-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
"Egy tény még és nem ragozom tovább: én hívtalak 2x, hogy kiderítsem kié a telefonszám+elbeszélgessünk az SMS tartalmáról. Nem vetted fel a 2 külön időpontban: síeltél,OKé. No prob. De azóta volt bőven időd,hogy visszahívj és megbeszéljük. Nem tetted."
Hagy érjek már tényleg haza. Nem aggódani! Fel foglak hívni. De, bár Te úgy gondolod, hogy igen, ténylegesen én még baromira nem értem haza. Remélem, van türelmed kivárni. Hívlak Balázs. Hívlak. Meglehet, hogy a vasárnap késő estémből már nem fogja futni erre.
"Akkor ne újjkaretézz már itt Kalmár."
Gábornak hívnak, de hívhatsz nyugodtan Kálmánnak is. Az se hangzik, veszem bántónak. Nem művelem az emlegetett sportágat.
Hívlak Balázs. Örülök, ha úgy látod, hogy tisztázható a nézeteltérésünk.
[ Módosította: Parci ]
-
HÁZIGAZDA
de egyébként kicsit túl szigorú vagyok: a bortársaságos kaiken borok korrektek, jól ihatók, abszolút nem a full mű/gagyi műfajba tartoznak. csak jelezni akartam, hogy azért - és nem feltétlenül az árral korrelálva - van izgalmasabb versenyző náluk bőven.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
válasz Kávé Kálmán #23401 üzenetére
Ezt nem tudnátok privátban megbeszélni?
Én se teregetem ki a magánéleti gondjaimat a fórumon, meg szerintem mások se.[ Módosította: Parci ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
cekkk
veterán
válasz Kávé Kálmán #23401 üzenetére
Belehetne már fejezni.
Eléggé unalmas ez a dolog.
Mind a ketten csak lejáratjátok magatokat.Radi8tor1 mint ügyeletes modi nem záratnád le velük ez a vittát , hogy priviben folytassák?
[ Módosította: Parci ]
-
fi:zi'k
nagyúr
-
zolnagy
őstag
válasz fi:zi'k #23399 üzenetére
Valóban nehezebb jó tejhabot készíteni belőle, cserébe sokkal finomabb, mint az említett műanyag izék.
Én személy szerint nagyon érzem azt a bizonyos mű ízt bármelyik "bolti" dobozos tejben. Igaz, hogy ezekből könnyebb szép tejhabot csinálni, de mit ér az, ha nem ízlik maga a tej. Szerintem, ha a kávéban igényes vki, akkor a tej is megérdemel egy kis minőséget. -
Bakóimi
csendes tag
A Cserpes nekem sem akar rendesen habosodni - én is a kis gőzteljesítményre gyanakszom.
Viszont a Lidl-ös 3,5-es tejből meg tökéletes az eredmény,akár két capuccononyi mennyiség is egyszerre. Fene sem érti.
Vitathatatlanul a Cserpes jobb ízű persze.[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
-
atok666
őstag
QM67+Macap M2/Compak K3 vagy Cellini V3 PID+Mazzer Mini E. Ar kb. ugyanaz. Otthonra, napi 1-2, hetvegen esetleg 3-4 (foleg) espresso (a gozolo ritkabban lenne hasznalva). Itt mar lehet donteni vizual alapjan, vagy van egyertelmu elonye a ket kombo kozul vmellyiknek? (Tudom, az egyik DB, de egyenlore a sok gozoles nem fontos)
Atok
-
dugesz77
őstag
válasz lagoon79 #23415 üzenetére
Nálunk a családban van olyan aki nem ihat tehén tejet ő szója tejet fogyaszt. Próbáltam már többször is a natúr JoyaSoya-ból lehet olyan habot rittyenteni, hogy megáll rajta a kockacukor.
Cserepesnek tényleg jó az íze de az igazi vastag mikróhabot nekem sem sikerül belőle habosítani.
Ugyanígy nem " működik"nálam a kistermelői piaci házi tej sem a zöldségesnél kapható tejautomatás.
Viszont a 21 napig friss 2,8 as Auchan és ugyan ilyen Sparból is szinte mindig sikerül a hab. -
hunspikey
őstag
Szeretnék elbüszkélkedni a két új tamperemmel - meg egyben egy kis beszámolót is írni róluk- hátha valaki töri rajta a fejét.
Szóval az ára valóban magas, de messze nem alaptalan ha azt nézzük, hogy a temper valóban teljesít - brutál szép kidolgozottság - 100%-os precizitás.
Mivel titánból van - nagyon könnyű - ettől féltem egy kicsit - de abszolút nem jelent gondot - sőt - jobban a kezed érvényesül - nincs ami elhúzzon.
Az 58.55 mm-es század pontos megmunkálás tényleg annyi. Úgy passzol a VST-be, hogy a levegő alig bír bemenni utána- rendesen lassan kell kivenni, ha nem akarod feltépni a tömörített pogácsát.
Én összességében nagyon elégedett vagyok velük. Csak ajánlani tudom.
