-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tariattila
veterán
-
Surda-
őstag
Surda mágus megnyitja a kávé kaput, lépjetek be rajta !
Érintsétek meg a monitort !
Aki éjfélkor a Dunába ugrik, hóna alatt a Gaggiajával,annak 2015-ben óriási szerencséje lesz!"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
dugesz77
őstag
válasz Surda- #22153 üzenetére
Surda=Hajtömeg ??? Nem be sértődni de a humorotok ugyan az..
adpeter: Hát az én iwakim még úton van. De most nézem,hogy nekem csak 24.-én adta postára. Viszont a hidegen készült kávékhoz milyen kávét érdemes választan? Gondolom a gyümis új hullámossal világos pörköléssel hozná a legjobb formáját. Most gyümisből csak ez van itthon ha megjön az iwaki akkor majd megosztom a tapasztalatokat.[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
válasz adriankoooo #22138 üzenetére
ez klassz, feliratkoztam : )) köszi
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
ronin s8
senior tag
Hol? Ki?
Szerintem tisztázhatnánk ezt a kérdést, anélkül is, hogy állást foglalnánk.
Kétféle "ristretto" lehetséges, és mindkettőt gyakorolják is:1) A rendes espresso-t korábban leállítják, így egyfajta "szeletelt" espresso jön létre. Tehát pl. 25 mp helyett leállítják 17-20 mp-nél. Ez akkor elfogadható, ha tiszta, gyümölcsös, nem túlextrahált ital a cél. Kicsit vékony, de bizonyos kávéknak ez jól is áll. Mindenképpen egyszerűbb megcsinálni a másiknál, a vendéglátósok nem is tudják máshogy elképzelni.
2) A töményebb, egyesek szerint "túlextrahált", túlkivonatolt olasz ristretto, a műfaj csúcsa, amely finomabbra darált/nagyobb dózisú/erősebben tamperelt kávéból, esetenként 45-50 mp-ig tartó lefolyással készül.
Mindenki kiválaszthatja magának a szimpatikusabbat.
( Megsúgom: a második a jó. )
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
dugesz77
őstag
A Contador Caffé kávéival van valakinek tapasztalata? Az áruk rendben lenne és ahogy nézem az "olaszos" vonalat erősítik. Kellene találnom a La Piazza és a Lollo Classicohoz hasonló kávét.
-
soldier2
őstag
A héten ittam életem egyik legdrágább és egyben legsza..bb kávéját az angliai Leedsben. Gondoltam, ha már arra járok, Google a barátom, és megkeresem a "legjobbat". Kb 20 percem volt, de a Google mapsel megtaláltam a Yates nevű helyet. Már belépéskor gyanús volt, hogy ez inkább kocsma ahol van kávé, és nem kavézó ahol van sör, de keresgélni nem volt idő, és 3 napnyi kávémentes nap után hajtott az ideg. Kaptam egy kb espressonyi italt egy vödörben, az íze is szar volt, de legalább fizettem érte 1000 forintot (mellette a Costában fele ennyi volt a kávé, keserűbb az sem lehetett.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ringman
nagyúr
megjött a babyhez a kartömítés és a tersonet. vakszűrőm nincs (lehet azt is vennem kellett volna...)
pontosan mit kell beáztatnom a tersonetes oldatba, illetve hogyan tisztítsam a kartömítéssel érintkező felületeket - boiler alsó felületét?
gondolom felsőszűrőt + a felette lévő könnyűfém elemet mindenképpen. plusz a szűrőket, szűrőtartó kar fém részét is?a műanyag burkolati elemeket beáztatom citromsavas vízbe, aztán megy a mosogatógépbe.
most így áll az asztalon a gép: [link]
-
adpeter
tag
válasz dugesz77 #22155 üzenetére
Jó lehet....persze.
Én is egy Monterosával kezdtem,egy jó kis Kenyaival.
De mivel eszpresszó pörkölés.....érdekes lett.De nem ízlett.
A Gaggián viszont űberfasza lett. Kell neki a hő...na!A Geisha világosabbra van pörkölve. De garancia nincs rá!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
krx21
nagyúr
A következő ajándék kávékat kaptam a géphez:
KÉP
Van valakinek tapasztalata ezekről a kávékról?A bar caffe perte-ből a dupla eszpresszót, még mindig a dupla fenekű szűrővel és közepes daráláson készítem, ez olyan 7-8bar nyomást mutat...(30s, 92C)) Ha egy fenekű (fojtatlan) szűrőt használok, akkor nagyon finomra kell darálni és atom erős lesz a dupla eszpresszózó...(túl erős)
Kérdezem, hogy nagyon amatőr dolog a dupla fenekű (fojtós) szűrőt használni???[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Urak!
