-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eyesis
őstag
kínos... graef cm800...
ha 5-ösön darálom akkor túl durva,
ha 4-esen akkor túl finom...
(mindkettő állítás után kicsit daráltam persze, hogy már az új érték hasson)Eyesis
-
Ringman
nagyúr
válasz tariattila #21253 üzenetére
nézem a "normálisakat is" - gaggia classic/baby. csak azok itt a topicban be vannak árazva.
általában ha valaki hirdet egy gépet, akkor a többi hirdetését is végignézem.ezekről meg lövésem sincs, hogy milyenek, egy kérdést megér szerintem.
-
nagyúr
Sommer Cukrászda VI Ker, Szív utca.
Igen jó kis cukrászda, nagyon jó minőséggel.
Ma láttam Abesszin tortát.
Ez kávés piskóta és lágy karamelles krém, karamell fondanttal és rá tört kávé... DE! És itt van a baj!
Meg fogom kérdezni őket, hogy ha már kávé, akkor miért azt a beton kemény, rettenetes ízű egyenetlen szart teszik rá, mikor van igen könnyen, finoman pattanó szemű kávék is a piacon??A profik milyen kávét ajánlanának erre a célra? A Lidles Organik is nagyon könnyen tört a múltkor, mintha papírt törtem volna.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Hoek
tag
válasz mester6 #21259 üzenetére
Az nem finombeállító, hanem durva. Egy csavarosztással kb. 10 egységnyit tolja el a skálát. Ugyanakkor lehet hogy nem pontosan tízzel és pont ki tud jönni az az állás ami kellene, csak nem a mostani helyén, hanem tízzel odébb.
''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
landi
csendes tag
paljoc:
... csak nem bírtam ki és kibontottam egyet...
Choco Madness: -
ronin s8
senior tag
Jó reggelt!
Ittam két Has Bean Decaf-ot (unleaded - ólommentes, vagy mi a fenének hívatja magát ), jó volt.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
And06
aktív tag
helyi pörkölésü el salvador san carlos: púderré kell őrölni, hogy jó lefolyást kapjak. Ha ez megvan, után jön a sav, ami konkrétan pofánver durva, kenyákra ráver savasság terén. ezt leszámitva jó, bár még ismerkedünk. ma lett az első értékelhető húzás belőle.
-
lagoon79
tag
válasz radi8tor #21271 üzenetére
alapvetoen az en gondom, h pillanatok alatt doglenek. kavezoba jo, ott fogy napi tobb zacsi, de itthon qva gyorsan kell inni. egyebkent a jailbreak nag kedvencem. minap bontottam egy november és porklesut, azonnal. szep. lefolyas, gazdag iz, masnapra megdoglott. azota kapunak isszuk.
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #21273 üzenetére
Alul vannak pörkölve. Gondolom (de ez csak üres eszmefuttatás), elindulnak bizonyos bomlási folyamatok, amik ugyan izgalmas ízeket hoznak, de nem áll le félúton a bomlás, hanem a kedves felhasználó szeme láttára fejeződik be. Az ilyen alulpörkölt kávékat kell magas hővel lefőzni, hogy meglegyen a hiányzó hő.
Ezek a Has Bean-ek tényleg baromi gyorsan meghalnak, egyik napról a másikra. Gyors fogyás és magas kávéházi szakértelem szükségeltetik hozzájuk."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
pogácsa80
csendes tag
válasz ronin s8 #21274 üzenetére
de ez ugye nem önmagában az újhullámos világos pörkölésre vonatkozik? most iszom életem első Has Bean kávéját (egy kenyai) ami jó, de tényleg iszonyú gyorsan döglik (bedöglött). Miközben sem a Casino Mocca, sem a Lucky Cap kávéinál nem tapasztaltam ezt.
következtetésem: a Has Bean leszarja a home baristákat
lehet, tüntetni kéne a londoni pörkölő előttKérek 20kg zaccot! Biztos, hogy nincs több? Akkor most kérek egy duplát!
-
TOZ
addikt
válasz ronin s8 #15448 üzenetére
Ez a Napolissima került hozzám. Kezdő próbálkozó volnék. Csepegni tényleg csepeg. Azt vettem észre, hogy akkor, amikor a fűtésjelző bekapcsol jön belőle egy kevés víz. Hozzáteszem, hogy az eladó jelezte, hogy van ilyen jelenség, de akkor már mindegy volt, rá voltam pörögve a cuccra.
Ezek szerint ez ilyen és így kell elfogadni? Vagy lehet kezdeni vele valamit?Egyelőre még nem sikerült jó kávét főznöm, de próbálkozás van.
-
ronin s8
senior tag
Igazából fogalmam sincs, hogy kellene használni. Azon túl, hogy rézbojleres, és háromjáratú helyett fejszelep van benne, nem tudom, milyen kávét csinál. Az ismerősöm nem tudott vele értékelhetőt főzni, de majd megkérdezem, mire jutott? A csöpögés normális ennél.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Bakóimi
csendes tag
Szerintem a fejszelep csöpög. Meg kellene nézni nincs-e elöregedve-elszakadva-elvízkövesedve benne a fejszelep gomba alakú tömítése.A fejszelep rugójának ereje is eléggé kicsire van véve gyárilag (1,5 bar körül) ezt is érdemes a rugó óvatos megnyújtásával megemelni 3-4 bar köré. Továbbá a rugó és a gumigomba közé érdemes egy alátétet tenni,mert különben a csavar betekerésekor a rugó vége előbb-utóbb szétnyesi a gombát és akkor is csöpögni kezd.
