üzenetére
A kérdés az lenne, hogy Glenvelt 18 y vagy Glenfiddich 18 y a jobb? A legjobb egy 26 éves lenne ()évszám miatt), de az ritka és drága is. Ajándékba lenne és 20e-ig, de nagyon max 25e-ig keresek.
A kevésbé füstös, inkább gyümölcsösebb ízt kedveli. A fentieket amúgy nem ismerem, csak több helyen láttam ajánlottként.hátha Parci benéz hamarosan, úgy tudom ő a kv mellett a single maltot is szereti.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
ronin s8
senior tag
válasz fi:zi'k #14595 üzenetére
Gondolom, a Glenlivet-re gondoltál...?
Mindkettő inkább a mézes-gyümölcsös, egyik sem füstös, islay whisky. Glenlivetbôl csak az alap (talán 10 éves?) maltot kóstoltam, Glenfiddich-ből 12, 15, 18 éveset. Az alap ott is gyengécske, de a 18 éves finom. Valszeg nem jön ki 20 ezerből...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen