-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz vendingo #20148 üzenetére
Nálunk is elmenne, de tudatosan kényszerítem magam, hogy 2, max 2,5 kg-nál ne menjen el több...
Nehéz megállni!
Főleg ma, hogy kinyitottam egy Choko Madnesst!( Paljoc ebben is van egy nagyon pici csavar? Jól érzem?)
A bejáratásnál nem hiszem, hogy olyan szart darálna, hogy ki kelljen önteni...
Inkább arcozott, vagy csak különcnek akar tűnni.[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz fragola.6035 #20139 üzenetére
hiába a géppark...
estére meg már biztos lankad a 'figyelem' is. . . -
vendingo
veterán
Szeretnék venni egy normális szimpla szűrőt, mert anyagilag se valami kellemes, hogy havi 15-20 ezer megy el kávéra. Olcsó kávéval nem szeretnék spórolni, de a jó kávé meg ebben az ütemben baromi sok kiadás.
A gépgyűjtés is elég jól viszi a lóvétHa nem magamnak pörkölnék, akkor még szarabbul jönnék ki. Egy előnye van, a gene hamarabb visszahozza az árát
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
bbuffy
senior tag
100 kg s késbejáratãs? Lyézus...de sajnálom az ilyeneket. Bár a hifiben ugyanez volt.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz tariattila #20153 üzenetére
Kicsit még tuningolom a Brasiliámat. Több, mint 2 éve megvan. Most szétszedtem, kipucoltam, egy kis tuning, mert azt hiszem eladom.
https://caffe35.webnode.hu/
-
norbika06
újonc
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni 97-es La Pavoni Professionalhoz. Az Expolygonnál rendeltem hozzá tömítésszettet, és gyakorlatilag mindet cseréltem is. A fűtőbetétnél levő o-gyűrűnél minimális nyomás mellett elkezd csöpögni. Olyan érzésem van mintha semmit nem szorítanék le az o-gyűrűn. Próbáltam még húzni a rézgyűrűn ami a kazánt rögzíti, de azon már nem lehet többet. Lehetséges, hogy ezek a kazán alátét/tömítések (nem tudom minek nevezzem, hisz tömítés szerepe nem igen van) túl vastagak? -
soldier2
őstag
válasz hunspikey #20134 üzenetére
Te is próbáltál főzni vele? Esetleg olyab kávéból amot te használsz? Nekem Baby Dose van, ami belsejét illetve egy Classic gyakorlatilag, de olyan gondal amit te írtál nem találkoztam, pedig full kezdő voltam/vagyok. Még a Gaggia gyári szimpla szűrőjével is sikerült finomat főzni (saját mércémmel persze), de azzal a szűrővel tényleg könnyen befullad, nehezebb ideális lefolyást elérni. Nekem bevált a 7g LM/VST szűrő és a 41-es tamper páros. És mióta a Luxot fokozatmentesítettem, egyre gyakrabban sikerül elérni az ideális mennyiséget adott idő alatt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adriankoooo
senior tag
válasz fragola.6035 #20139 üzenetére
Talán az volt a baj, hogy nem tetted bele a tejszínt, kekszet és a 3 cukrot.
-
jolti
senior tag
válasz vendingo #20154 üzenetére
Sajnos én kénytelen vagyok minőség oltárán áldozni, mert a napi 4-5 kávéról nem szívesen mondok le (+ az asszony is ennyi, meg néha egy két vendég és már meg is van a 2kg/hó ).
4000ft/kg körüli a limit. Persze most karácsony van, így Paljoccal ajándékoztam meg magunkat.
Egyszer én is szeretnék egy kis pörkölőt. De most nem olyan idők járnak... -
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #20158 üzenetére
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #20156 üzenetére
hoppácska! előmelegített vízzel eteted? kérünk beszámolót!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
enterlaci
senior tag
Sziasztok!
Gaggia Classic-hoz van valakinek bevállt temp surfing javaslata?
Egyenlőre pár másodperces hűtőcsapolással próbálkoztam, de még égett kicsit a coffe. Mintha téma lett volna már valamikor, hogy a hűtőcsapolás nem túl jó a kis bojler miatt..Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
mutyi
őstag
válasz enterlaci #20173 üzenetére
Sokszor előkerült ez a kérdés és azt szokták mondani a tapasztaltak, hogy a Gaggia készülékeinél nem kell hűtőcsapolás,mivel kicsi a tartály és teljesen felborul a hőháztartás.
Én is ezt tapasztaltam a Gaggia Baby Twin esetében is, azóta nem is próbálkozom vele,majd lesz PID-em.Amit én tudok és szerintem egészen bevállt, hogy miután kialszik a felfűtő lámpa, 25-30 mp-el utána indítom a csapolást.
