-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutszi
veterán
(#21948) hagel : Hát...volt már jó ALDI-ba is... nem mondanám, hogy konstans rossz ott minden. Bár ott az őröltek között is szokatlanul nagy a szórás azonos terméken belül. Volt, hogy sokkal rosszabb volt azonos termék 3 héttel később... De volt ilyen LIDL-nél is. Ez a bio cucc amit említettél nekünk is van még. Azzal kevertem be ebből a "fekete" csodából.
Elég különleges ízvilága lett. Javított rajta...(#21949) soldier2 :Sidamo az a Csészényiből jött... Ez az ALDI-s csomag meg 999Ft volt az 500g-os csomag szemes.
Persze érzem én, hogy árban mekkora a különbség...de ez csak kísérletezés, próbálgatás részünkről.
Csak azért írtam be ide, hogy ha esetleg valaki kacérkodik a gondolattal, az annak függvényében tegye, hogy ilyen eredményre számíthat mint amit fentebb írtam.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
dugesz77
őstag
Én a múltkor egy ilyen tesco szemeset vettem próbából. Hát presszógépből hozta az elvárható majdnem ihatatlant. Két deci tej tudta moderálni kicsit. Viszont frissen darálva egész "iható" lett kínai hatszemélyes kotyogóból. Szerintem szarvasinál jobb gépbe nem szabad erőltetni de a sárgacsíbónál klasszisokkal jobb.
-
-
-
soldier2
őstag
válasz Eyesis #21955 üzenetére
Ha Paljoctól rendelsz, próbáld ki a Yirgát először, ha valami újat és világosat szeretnél. Az valami fantasztikus.
Sutszi: a 2000 ft/kg az nem semmi ár, legalább nem buksz sokat. Annyiért biztosan nem találsz friss kávét.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Keresztapper
senior tag
válasz peter.szabo #21878 üzenetére
(#21878) peter.szabo
Köszönöm szépen a tippet, megnézem!
(#21885) Eyesis
A gyermek megszületése robbanásszerű kávéfogyasztás-növekedést generálhat, így tehát nincs ok az aggodalomra, jó lesz ez!
Gratulálok, mindkettő szép munka!
http://palscoffeetech.com/
-
soldier2
őstag
válasz BlacKSouL #21961 üzenetére
Jó, jó, de melyik milyen kávé? Mert az OK, hogy a különbség szembetűnő így ránézésre is, de kicsit bővebben ha írnál róluk jó lenne.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
BlacKSouL
addikt
válasz soldier2 #21962 üzenetére
Hát, kommersz vonalon mozogva, céges gép babtartójában fotóztam.
A setét az egy 80% robuszta Pellini (nem röhög, nagyon rossz), a világosabb egy 100% arabica Lavazza.Namost még csak ott tartunk kávénevelésben, hogy a sötétnél azt mondja a többség: "hát, annyira nem kifejezetten jó, de elmegy" ([facepalm]) végülis completával cukorral isszák, úgy valóban épphogy elmegy; de az utóbbival egyelőre nem tudnak mit kezdeni: "nem rossz, egész jó, ennek olyan kávéíze van, nincs mellékíze, nem olyan keserű".
Majd ha már eljutunk oda, hogy már esetleg arabika vonalon tudunk mozogni, akkor talán be lehet csempészni egy kicsi normálisabbat is néha.
