-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
5381
aktív tag
válasz -HajTömeg- #20346 üzenetére
Nem kell(persze lehet) a Brikkat túlbonyolítani. Az összefoglalóban a "how to" elég jó írás hozzá.
Én bolti durvaságú őrléssel kezdtem, hidegvízzel a jelig, a szűrőt finoman szintig tettem kávéval, aztán lekocogtattam. A legkisebb gázrózsa, közepes lángjára tettem fel. Ez már iható eredményt kell, hogy adjon.
Aztán lehet játszani kicsit kevesebb vízzel(ez célszerűbb szerintem), esetleg langyos, vagy meleg vízzel. Én kinlódtam a meleg vízzel egy ideig, de aztán visszaálltam a hidegre. A nagyon lassú láng nekem nem vált be. A (4 személyes)szűrőt a vége felé már csak 3/4-ig pakoltam, mert nagyon ette a kávét
Persze mindenkinek megvannak a saját praktikái és majd a tieid is ki fognak alakulni pár használat után. -
nagyúr
válasz -HajTömeg- #20352 üzenetére
Nálam szintig, vagy alatta a víz, sima víz.
Kávét nem telig, hanem nagyjából fél felett egy hajszálnyival.
Nekem villanytűzhely van. Minden más a szokásos. Bumm és már jön is!Őrlési finomság durva. Amíg ki nem pofoztam a darálót, addig mozsárban dolgoztam meg a kávét. Megdolgoztam a kávéért.
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-HajTömeg-
őstag
válasz ronin s8 #20355 üzenetére
Ha jól érzem ennek a pozitív oldalát szeretnéd hangsúlyozni (legalább van), de az áraktól igencsak nehéz eltekinteni.
Gyakorlatilag felőlem akár mintha nem is lenne.
Én legalábbis nem venném meg -közel dupla áron- egyiket sem.
Elvből...
A 100% hasznot kicsit soknak gondolom.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
jolti
senior tag
-
Stehe
aktív tag
Kávéolaj eltávolító tablettát érdemes/kell használni, vagy csak lehúzás? Azt írják, hogy havonta egyszer érdemes használni... A vízkőeltávolító az okés, azt nem úszom meg de ez a kávéolaj eltávolítás nekem új dolog. Philips Saeco HD8325/79 kávégép esetén lenne kérdés...
-
hunspikey
őstag
válasz ronin s8 #20302 üzenetére
Szerintem annyiban azért nem, hogy a Rocket legalább azt a szívességet megteszi, hogy a beállított PID hőmérséklet alatt 1 fokkal a végtelenségig lehet hűtőcsapolni. Ezt kihőmérőztem. Magyarul van annyira bika a bojler, hogy miután már lehűlt a főzőfej, tud a beállított hőmérsékleten csapolni és így végül is elérhető az, hogy 1 C pontossággal jöjjön le a kávéd - szerintem ennél több nem kell
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #20356 üzenetére
Igen, a pozitív oldala az érdekes. Az, hogy az úri közönség találhat magának kifejezetten gourmet kávéválasztékot is (ha akar). Ott nem igazán az ár számít, hanem inkább az, hogy ne csak mindkét Taittinger legyen, de legalább háromféle Bollinger is. Ebben a hírben ez az érdekes...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
enterlaci
senior tag
válasz -HajTömeg- #20354 üzenetére
Én mindig tudtam "crema"-s kávét csinálni Brikkával. Az én receptem ez volt: a jelig vagy az alá hideg víz, szűrőkosár 2x kocogtatva de nem tömörítve színültig töltve. Legkisebb gázfejen közepes lángon - lehetőleg ne áramoljon fel sok meleg a főző mellett. Amikor elkezd lejönni a kávé, a gázt visszavettem a végére, hogy ne "robbanással" érjen véget.
Azért nem presszó kávés crema ez..Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
bl4ze
veterán
Pascucci decaf : biztosan kapható "halandóknak" is - én a forgalmazó által a korzó szerkesztőségébe küldött zacsiból kaptam egy 20-25 dekát. De tudtommal árulják. Yeahhh topiktárs eléggé otthon van Pascucciban - Őt érdemes kérdezni, vagy direktben az igen szimpatikus, kávészerető forgalmazót :
Magda Kft..:. bl4ze .:.
