-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli1222
őstag
Sziasztok!
15-30000HUF körüli kapszulás kávéfőzők közül melyik éri meg az árát, ha van ilyen egyáltalán? Köszi!
-
And06
aktív tag
válasz Zoli1222 #15502 üzenetére
a rövid válasz: anyagilag egyik sem.
a kapszulások fő előnye a kényelem, gyorsaság, és hogy nem szükségeltetik semmilyen tudás hozzá. emellé jó esetben éppen elfogadható minőségü kávét nyújt (márakinek), jó drágán. persze van akinek a nespresso a nonplusultra és szimplán idiótának nézi e topic lakóit -
Zoli1222
őstag
Köszi a válaszokat! Abban biztos voltam, h olyan kávét, kapucsínót nem fogok inni, mint amiket olaszban.
De 1 kicsit elszomorított, h ennyire szörnyű a helyzet ezekkel a gépekkel, kapszulákkal. Akkor gyűjtök még 1 keveset 1 komolyabbra. Az ám! Melyik az a kategória, ami már elfogadható minőséget produkál? -
Eyesis
őstag
válasz Eyesis #15505 üzenetére
Csináltam róla egy kis videót is Itt jól látszik, hogy még nincs tamperem és túl gyorsan folyik ki a kávé
http://www.youtube.com/watch?v=PbMr9HyqfM4Eyesis
-
lagoon79
tag
-
zoknee
csendes tag
Most jelent meg az Indexen egy teszt a Nespresso-ba rakható alternatív kapszulákról. (hozzászólni érdemben nem tudok, 2x ittam eddig Nespressot, de ha másnak nem, piaci körképnek jó lehet)
[link] -
ronin s8
senior tag
Ennyire egyáltalán nem profik az újhullámosok, hogy azt is be tudják lőni, mennyi ideig legyen jó egy kávé. Ez a mozgalom (bár szerintem évszázadok óta próbálkoznak ilyesmivel) a jelenlegi tudáshalmazával gyenge kezdő egy olasz mainstream pörkölő tudásához képest. Az olasz tökéletesen tudja és csinálja azt, amit akar, és amire beállt a piac. Esetükben minimum fél évszázadról beszélünk, míg az újhullám jó, ha 10 éve kezdett terjedni. Bőven van mit tanulniuk a fiúknak, ráadásul ők a finomabb, de kényesebb, gyorsan bomló íz összetevőkre helyezik a hangsúlyt.
Nem tudom, talán pár éven belül ezt a problémát is megoldják...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
jolti
senior tag
válasz Eyesis #15505 üzenetére
Nem is kell az!
Igyál duplát! Én úgy örülök, ha valakinek nem kell a másik fele a duplának!!Látom nem fogadtam meg a tanácsomat, amit írtam, hogy egy személymérlegre tedd a kart és tamperold 15 kg-os erővel! Nem muszáj a kart sem oda tenni, elég, ha tamperral nyomkodsz 15 kilogrammokat, vagy üres kézzel, csak érezd, hogy mennyi az.. Többször, hogy rögzüljön.
Ez fing utca két szám volt a videón.
Attól, hogy műanyag kibírja, amíg megjön a rendes.
Finomíts az őrleményen egy kicsit, meg nyomd jóval nagyobb erővel. -
Eyesis
őstag
válasz lagoon79 #15511 üzenetére
Rendben, este megpróbálok egy finomabb őrlést.
mutyi: köszi, hát telefonnal (nexus 5) ez a kit kat egyik szolgáltatása. Kiválasztod neki, hogy milyen videókat szeretnél összevágni, aztán megcsinálja, majd Te finomhangolhatod. Az a jó benne, hogy hamar meg lehet oldani telefonról, útközben
Eyesis
-
Eyesis
őstag
1. csinálsz pár rövid videót
2. megnyitod a fotós gyári alkalmazást (ilyen szines szögletes virág szerű az ikonja)
3. felül van egy + jel, azt megbököd és kiválasztod a Film-et
4. itt van pár javasolt film, de az nem mindig jó, inkább nyomd, hogy + új film és válogassad ki az összeset, amit szeretnél. aztán a kiválasztás jobb fent.
5. amikor kész a videó, jobb felül tudod még szerkeszteniEyesis
-
Toobee
veterán
-
BlacKSouL
addikt
Kavics témánál maradt bennem, bár maradhatott volna még
- Jónapot, kérnék egy eszpresszót, ha lehet kenyai magasföldről származó közepesen pörkölt 80/20-as andezit-bazalt blendből. A legutóbbi etióp 100% riolittufa nagyon ízlett, bár kissé talán megégett.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
And06
aktív tag
válasz Eyesis #15532 üzenetére
mert a gaggiának ~1dl-es bojlere van, a hőstabilitást a nagy tömegü fej adja. ha hütőcsapolsz, akkor felborul az egyensúly, követhetetlen, hogy mi történik. ez nem túl jó sem a hőstabilitás, sem a reprodukálhatóság szempontjából. ha valamikor ki akarsz engedni vizet, az rögtön bekapcsolás után legyen (mondjuk, hogy friss viz legyen a bojlerben, de egyesek szerint ez is felesleges).
játszogatok tovább a Sukarival (kenya), nagyon jó!
-
HÁZIGAZDA
nagyon érdekes ez a casmo la divina providencia. azt írják hátul, hogy érett cseresznye, dohány, valamint hibiszkuszos savasság. ez utóbbi rögtön megvolt, a többi viszony hiányzott, picit fanyar volt. nagyon finoman játszva a darálóval és a csapolással (picit durvábbra véve, picit gyorsítva) viszont tényleg megjöttek ezek az ízjegyek, csak lestem, nem szokott azért így stimmelni nekem az állítólagos és a tényleges íz.
finom
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hanolfe
tag
válasz gregg71 #15545 üzenetére
Köszi szépen :-) De a tálcához csak annyi közöm volt, hogy megadtam a méreteket, lehajtották, hegesztő levarrta a széleket. A C alakú profilokat mondjuk én vágtam be 45 fokba :-)
A tálca anyaga tükör saválló. Itt csinálták:
http://www.mevaco.hu/A tálcarács egyelőre marad kör perforált, de ígértek négyzeteset is. Azzal már tényleg olyan lenne mint az eredeti.