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz ronin s8 #21274 üzenetére
Hm,akkor engem is az érdekel,hogy ez a hamar megdöglés az összes alulpörköltre jellemző ?
Ha nem is ilyen gyorsan, de gyorsabban döglenek,mint a sötétebbre pörköltek?
Csak mert hasonlót én is észrevettem a világos pörkölésű Monterosa kávéknál.
Kb a nyitás után 1 héttel már gyanús volt nekem,hogy döglődik, de arra gondoltam mivel a konyhában tárolom lehet túl magas neki a tárolási hőmérséklet.
Ami még érdekes,hogy most nemrég vettem Monterosa Yirgát, ami a kedvencem.
Egyrészt nagyon picikék a kávészemek, nem tudom,hogy ez csak most tűnt fel vagy eddig nagyobbak voltak,de érdekes .
Mindig hűtőcsapolok, de ehhez egyszerűen nem tudok eléggé lemenni, hosszas csapolás (5-6mp) után is olyan,mintha picit megégetném, sötét a crema, és a klasszikus sárgabarackos ízt se tudom kicsikarni belőle.
Pedig lefolyásra szép, az alapján minden rendben vele, sőt még az eddigieknél vastagabb is a crema.Baloldalt Pacicif La Piazza, jobboldalt a Monterosa Yirga
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
paljoc
tag
válasz -HajTömeg- #21282 üzenetére
Nem tudom mennyire szinhelyes, meg nem is szeretek emiatt foto alapjan barmit mondani, igy csak kerdezem inkabb hogy ez a Yirga nincs egy kicsit "odakozmalva"?!
-
-HajTömeg-
őstag
-
paljoc
tag
válasz -HajTömeg- #21284 üzenetére
Normális, csak nem a késztermékben. :-) Lehet persze benne, de mondjuk "nagyon sok"--ahogy írod--azért nem kellene.
Gene-vel nálam is pernyés maradt sokszor, de a naggyal már lényegesen jobb a helyzet.Erre a mi döglik hamarabbra már nem merek semmit mondani, miután múltkor kinyitottam egy +1hónapos világos Sidamo-t és marha jó volt. Az döglik gyorsan, amit ha kinyitsz akkor azt tapasztalod, hogy gyorsan megdöglik. :-)
Nekem a legkirívóbb ilyen élményem jópár éve a Carraro 1927 blend volt, nyitáskor akkorát szólt mint egy atombomba, aztán 3-4 nap múlva teljesen leült. Akkor azon emlékszem hogy nagyon meglepődtem, de van ilyen. Hordós Illy is hasonló.De erre eléggé kis rálátásom van, mivel nemigen veszek semmilyen kávét, nincs tapasztalatom erről.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #21282 üzenetére
ha nem bírsz eléggé lemenni a hőfokkal, mert mindig marad benne kesernye, akkor túl sötétre lett pörkölve a cucc. menj le még lejjebb, egészen hülye 80-85 fok közé akár, más választás nincs sajnos
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-HajTömeg-
őstag
Köszi, akkor ez lesz.
Mondjuk PID nélkül ez sem lesz egyszerű és gondolom a megszokott sárgabaracklekvár ízt úgy se keressem majd...
Másikon írod,hogy piramist tömöríteni tilos...
Már korábban is akartam írni,hogy ez mennyire ökölszabály?
Egy csomó jó kávés helyen láttam,hogy bizony nem oszlatják szét az örleményt.
Anno a falusiban is, memoriesban is...Alias: Júzer error
-
bl4ze
veterán
-
bl4ze
veterán
válasz -HajTömeg- #21290 üzenetére
Továbbra is csúnya. Szerintem aki nézi látja miért, mitől
.:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
Csak magamat tesztelendő Nekem túl egyenetlennek tűnik. Az a pár kávé amit eddig próbáltam és finom volt sokkal homogénebb képet mutatott.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Goose-T
veterán
válasz -HajTömeg- #21292 üzenetére
Hát ja, ennél még a lidlis kávé is egyenletesebben van pörkölve.
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
bl4ze
veterán
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #21288 üzenetére
szerintem tilos piramist tömöríteni. egyrészt, elég megnézni a lefolyást olyankor, másrészt, elég végiggondolni: oké, hogy lenyomod és végül szintben lesz, de a pogácsa a piramis csúcsa felé haladva sokkal sűrűbb lesz. a víz nyilván nem arra megy majd, hanem a szélek felé, ott kevesebb anyag tömörödött. kapsz egy szar kioldódást. az is kávé, még akár jó is lehet, de az biztos, hogy sokkal rosszabb lesz, mint amilyen lehetett volna, ha nem csak a kávé felét oldod ki...
(sok értelme van 18 grammot tenni a drága kávéból, ha aztán a feléből nyered csak ki a szaftot)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-HajTömeg-
őstag
A másikon feldobott 2014.novemberi Pacificcafe Pacificcafe fele nem érdekelne innen valakit, aki bp-i?
Nincs szükségem 1kg-ra.Alias: Júzer error