-
enterlaci
senior tag
válasz -HajTömeg- #20370 üzenetére
Persze, érzem és persze azt is ha valamelyik épp nem úgy sikerül. Robival nem nagyon etettem.
Amúgy kollégámmal főztünk sima kotyesszal és brikkával, mert Ő is kíváncsi volt az eredményekre. A brikka sokkal szélesebb és gazdagabb ízvilágot mutat adott kávéból mint a sima kotyó. Azt mondhatom, hogy élvezeti értéket tudsz elérni.
Itt is kiegészítem, ha faja espressóhoz hasonlítod, nyilván sokkal kevésbé lesznek íz intenzitások és egyébként is más élmény.Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
enterlaci
senior tag
válasz -HajTömeg- #20374 üzenetére
nm! Te most akkor vásárláson töröd a fejed?
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
adriankoooo
senior tag
Srácok, amíg nem bontom ki, maradhatnak a kávék hűvös helyen az eredeti szelepes zacskóban?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz enterlaci #20375 üzenetére
Így van.
Van pár ajándékba kapott előre őrölt és csak úgy viccből kipróbálnám.
De ahhoz picit drága,hogy totál fölöslegesen megvegyem, agyalok még picit.
Illetve mivel tejjel iszom, a mukka expresszen is gondolkodom még, az is ilyen szelepes,mint a brikka.Alias: Júzer error
-
enterlaci
senior tag
válasz -HajTömeg- #20377 üzenetére
Az előre őrölt kv-k nekem nem voltak olyan nagy élmények mint a szemes...de az is van neked otthon, gondolom... meghát kv és kv között is ezerféle...
adriankoooo: Szerintem az a legjobb megoldás ha abban hagyod.
[ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
-HajTömeg-
őstag
-
enterlaci
senior tag
válasz -HajTömeg- #20380 üzenetére
A szemest? Nem! ...megcsináltam pörköltnek kovi ubival..
És miért akarsz ilyen brikka-mukka-cukka dolgot a gaggia mellé? (GB-d van ugye?) ..csak hóbortból? ..vagy utazgatni fogsz?Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
adriankoooo
senior tag
válasz -HajTömeg- #20380 üzenetére
@enterlaci, -Hajtömeg-
Köszi, akkor így teszek a bontatlanokkal, de a felbontott elég lassan fogy nálam, ezért a bontottat jó lenne leporcióznom. Vettem ikeás zacsikat is hozzá.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz adriankoooo #20383 üzenetére
Nemjók.
A klasszik aluminium tasakokban áll csak el normálisan.
Azt javaslom,ha legalább 1 ilyen van üresen, akkor azt töltsd tele, a maradékot az eredeti 1kilós zacsiban jól ragaszd le és tárold hűvös helyen.
Ezt olvasd el + [link][ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
5381
aktív tag
válasz -HajTömeg- #20382 üzenetére
Áramszünet esetén is nagyon hasznos lesz a Brikka
-
adriankoooo
senior tag
válasz -HajTömeg- #20384 üzenetére
Érdekes ez a megközelítés is, de gondolom nem véletlenül rakják gyárilag is ilyen zacsiba őket. Szerencsére vannak kis-zacskóim is a Paljoc művektől.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz adriankoooo #20386 üzenetére
Hallgass rám, próbáltam én is ikeás zacsikat is.
Nemjók...
De a többi műanyag se... Paljocosak tökéletesek.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
adriankoooo
senior tag
válasz -HajTömeg- #20387 üzenetére
Úgy lesz.
Közben a doktor úr (simiesp) jó rossz híreket hozott a GB-ről:
"A gőzkazán alapos vízkőtelenítése után, amikor visszaszereltem, szépen elkezdett szelelni.
Fura is volt a gép alja, mert minden csavar totál rozsdás volt, és a patkókazán is teljesen fehér meszes." - hát így vegyen az ember használt gépet, egy ilyen kazán 15-20 ezer HUF. Kicsit ráfizetéses lett így a GB, ennyiért (50e) szerintem jobb állapotút is ki lehetett volna fogni. Ha valakinek lenne otthon patkókazán, ne tartsa magában. -
t-bali3
senior tag
válasz adriankoooo #20383 üzenetére
Én, amikor egyszer kilós kávét vettem, akkor dupla Ikeás zacsiba porcióztam olyan 250 g-s adagokat, úgy hogy a belsőt becelofánoztam. Utána benyomtam a mélyhűtőbe.
