-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dozó
tag
A gép teljesen szét volt szedve, vízkőtelenítve, minden tömítés kicserélve, OVP az itt leírtak szerint beállítva.
NEM EREDETI : a víz beöntő tölcsér teteje, a gőzgomb, a csepptálcába vízvezető kis könyök.Ára:25 000Ft
Több kép privátban lehetséges. -
adpeter
tag
válasz fragola.6035 #15901 üzenetére
Hja,ebben sem hiszem,hogy gyári alkatrész lenne. Ez egy 1998-as vas,biztos volt már jó néhány helyen. Gondolom valaki beszűkítőzte.
Csak jó lenne tudni,hogy jó helyre raktam-e vissza...bár gyanítom,hogy nem.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz fragola.6035 #15906 üzenetére
Időközben találtam egy képet,egy hasonló példányról. Úgy tűnik, ez mégiscsak valami gyári cucc lehet.
Én pont a másik ágba raktam, mint ezen a képen van. Remélem ez lesz a bibi."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz fragola.6035 #15908 üzenetére
Na,igen! Én szerintem sem okozhatná. Valszeg máshol lesz a bibi. Mind1,holnap nekiesek-átnézem.
Joltika : Nem egy Dritan Alsela féle öntés,de jóleszaz!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #15910 üzenetére
Majd, ha olyat öntök mint te! Akkor jó lesz.
Adapter: Majd, ha én is annyit öntök mint ő, akkor jó lesz az...
Andi: ( Én adpétert is átkereszteltem, magamban téged is Andinak hívlak! Egyszerűbb azt kimondani, mint And nulla hat. )
A hab az elég homogén microhab lett, ( leszámítva azt a két kis bubit ), de volt már szebb is azért.
De ízre, meg állagra qurvafinom lett, az biztos.
Még az asszony szerint is, aki a tejes dolgokból, átment espresso hívővé! ( Mióta egész jó espressókat iszik itthon. )
De majd gyakorlok még... Ha minden igaz, van még vagy 40-50 évem rá... -
paljoc
tag
válasz WiZARD #15917 üzenetére
Ez tenyleg gáz hogy ennyi kavics van abban a zacsiban. Az enyemben nem volt, egy van Parcinal, kivancsi vagyok ő talal-e!?! Ha abban nincs, akkor nagy vész sincs, mert a többi az irodai automataba kerul, de csakazertsem fogom atnezni!:-) Majd "szol" ha talal valamit...
-
vendingo
veterán
Mit lehet tudni a Mazzer Mestre nevezetű darálóról? Én még az életben nem hallottam róla.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Peti...(16v) #15925 üzenetére
Akkor inkább töltök majd fel róla képet.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
fragola.6035
aktív tag
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Villámkérdés a szakértőkhöz:
Ma érkezett meg egy Szarvasi CM4677 kávéfőzőnk. Ahogy elnéztem itt a topikban a Szarvasiért lincselés jár Anyagi megfontolásból és a jó vélemények miatt választottuk, ezt a készüléket. Nehéz szavakba önteni a csalódottságom, de nem is akarok kitérni a részletekre, kivéve egyet:
Ahogy látjátok a véleményezők szerint a gép, "krémes", "presszó minőségű kávét főz". Na most ez nálunk valamiért nem így van. A két csésze kávé kb 5 mp alatt lejön, és minden csak nem krémes, sűrű, hanem egészen világos barna, hitvány lötty. Úgy megtömtem a szűrőt ahogy csak bírtam, de akkor is átment rajta a víz mint f*s a libán, az eredmény talán picit jobb, de semmiképp nem presszó minőségű. Mi lehet ennek az oka? A szűrő, vagy a kávé túl durva? Paloma-t találtam itthon, hát nem egy Segafredo, ránézésre is vannak benne egészen nagy darabok, de okozhatja ez hogy ilyen híg vacak a végtermék? Esetleg maga a gép rossz? Kicsit olvasgattam és az okosabbak szerint kb 20 mp alatt fő le egy jó kávé, nem mértem de kb a kocsmában is ennyi.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
salapp
addikt
válasz DNReNTi #15932 üzenetére
Ez a vélemény azért arra mutat, hogy nem igazán jó a minőség:
"A kávé lefőzése után a kávétartóban maradt zacc folyékony állagú, csak vízöblítéssel távolítható el, ez eltömítheti a lefolyót."A SeattleCoffeeGear-os néninek is minden olcsóbb géppel ilyen tapasztalata volt.
Téglából meg igazi krémes kofit igen ritkán lehet főzni sajnos.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz DNReNTi #15934 üzenetére
Amit a kommerszek közül én még semmivel nem tudtam ihatatlanul vacakká főzni, az a Lavazza Crema e Gusto - gusto forte szemes kávé, friss őrléssel.
Itt hirdet valaki fentebb egy felújított Gaggia Baby-t, azzal (és egy normális őrlővel) szvsz már meglesz a várva várt krémes nedűd.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
vendingo
veterán
válasz fragola.6035 #15927 üzenetére
Köszi az infót.
Nekem olyan van, hogy az oldalán nem on/off gomb van, hanem egy felhúzható óra, ami addig működteti a gépet, amíg le nem jár. Ezt ki lehet iktatni és olyanra megcsinálni, hogy akkor és annyit menjen, amíg én akarom?
Képeket nem lőttem róla, csak egyet:Jelenleg ez a 2 gép az új project.
Ha már itt tartok.
A pavoni egész burkolata ultravékony átlátszó műanyagréteggel van bevonva, ami 1-2 helyen elkezdett leperegni, illetve ahol meg b.szogattam villáskulccsal, ott felgyűrődött, lepattogzott. Van valami turpisság, hogy hogyan lehetne esztétikusan szétkapni, vagy hogyan lehetne a csúnya sérült műanyagot eltüntetni, megszépíteni?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #15940 üzenetére
Ugyan ilyen időkapcsolósom van, mint a bal oldali.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Peti...(16v)
tag
válasz fragola.6035 #15927 üzenetére
És a kistestvére Luigi, nagytestvére Brevetto...
Bocs, de vettem én már lomistól Caution motoros fűnyírót is -
paljoc
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #15944 üzenetére
Hát ez besz@rás, lehet mégis átnézem az irodában a kofit amit betöltünk, mert nagyon seggbe leszek rúgva ha leszanálják a kavicsok és nem tudnak a kollegák kávézni! :-) Igaz hogy megnéztem a kezelésit és azt írják, hogy a kávé babok közt lehetnek apró kavicsok, melyek jelenlétét a gép csörömpöléssel jelzi, ilyenkor szedjük ki a darálójából azt.
-
jolti
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #15944 üzenetére
Új blend a városban!
KőCurta! ;-) -
WiZARD
addikt
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #15944 üzenetére
így kell felütni a szemes kávét - valahogy pótolni kell a pörkölés miatti súlyveszteséget
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
And06
aktív tag
kibontottam a kapucziner guatemalamat. le van dögölve púder finomságú őrlés és nagy hő ellenére is 0 crema. csak tudnám miért, nincs egy hónapos
-
paljoc
tag
Én pont most örömködöm, mert az itthon fellelt legregebbi, aug. 5-en porkolt Spicy Italy-t ledaraltam kotyeszhez es kikuldom Skociaba a havernak, de az uccso 20 grammnal visszacsurtem a daralot a normal allasba es az uj Gaggia Evo-val olyat huztam belole hogy hmmm!!! :-) A problema, hogy a kis Gaggiaval elotte a tejhab is valami brutaljo lett, pedig ezer eve nem hasznaltam ilyen gepet...
Most ilyenkor mi is van???:-)))
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)