-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adpeter
tag
Jó hely. Nem nagy az igaz,de jópofa hangulata van.
Korrekt felszerelés....
......Peldzsó kávék az őrlőkben...elrontani sem lehet!
Get up és SO vonalon Kenya volt.....teljesen korrekt. Mondjuk a Kenyának
még kellett volna pár nap...de szerintem emiatt nem panaszkodott még senki..egyenlőreAki tud menjen be hozzá! Elkél minden jó szó és biztatás Robinak.
Én nagyon szurkolok neki,hogy beinduljon. Rajta nem fog múlni...[ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
soldier2
őstag
válasz adpeter #24451 üzenetére
Bár nagyon nem esik útba semmihez, de egyszer mindenképp elmegyek, ha másért nem is, hogy kipróbáljak egy hozzáértő kezek által elkészített P&Y SO kávét. És lehet a GetUp is kap egy esélyt, bár minimális az esély hogy bejöjjön. Ha pedig szépen váltogatni is fogja a SO kavékat, akkor rendszeresen benézek.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adriankoooo
senior tag
Szevasztok!
Ez vajon hamar megdöglene itthon? 16-20Fokot írnak neki.
És kávé. Ezt viszont nem hagytam ott. 3.99€/250g, már a fadoboz miatt megéri -nagyon fajintos és jó anyagúnak tűnik (fa).
Deluxe Colombia Supremo 100% ARABICA - Germany
Magyar feliratot nem látok, nem tudom árulják -e magyarországon. A szemek szép barnák, nem olajosak. A zacsi szelepes, de nem visszazárható. Lejárat 31/07/2016
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz adriankoooo #24457 üzenetére
mikor ilyen felbukkan én mindig aszavidőre gyanakszom...
itt még eladjuk a parisztnak -
adriankoooo
senior tag
válasz tariattila #24458 üzenetére
Updateltem a szaviidővel. Persze csodákat nem lehet várni, de nem is várok, holnap simi megy Choco Madnesért Paljochoz.
-
Surda-
őstag
válasz adriankoooo #24459 üzenetére
Hozzánk ez 2016.07.01-én jut el
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
Végül milyen felsőszűrőt vettél?
Ellátogatnék ma expolygonba és jó lenne cikkszám szerint összeszednem,hogy mi kell,mert irtó messze van.
Akár közösbe is betehetnénk,hogy ezt vegyél,ha Gaggiád vanElvileg egycsészés szűrőből ez a jó?
Erről már litániát írtunk,aztán jött egy csomó hozzászólás,hogy expolygon szólt,hogy nem megy bele a karba blablabla, végülis ez a jó?Kétcsészésből ez jobb,mint a gyári gaggia?
Melyik a babyhez való ipari felsőszűrő srácok, visszakeresve nem találtam cikkszámot.
Van még valami,amit szerezzek be?
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz Illesvik #24463 üzenetére
Egycsészésnek milyet használsz?
Időközben kaptam egy fülest ,hogy ez jobb két csészés,mint amit linkeltem,microperforalt.
Blaze
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Illesvik
csendes tag
Szerintetek ez: [link] miért ilyen olcsó? Kb fele mint máshol? Gaggiához kellene a gyári műanyagos helyett.
Üdv V.
-
Surda-
őstag
Gaggia ipari felsőszűrő cikkszámot kééreek!
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
Már száradnak a szűrőkosarak, várják az első bevetést.
Cikkszámok a jövőt illetően:
Gaggia ipari felsőszűrő 13-013
Gaggia egy csészés szűrő MZ.106 7gr Marzocco (a képen más van, rossz a kép!)
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz soldier2 #24475 üzenetére
A babyhez gyárilag adott műanyag vicc tamper 40-es,szerintem kipróbálom azzal. Vagy hagyok neki egy kis gallért, SID állítólag úgy csinálja és azt tömöríti 10-11g-al.
Egyébként egy csészéshez finomabbra vagy durvábbra daráltok a ketteshez képest?[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
mutyi
őstag
válasz Surda- #24476 üzenetére
Én is úgy készítem az egyes kávét,hogy 10 g körül mérek ki és akkor lesz gallérja,ha szerencsém van,akkor épp meg lehet nyomni az 58,3-as tamperrel,de így sem lesz tökéletes,mert nem lehet úgy megtamperálni,mint amikor kettes kávét készítek.
Ez látszódik is, mikor kiütöm belőle a zaccot, ugyanis a kettesnél a zacc egyben esik ki,szép pogácsaként, az egyesből meg szinte mindig vizesen, átázva,mert nem volt jól tamperálva.
Viszont a 10 g miatt így is teljesen finom a kávé,csak pocsékolás.
Nekem is kellene egy új 1-es szűrő és mellé egy hozzávaló tamper. -
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
van egy kis problémám a gépemmel. Egy NS Oscar HX-es gépről van szó. Nemrégiben lett beletéve opv + légtelenítő-szelep, és az opv is be lett állítva 10 barra. Ám azóta érdekesen viselkedik a gép.
Egyrészt a hűtőcsapolásnál egy idő után érdekes, kerregő hangot ad a pumpa, plusz szaggatva/akadozva jön a víz a felsőszűrőből. (Itt a videó, különösen a 10. másodperctől)
A másik pedig, hogy azóta nagyon lassan épül fel a nyomás. A csapolásnál pl. 20 másodpercet is várni kell a lefolyás megkezdődéséig. A gond nem a túl finom darálás, mert jóval durvább fokozaton is megvan ez a 20 mp-es holtjáték. (videó).