Friss Covim decaf keresi gazdáját : 1/3 kg, vagy 0.5 kiló igény szerint.
Jó friss kávé, pár hete kaptam a friss Covim szállítmányból vették kérésemre, kellemes nugátos íz, természetes édességgel : finom! Semmi mellékíze nincsen. (koffeinmentesítés)
Légmentes, vákuumos tasakban is tudom adni, de ha fél kilót kérsz akkor a saját zacskójában is lezárva.
Postázás megoldható, kérem gyorsan jelezd igényed, mert most bontottam és porcióznám el.
Emailem publikus.
.:. bl4ze .:.
-
krx21
nagyúr
válasz fragola.6035 #22169 üzenetére
Mert kávé rajongó vagyok... És ezen van annyi állítási lehetőség, hogy lehet rajta tanulni, kísérletezni...
Tudásomhoz, tapasztalatomhoz tudom hogy még túl jó a gép, de lelkesen vágyok tanulni és elöbb utóbb kihasználni szeretném a gépben rejlő lehetőségeket... Amiben szeretnék segítséget kérni az itteni tapasztalt fórumtársakról.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Beírom ide is, mert sürgős a dolog.
Tudna valaki ajánlani egy igazán jó megbízható kávéfőző szerelőt GY-M-S megyében? (Még Ausztria is szóba jöhet)
Csapolás közben az Izzó burkolatának az aljából csöpög a víz. Tuti valami pitiáner hiba, valami cső elengedhetett, de én nem merem bevállalni a szétszerelését.Mindenképp a közelemben keresek, mert nem szeretném postázni.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
krx21
nagyúr
Persze, simán őrlök olyat ami nyomásfokozó nélkül 9bar környékére megy, de akkor ez a caffe perte szerintem túlságosan "ütős" lesz... Lehet akkor a hőmérsékletet kellene lejjebb venni, vagy kevesebb kávét tenni a kanálba... Jól gondolom? Dupla eszpresszó esetén is ragaszkodni kell a kb. 9 bar-hoz?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
soha többet ne használd a nyomásfokozós szűrőt!
a 9 baros kérdésed nem értem. nincs beállítva az opv? minden csapolásnál fel kéne mennie a nyomásnak a maximumra (9-10 bar). ha túl tömény a kofi, akkor picit menj lejjebb hőmérséklettel és gyorsítsd a lefolyást (darálj picit durvábbra). már ha úgy lett túl tömény, hogy csöpögős ristorettót csináltál
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
over pressure valve -- de keress rá a topikban és hajrá!
amúgy ha az egész csapolás alatt fel sem megy 9 barra a nyomás, az azt jelenti, hogy kb. 5-10 mp alatt leömlik a teljes mennyiség, ami vizes és szar lesz, túl durvára daráltad a kofit, lassítani kell a lefolyást finomabbra őrléssel.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
ma elfogyott a choco madness, szomorú nap ez
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
ilyenek a gyerekek, kinyírják anyát
mondjuk vince már napi kettőre van többé-kevésbé redukálva, és a terv az, hogy pár hónapon belül teljesen kifuttatjuk (10,5 hónapos). mert apa kéri vissza anyát
paljoc: apricot még van szerencsére, meg 6 év után lett egy kanapénk, van mire leülni, szóval jó nap ez a mai. megnőtt a fogyasztásunk amúgy, heti egy zacsi elmegy most már. jó hír ez a perkelőknek
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #22186 üzenetére
oké. mindjárt dobok mailt, szerintem szerdán fordulnék egyet kofiért. spicy italy mindenképp lesz a rekvesztáltak között, valószerűtlenül jó volt igazából ebből a hármasfogatból is. tökéletes sav-fűszer-csoki hármasság. illetve közben lali.hu-tól tudom, hogy a bfc már működget... úgyhogy lassan megnyitom Parci Pici Kávézóját
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #22169 üzenetére
A fehér Faema Family azzal a fehér tokozású PID-el valami csoda lett... Gratula!
Irigylem a tulajdonosát.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
And06
aktív tag
hazaérve megvolt az első húzás, casino mocca sukari (kenya), 1 hétig csak fos kávét meg kávézói olaszos bárkávét ittam, igy kellőképp el voltak szoktatva az izlelőbimból az újhullámtól, tehát párttatlanul mondhatom, hogy kurva jó ez a sukari! most nagyon elkaptam, bár már 4 hetes pörkölés, ami a lefolyáson kezd is meglátszani, de az izek ütnek, lehet még jobb is mint előtte. Jóértelemben vett savbomba, vérnarancslé izesitéssel.
(pl az emlitett hasbean yrga a citromléjével a rossz értelemben vett savas kávé, de nem ez!)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Netflix
- Formula-1
- Windows 11
- Windows 10
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- További aktív témák...