-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ábi
tag
Akinek fogytán a zöldje, az írjon, mert rendelnék kaposvárról jófajta Sidamot zöldben igen baráti áron! Együtt kevesebb a futárköltség.
Most kisebb a választék (kb 8 féle van raktáron), de az árak maradtak a 2014-esek! Náluk nem voltak 20-50%-os emelések szerencsére. -
paljoc
tag
Na, végre csináltam CM-ből úgy a két géppel kofit, hogy dupla szűrő, azonos lefolyás, ráaadásul az őrlő is ugyanúgy állt. Tökugyanolyan volt, nem éreztem különbséget hogy Stella vagy Catler. Előbbit sikerült kis hűtőcsapolással olyan helyzetbe hozni hogy 92 fokon menjen, pont amire a PID-es gép állítva volt. Crema színe, mintázata is szinte megszólalásig hasonlított. Mindkét gép reggel óta be volt kapcsolva.
-
-
bl4ze
veterán
adpeter/kvzzz : mivel meg lettem szólítva, válaszolok -utoljára- : ismerjük egymást, igen.
írod meglepett, hogy ennyire "kikeltem magamból :
azért láthattál engem ilyet írni Hájtömeg-Surdának, mert most telt be a pohár. elég rég tűröm, legyintek a vádaskodásaira, gyalázkodására, kóstolgatásaira , de a bizonyos napon betelt a pohár már. ENNYI..:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #21455 üzenetére
Az indiai kávék tudtommal többnyire robusták, az ára is ezt sugallja. Vajon a fotón szereplő cremadús ital is egy robibomba volt?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
dugesz77
őstag
Most ,hogy már 3x ittam belőle(már elsőre is szinte tökéletesre sikerült) nyugodtan ajánlhatom másnak is a Gourmet by Tobia magnifici es kávét. Kicsit gyümölcsös,friss,mégis olaszosan enyhén kesernyés kávé. Viszont a végén marad egy érdekes mézes talán szamócás fűszeres íze. Visszafogottan savanyú mondhatnám, épphogy. Érdekes és egyben számomra ízletes. Nem az az új hullámos tömény gyümölcs de érezni benne. Rendes kisujjnyi crema mogyorószínben.
-
t-bali3
senior tag
Felkerekedtem ma, hogy végre vegyek magamnak egy Pacificaffe-t. Eredetileg Rome-ot, akartam de bármi jó lett volna onnantól felfelé. Úgy alakult, hogy nem volt a kinézett boltban...
Így maradt egy Veronesi Super Bar.
Erről van valakinek valami tapasztalata? Az elvárás az, hogy legyen egy jó olasz káve semmi savanya...[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
-
adpeter
tag
válasz bbuffy #21462 üzenetére
...hát a Malabar szezonban!
Sajnos idény jellegű kávé! Nincs egész évben.
Betárolni zölden nem nagyon lehet belőle,mert kiszárad és
szétég a pörkölőben. A pörkölt cucc meg rég elfogyott.Szakiktól kérnék segítséget.
Hónapok óta porosodik nálam a Pavoni Pub amit rendbe raktam.
Full vízkőmentesítés,szivattyú, tömítések,rossz alkatrészek stb cserélve.Működik, csak gőz alig van. Gyorsan kifullad,gyenge és pillanatok alatt
elillan a nyomás. A víz szinttel hiába játszadozok.Valahol elszökik a nyomás? Mi lehet a gond?
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
HÁZIGAZDA
ééés nálam van egy lux daráló, aminek az állítókáját egy fórumtársunk kicserélte az iberital fokozatmentesére (viszont mivel látszik a ricnis tárcsa, itt a fokozatokat is látni). fateré lesz, de megnyúzom picit, kíváncsi vagyok.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
utolsó utáni dolog a kitiltással kapcsolatban: alapvetően a leggyorsabb módja, ha ki akarja tiltatni valaki magát a fórumról, ha a moderátorokat kezdi el ekézni. hajtömeg többször megfutott ilyen köröket, most is. nem azért lett kitiltva, mert blaze-zel összeszólalkoztak, ráadásul tényleg blaze kezdett el durvábban személyeskedni a vádaskodásokra.
hanem azért, mert nem egyszer kezdett el moderátorokat oltogatni a moderátoros topikban. előre szólok, hogy ezzel bárki házhoz megy a pofonért. szó nélkül repül más is, ha képtelen felfogni, hogy ezt ne csinálja, és inkább nekiáll valami vélt morális felsőbbrendűség mentén moderátort oltogatni.
hajtömeg képtelen volt felfogni, hogy ezt tilos, talán én magam is figyelmeztettem ezért korábban. ha csak a topikba most írtakat néztem volna, nem jogos a kitiltás, ezzel együtt viszont úgy gondolom, hogy a moderátorok nagyon is jól döntöttek.
téma lezárva
(csak azért írtam be, mert hátha legközelebb valakinek beugrik és nem golyózza ki magát felindulásból)dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
Nem elb@szni nehéz valamit, hanem megmagyarázni. ;-) :-)
Mas.