Itt egy kép (telóval csak úgy parasztba, bocs)
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
HÁZIGAZDA
-
hunspikey
őstag
válasz fragola.6035 #23421 üzenetére
Az alja nem kúpos - teljesen tökéletesen "atomi" szinten sima, a kettőt összerakva összeragad a levegő távozása miatt. Olyan a gépmunka. És igen éles a pereme, van egy kb 0.4 mm függőleges fal - itt állítják be gondolom az 58.55mm-ert amúgy meg enyhén szűkül felfelé ezután.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Surda- #23426 üzenetére
van egy ember, aki élelmiszeripari alapanyagokban utazott. szállított nekik havi több tonna növényi zsiradékot. ezt mesélte a szomszéd nagynénjének legjobb barátnője, neki is úgy mondták, szóval lehet, hogy nem is igaz, én csak továbbadom.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
Hát nem tom. Elképzelhető persze, nem zörög a haraszt... De, én gyak. házi tejen nőttem fel. Amikor sok éve felkerültem városba (ez még a tejautomaták előtt volt), alig ittam "bolti" tejet, mert annyira különbözött az igazitól. Na és akkor kezdett felénk is elterjedni a cserpes tej. Na annak akkor tényleg olyan íze volt, mint otthon a házinak. Azóta is olyat iszunk és lehet, hogy időközben változott, de még mindig sokkal jobb, mint bármelyik esl sztem.
Az igaz, hogy nehezebb szép tejhabot készíteni belőle, de kávés hasonlattal élve én az alig crema, de finom kávét választanám, mint a csupa crema, de rossz ízűt (ugye mindenki számára ismert, amikor ránézésre nem sikerült a kávé, de az íze mégis mennyei, máskor meg pont fordítva) -
soldier2
őstag
Ezt akár el is lehet hinni, de azt te sem gondolod, hogy a többi másképp csinálja. K..rva banda mind. Addig orüljön az ember míg nem tudja mit eszik.
Zolnagy: nem a tejbe megy a növényi zsír, azt a sajtkrémbe teszik.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
hunspikey
őstag
válasz fragola.6035 #23427 üzenetére
Azért ne repülj rá a 100%-os méretre mert még ennél az 58.55-ösnél is érzed ha egy kávészemcse szorul a tamper éle és a kosár közé - nem vicc.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
lugosi
MODERÁTOR
Koffeinmentes kávéból van valami jó javaslatotok?
-
ronin s8
senior tag
Hát nem lehet azt mondani, hogy ez a Malbec (Kaiken) a világ legjobb vörösbora, de testes, mégis egyensúlyban lévő, valóban kiszámíthatóan jó bor. Kicsit egysíkú, dehát ilyen a fajta. Az újvilágiakra jellemző vasúti talpfa íz pedig nyomokban sincs benne. Efféle testes vöröset hasonló árban nem tucc mondani bótba...
A Gilvesy meg jószerivel az egyetlen iható pincészet Badacsony környékéről...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz zolnagy #23430 üzenetére
nézd, kb. mindenhol ott a cserpes joghurt, meg tej. bemész, ott a hűtőpult, jó eséllyel lesz. na most ennyi tehén a földön nincs, pláne nem a szűz lányok által kézzel nyomkodott, majd szemenként válogatott, gondosan napérlelt biotejből.
de ezt is egy régi szomszédom fejtegette, nekem erről nincs véleményem, bár akár igaz is lehet.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #23440 üzenetére
alapvetően egyetértek. mondjuk jó vörösborból van itthon rengeteg, de a malbechez hasonlót tényleg nehéz, nálunk más a klíma és a szőlők zöme sem malbec.
ami badacsonyt illeti, igen, ott vannak problémák. én megoldottam huszárvágással a dolgot: megtankoltam a somlói apátsági pince 2013-asaiból, oszt kész.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Ahhh somló...
Jó pár generációra visszamenőleg a hegy felét az egyik ősöm birtokolta. Nagyobb területünk volt, mint a helyi bárónak.
Családon belül 2 pincénk van jelenleg a hegyen..
A vicc az, hogy utálom a bortAmúgy nem somlói, hanem somlai. Mi helyiek így mondjuk.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
zolnagy
őstag
Hát igen ebben lehet vmi, de akkor mi lehet a többi dobozos tejben, amivel tényleg tele van minden bolt. (Itt Győrben legalábbis a Cserpest nem kapni a nagy élelmiszer boltokban, csak a saját kisboltjukban, ill. a piacon heti kétszer. Meg pár pékségben.)
Én ellenőrizni persze nem tudom egyik gyártónak a technológiáját sem, pusztán az érzékeimre tudok hagyatkozni. Az alapján nekem a Cserpes akkor is magasabb színvonalon van (tejízű), mint bármelyik más dobozos (a Lidlis pl. számomra a legalja, mintha műanyagot innék) -
jolti
senior tag
válasz zolnagy #23447 üzenetére
Errefelé sem kapni Cserpest.
Hallani is itt, tőletek hallottam róla.
Amúgy gyerekkoromban mi is hordtuk a tejet. 4-5 házzal arrébbról ( Milike néniéktől :-) ), de ma már azt nem bírnám meginni. Pedig anno a tejes kancsóból a felét, úgy melegen kiittuk hazafelé. Ilyenből.
A bádogbocié az elmegy, biztos lehűtve elvész az a markáns "tehén íze". Lehet hozzászoktam a mai chamtrails-es ízhez! -
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #23446 üzenetére
tudom, hogy somlai, járok már egy pár éve a hegyre. de mi itt pest mellett meg néhai azt mondjuk, hogy somlói (és a somlói apátsági pince neve is ez).
hol vannak a pincéitek? jöhet privátban is. amúgy most érdemes lenne a hegy felét birtokolni, főleg a jobbik felét. simán van 10 nagytekercs egy hektár..
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Szerintem már mindegy a topicnak, fullon van borral
Nehogy azt hidd, hogy drága a telek. Bagóért árulják a pincéket házzal együtt. Rengeteg eladó van most is komplett felszereléssel, csak szüretelni kell. (pl nagy telepített terület lakható kis házzal, pincével 2-3-4milla.)
A dobai oldalon van 2 pince anyukám testvéreinek. (pontosabban a szt.Márton kápolnánál, forrásnál)[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!