Nagyon szépen megmaradtak, nem döglött le.
Most egy ideje nem vettem csak különféle negyedkilós adagokat, de nemsokára visszatérek a nagyobb és gazdaságosabb kiszerelésekre.
-
paljoc
tag
válasz -HajTömeg- #20387 üzenetére
Ha valakinek kell simizaras szelepes zacsi, szoljon. Van egy erdekes sztori mogotte, de van boven!:-) /arat nem tudok még, de par db-ot adok barkinek kofit tarolni/
Persze olyan opcio is van hogy megtoltom, de nem feltetel.:-) -
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #20390 üzenetére
nekem a régi, szelepmentes kék zacsi az isten, az ugyanis tökéletesen zár és jó masszív is a simítózárja, ideális alany a fagyóba tett kávékhoz. az új sárgákat azért szét bírom tépni, ha eszembe jut egy tetszőleges magyar politikus
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zoknee
csendes tag
Csütörtökön volt nálunk a céges ebéd és utána a karácsonyi ünneplés. Bevittem a Classicot a saját PIDemmel, péntek délig 45-50 adag espressot csináltam a kollégáknak. Páran már mondták hogy a tavaly karácsony óta azt várták, mikor viszem be megint (sikerült megfertőznöm pár lelket...) Az automata gépek két napig pihentek Elfogyott majdnem fél kg kávé, mindenkinek nagyon ízlett. Pont olyan kávét sikerült bevinnem, ami vastag cremával jött le, így a látvány is elsőrangú volt az üvegpoharakban, meg lett pár egyszerű latte-artos cappuccino is.
Ez egy kis jóleső elismerés volt nekem, ezért is osztom itt meg veletek. -
paljoc
tag
Abbol is van par db, az klasszisokkal minosegibb, mint amiket en csinaltatok. Viszont azon meg szelep nincs. :-)
Most zoldet kertem a sarga utan, el is keszult 3000db.
Epp csak elfelejtettek befesteni, ezust maradt, veletlenul. Igy alkudozas forog fent epp, hogy mennyiert fogjak odaadni azt, ami nem kell, hogy kelljen!:-))) -
gregg71
csendes tag
Ezt vettem még régen, mivel a Molinariban nagyon ízlett. Luigi ugyan megmutatta a nagy gépen, hogyan készítsem gőzkarral, de a GC-on csak kínlódtam vele. Aztán egy kolléganője mesélte, hogy ő otthon lábasban készíti el. Azóta így csinálom, és szuper jó forró csokik lesznek. Ugyan nem zacskós, de nagyon ajánlom.
-
jolti
senior tag
válasz adriankoooo #20388 üzenetére
Szerintem simán meg lehet forrasztani, én biztos nem vennék azért újat!
Ha meg nagyon muszáj [nézz szét máshol is] Lehet találsz olyat ami jó, tized áron. -
jolti
senior tag
válasz adriankoooo #20396 üzenetére
Hol van rajta a lyuk?
Első körben biztos forrasztanam.
Aztán, ha nem jon be, lehet menni a következő verziora. Ki nem kotnem az tuti, hisz a lényegét vesztened el ennek a gepnek. -
dugesz77
őstag
válasz adriankoooo #20398 üzenetére
Nem tudom pontosan kivenni,hogy hol ereszt, de ha van falvastagsága ott az anyagnak akkor érdemes metrikus menetűre felfúrni a lukat és megfelelő csavart beleragasztani. Ha csőnél ereszt akkor kívülről egy másik csövet hőálló szilikonnal + bilincsel próbálnám. Ha nincs kedved javítgatni vagy nem sikerül akkor még simán beviszed egy autóhűtő javítóhoz aki biztos megcsinálja.
-
kiszi07
senior tag
válasz enterlaci #20373 üzenetére
Nekünk is bialetti brikka KV főző van. Annyiban másabb, hogy a kotyogóssal kb 0,2-0,3 bar-t tud leadni, míg a brikka 2,1. Így az utóbbi jobban kiadja az eszpresszó ízét. Egy normál gépnek a legalja(15 bar-tol) 100e Ft nagyából.
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- YouTube
- Igencsak szerény méretekkel rendelkezik az Aetina Xe HPG architektúrás VGA-ja
- Háztartási gépek
- Ubuntu Linux
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...