De itt az egykori olasz ügyvezető által rendelt kicsit világosabb pörkölésnél még mindenki savanyúzik, tehát még messze vagyunk. Az a baj, hogy mindenki tejporozza, cukrozza, tehát még nem ittak jó kávét, mert szerintük üresen keserű.Én meg ugye egyedül vagyok "kávés", tehát amíg a többséget nem fertőzi meg a dolog, addig nekik a kávé az mind ugyanolyan, és nehéz elmagyarázni a dolgokat, mert nem érdekli őket, pláne nem a részletek, meg hogy mi miért hogyan.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
HÁZIGAZDA
ma kinyílt az apricot illusion is. igazából visszaértem a rajtkockára, valamikor jó régen ugyanígy indult a kávés karrierem: kértem paljoctól egy choco madness és apricot illusion kombót
ja, ez is bitang jó!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #21966 üzenetére
én is, végre megint az van, hogy már este arról ábrándozom, hogy reggel milyen jó kis kávézás lesz
faternak meg kölcsönadtam a pavonit, no, ott is kinyílt egy új világ, az első húzás után hívott, hogy bár nem lett tökéletes, de az odeás kofi most már hulladéknak érződik
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Kijött most a készülékemnek egy olyan változata, hogy lehet a főzési hőmérsékletet állítani fokonként.
A mostani fix 96c-os... Elgondolkodtató, de lehet csak próbálkoznék 1x, 2x, aztán avval is maradna a 96c...
Szerintetek van értelme a cserének?[ Szerkesztve ]
-
-
lagoon79
tag
jó lenne tudni, h milyen készülékről van szó. egyébként, ha a mostanival fix hőmérsékleten ügyködsz (amit nem igazán értek, max ha csak egyféle kávét iszol és mindig ugyanolyan időset), akkor lehet, h nincs. másrészt viszont vszeg kinyílna a kávés világ egy eddig ismeretlen része.
-
gulylali
csendes tag
Egy Delonghi ec 155-öshöz tudnék most venni Gaggia MM örlőt 18000-ft-ért újonnan.
Szerintetek megéri vagy érdemesebb egy hario skelton.? -
fi:zi'k
nagyúr
Sicurta vonalon keresném a folytatást, illetve vmi újat is próbálnék.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Agostino
addikt
válasz bbuffy #21976 üzenetére
hát jah... : ( volt ec 155-öm, szenvedős volt. szerencsére korrekt áron el tudtam adni
kicsit más: gaggia baby komplett szétszedős, összerakós tutorialt ismer valaki az egybegyűltek közül?
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
-
Eyesis
őstag
Srácok, ez a reneka szűrő jó a gaggia classic-hoz? NEm találok róla olyan infót, hogy 58mm -e vagy sem..
Eyesis
-
soldier2
őstag
válasz Eyesis #21988 üzenetére
Elvileg a Reneka 56mm-es. Legalábbis [link] és itt is [link] azt mondják. Így marad a VST, vagy olcsóbban az LM klón.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Eyesis #21991 üzenetére
Az enyém nem saját tapasztalat, sőt először kapásból rávágtam, hogy igen aztán gondoltam, utánanézek, és 2 helyen találtam méretet, mindkettőnél 56mm. De pl az Olaszpresszo teszten simán belement a Rancilio karba, ami 58 mm-es. Szóval szerintem inkább Vendingonak lesz igaza. Vagy menj be a baristába és próbáld be.
Hopsz. elkerülte a figyelmemet az olaszpresszós teszt végén az összefoglalóban az alábbi mondat: "Egyszer kell megvenni, akármilyen kávégépünk lesz a jövőben, ha szabványos 58-as karja lesz, használni tudjuk és szinte bizonyos, hogy jobb minőséget lehet vele elérni, mint egy hagyományos kosárral.". Szóval mégiscsak jó, ha csak nincs belőle többféle (tudtommal nincs).
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
enterlaci
senior tag
válasz Eyesis #21991 üzenetére
A La Marzocco (vagy klón??) szűrőt én az expolygon-nál vettem. Az MZ.106 cikkszámot rendeltem telefonos egyeztetés alapján és pont így néz ki valóságban.
Tehát a peremes bevállt, egyenlőre jól elvagyok vele, de vst-t nem próbáltam még.Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen SSD-t vegyek?
- Robogó, kismotor
- LEGO klub
- Mazda topik
- A Gigabyte is visszaveszi alaplapjainak alapértelmezett tuningját
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hobby rádiós topik
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Musk szerint már jövőre itt vannak a Tesla Optimus humanoid robotok
- További aktív témák...