-
soldier2
őstag
válasz enterlaci #20173 üzenetére
A bemelegedés alatt sok gőz osszegyűlik, azt kiengedem, azzal együtt kijön kb 20 ml víz, utána csapolás indul. De az igazi temp surfinghez nincs türelmem. Csak kiengedem a gőzt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
Újabban a réz vízterítővel én is hűtőcsapolok pár mp-ig.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Spirit
őstag
Sikerült szereznem új Gaggia Evolution-t. Úgy tudom,hogy ehhez nyomásfokozós kar/szűrő jár. Most akkor melyik? Mit kéne cserélnem és mire? Nem nagyon volt alkalmam belelesni a dobozába.
-
enterlaci
senior tag
Kösz, mindenkinek! Reggel épp P&Y Sidamoval próbálkoztam, de sajnos az égett íz beárnyékolta az élményt. Vibráló élénk gyümit szeretnék. Amúgy 4-5 majd 6-7mp-es hűtőcsapolással próbáltam, másodiknál már jobb volt. Majd d.u.-n teszek még egy-két próbát azok alapján, ahogy most írtátok..
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
bl4ze
veterán
válasz enterlaci #20181 üzenetére
Ha nem tudsz hűtőcsapolni van megoldás olyan kávékra ami könnyen megég :
17 perc melegedés után rögtön csapolsz
15 perc melegedés után rögtön csapolsz
13 perc melegedés után rögtön csapolsz
stb. stb.Ki kell játszani. Nekem amikor Gaggia volt hőmérő-pid nélkül ezzel lehetett még trükközni.
Tudtam volt olyan robusztás blend ami könnyen megégett akkor nem hagytam 30 percig melegedni a gépet, hanem mondjuk 18 percnél rögtön csapoltam..:. bl4ze .:.
-
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #20158 üzenetére
Azzal nem lesz jó! Jamaica BM kell hozzá vagy Geisha-tól fölfelé valami...vagy cibetkaki,
az is fontos,hogy káp of ekszelensz kávé legyen,különben félre járatódik a kés!Atyaúristen.....valaki magyarázza már el nekem,hogy miért kellene 100kg kávé ledarálásával
"bejáratni" egy kést!Mint fémekben alapszinten azért járatos ember kérdezem. Tényleg érdekel,milyen racionális
magyarázata van ennek a nyilván baristahályptól mentes állításnak!Paljoc kavicsokat használ amúgy,abból szerintem 1 kilo is elég lehet.
[ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz vendingo #20185 üzenetére
Ösmerem hallomásból!
De ez nem győzött meg. Kicsit sem.
Kicsit kezd ez a modern kávékultúra "túmaccs" lenni néha.Mindegy. Inkább megyek, iszom valami robusztás sz@rt....
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
BlacKSouL
addikt
válasz -HajTömeg- #20183 üzenetére
De látszik, hogy döglött, öreg, robusztából főzték, mégis semmi crema, és még a szaga is csatornaszagú. Ment is a lefolyóba
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
hunspikey
őstag
válasz soldier2 #20159 üzenetére
Próbálkoztam. Nem nagyon ment. Valahogy olyan mintha dugó lenne a gépben... ha durvábbra őrültem, hogy könnyebben, gyorsabban jöjjön ki, akkor full szar lett - pedig másodpercre jó volt. Ha finomabbra őröltem, hogy mégis legyen már egy kis teste, meg íze, akkor meg perc körüli időt kaptunk egy 50 ml-es espressonál.
Többféle kávét is már kipróbáltunk - nem jött a siker.
El fogom dobatni vele azt a szűrőt és vetetek vele egy bottomless kart, meg egy normális dupla illetve tripla szűrőt.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
pogácsa80
csendes tag
válasz dugesz77 #20140 üzenetére
VST rules
a Gaggia "igénytelensége": én sem értettem őket, amíg vki föl nem világosított, h egy Gaggia Classic csak itt K-Európában nagy szám (értitek hogy értem), nyugaton tök átlagos - vagy még inkább olcsó - otthoni eszpresszó gép, szal nem éppen ínyenceknek van, ezért a gagyi szűrő
Kérek 20kg zaccot! Biztos, hogy nincs több? Akkor most kérek egy duplát!
-
dugesz77
őstag
válasz pogácsa80 #20198 üzenetére
Értem én, hogy kint ez egy "olcsó" gép. De még a spórolást sem tudom elfogadni. Anyagköltsége a dupla fenék miatt még nagyobb mint egy normál kosárnak. Gyártani így is kerülhet vagy pár tíz forintba cégnek.
Az a gondom hogy , ez a filléres alkatrész teljesen használhatatlan, teljesen elrontja a kávét. Ha valaki vesz egy új gépet és dobozból kivéve elkezdi használni akkor felháborodik,hogy ő nem ezt várta majd 100 ezerért.
Persze aki nem olvas utána(nem jár ide ) az nem fogja megtudni, hogy jó ez a gép csak kell hozzá venni egy 800 Ft-s kosarat.