Valakinek van bármi ötlete, hogy mi lehet a baj? A pumpa lenne rossz? Vagy talán vízkő? (Egyébként szűrt csapvízzel és ioncserélt vízzel használom fele-fele arányban. Napi egy, max. két duplát csapolok, kb. jó két hónapja volt vízkőtlenítve, de akkor sem tűnt úgy, hogy nagyon vízköves lenne.)
Köszönöm.
-
ronin s8
senior tag
válasz peter.szabo #24478 üzenetére
Hát elég gyengusz ez a pumpa. Én azért tolnék egy erős vízkőtelenítést, biztos, ami biztos!
Vakszűrőzni szoktál...?"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz peter.szabo #24480 üzenetére
Akkor vízkőtelenítés, utána nyomásmérő kar, és kiderül, jó-e a pumpád.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
soldier2
őstag
A Surda új simpla szűrőjével az 58-as tamper nem alternatíva. Más a kialakítása, de ezt ő is tudja.
A vicctamper kisebb fele átmenetileg jó lehet, majd meglátjuk.Surda: ha hasonló az ellenállása ennek is mint a VST-nek, akkor lényegesen finomabbra kell majd darálnod még a Gaggia dupla kosárhoz képest is (nekem egy teljes fokozat volt az Imaton ha jól emlékszem). Az biztos, hogy A VST finomságával mk Gaggia szűrővel befullad a gép. Jó kisérletezést
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Surda-
őstag
-
lagoon79
tag
válasz peter.szabo #24478 üzenetére
asszem nekem van otletem. azaz a pontos okat nem tudnam
megmondani: [link]mikor anno csinaltam az oscar felujitast, belefutottam en is. Siddel ertekeztunk, aki felvilagositott, h ez bizony egy oscar betegseg. neten es forumokon tobb hasonlo esetet talaltam regen. nekem a gep teljes szetszedese, alaktreszek csereje utan tunt el. sejtesem akkor a kazan melletti visszacsapo szelep hibaja volt. azt is csereltem. olyan mintha levegosodne csapolas kozben a rendszer, vagy visszadolgozna a pumpa. ha egy gyors pumpacsere megoldja (az is egy variacio), akkor konnyen megusztad. ha nem, akkor mar nehezebb a kerdes. az emlitett szelepet akkor cserelnem, aztan meglatjuk.
meg annyi jutott eszembe, h a vakuum szelep atmeneti dugozasaval lenne e valtozas.
-
mester6
tag
válasz peter.szabo #24478 üzenetére
Megnéztem az első videót, láttam amit leírtál. A szivattyú az elején mindig jól nyomja a vizet és meg van a 9 bár is. Aztán jön a gőz , a kerregő hang és a lecsökkent vízszállítás.
Arra gondolok, hogy a bojler hőmérséklete 100 fok fölött van, ezért a folyamatos hűtő csapoláskor a fejbe jutó víz egyre melegebb lesz, majd fel is forr. Ekkor gőz, gőzös víz jön a fejből. ezt kellene nyomni a szivattyúnak ,
ami talán nem az ő üzemmódja.
Én megpróbálnám kevésbé felfűteni a rendszert, vagy egy kis gőz kieresztésével csökkenteni a nyomást és ezzel együtt csökkenteni a hőmérsékletet a bojlerben. természetesen újra hűtőcsaponék és lehet hogy most
nem lenne gond. Ezt már próbáltad?Lehet azért hogy a pumpával van a gond , mint ahogy azt lagoon79 is írja.
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
válasz mester6 #24487 üzenetére
en anno probaltam a kazanban a vizszintet emelni, csokkenteni a nyomast (hatso gondolatkent meg az is elojott, h hatha vhol levegosodik a hx kor), de sajnos ez mind nem segitett. elkepzelni sem tudom, h hogy kavarhat be az uj vakuumszelep, de ha az eredeti (szelep nelkuli) allapotban megszunne....talan ennek levetele a kaznrol a legegyszerubb (persze az altalad leirtak utan)
-
hunspikey
őstag
Én nagyon jó eredményeket érek el megfelelő adag darálóból a 7grammos szűrőbe adagolásával, majd egyszerűen tamper nélkül szépen a hüvelykujjammal való "tampereléssel" hibátlan lefolyást lehet elérni, szépen körkörösen kell lassan lenyomkodni és kész.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
lagoon79
tag
folyamatosan nyuzom a Brasiliat es meg kell mondjam, h boven felulmulja az elkepzeleseimet. csak egy kis aprosag, de hasznos "funkcio": ugy kotottuk be a teljes uj elektronika reszt, h a ketallasu bekapcsologomb szeviz (elso) allasaban mar a fejfutes es a kavekazan is mukodjon, igy ha csak eszpresszozunk, akkor nem kell felfuteni a gozkazant (mint a gyari db gepeken .
erosen kezdem erezni, h a mazzer a szuk keresztmetszet, korrekt csapolast csak
szitalassal tudok elerni. igy viszont szepen terul a nyitott is. azonban ez a gep sokkal tobbet is kihozna a kavekbol egy magasabb kategoriaju daraloval.mai 2 hete porkolt Sandalj Stradivari arabica blend:
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A régi node-okra koncentrál a szankciók miatt Kína
- Politika
- Itt az első kép a 2024-es Nokia 3210-ről
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...