Többen dicsérték itt a lidlis tarrazut, vagy tazzaru,vagy hogy t...be hívják. Ezen felbuzdulva vettem is egyet.
Az borítékolható volt,hogy döglött lesz, de a leírtak alapján Többet vártam.
Szerintem egy nagy fos.
Legalább a szomorú barkáknak is lesz valami talajsavanyitó... :-) -
adpeter
tag
válasz fragola.6035 #21466 üzenetére
Igen,van benne.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz fragola.6035 #21471 üzenetére
Hja....szuszog.Bár szerintem későn zár melegedéskor vagy nem tudom....sokáig fortyog.
Valami nem kerek vele, volt hogy rá kellett segítenem a kis tűszelepre(felemeltem),hogy
nem szuszogjon és beálljon a nyomás."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
bbuffy
senior tag
válasz Polarstar #21468 üzenetére
40g kv, 500ml szűrt víz, elvileg 440 a kivonatolt cucc. Az optimális úgy négy óra kb, nekem ez pont megvolt elsőre.
Az őrlemény kb mint a V60 hoz. PY Kenya van most porondon, nagyon jó lett, teljesen más mint a hot dripper vonal. Sőt még a Mizudashi tól is eltér nagyon....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
adpeter
tag
válasz fragola.6035 #21473 üzenetére
Igen egykaros. Fűtőszál cserélve lett.
Még megpróbálom kompletten kicserélni szelepet.
Aztán meglátjuk..."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Goose-T
veterán
-
t-bali3
senior tag
válasz t-bali3 #21461 üzenetére
Megkóstoltam reggel a Caffe Veronesi Super Bart.
Adatlapja alapján 7 arabika és 4 robuszta keveréke. Látszik is, hogy keverék, mert különböző méretű és pörkölésű kávébabok alkotják. Szerencsére nincsen túlpörkölve, még enyhe olajosság sem látszik, sőt a kevésbé pörkölt szemek elférnének egy újhullámos kávéba is.
Első gurítást az átlagosnál épphogy finomabb őrléssel csináltam. Lehet picit gyors lett, de nem tudtam egyértelműen eldönteni, mert 2 csészébe készítettem.
Íze gyakorlatilag olyan, amilyet elvártam Az elején egy ici-pici kesernye volt, de utána átvált teljesen csokisra és ez az utóíz végig megmarad. Egymástól függetlenül ketten is ezt határoztuk meg.
Később írok hosszabb távú véleményt, mert nyilván még kevés a tapasztalat.
-
BlacKSouL
addikt
FrenchPressezni szokott valaki mostanában?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
kexksz
addikt
Sziasztok,
előre leszögezném, hogy nem vagyok kávéfetisiszta. Feketén iszok kávét és erre kéne valami gép, mert a kotyogós nagyon keserűn csinálja. Fogalmam sincs, hogy milyen árkategóriában lenne a kívánságomnak megfelelő, de úgy érzem nem túl nagy kérés egy sima fekete, szóval olyan 10-20 körül lenne valami erre alkalmas gépezet? Elolvastam a 30k-ig milyen presszós részt, de nem tiszta, hogy igazából ez jó lenne-e nekem, meg hogy konkrétan melyik.
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz vendingo #21488 üzenetére
Az is kotyesz.
Nagy találmány ez az Iwaki, még ma is a tegnapi cuccot kortyolgatom, egyre jobb és más íze van. És nem poshad be mint a többi filternél, nyilván az alacsony hőfokú kivonatolás miatt.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
dugesz77
őstag
válasz bbuffy #21474 üzenetére
Pont a múltkor lestem egy videót egy hasonló kütyüről. French press-ből néha szoktam inni de ez a szoba hőmérsékletű dolog érdekes. A furcsa számomra,hogy itt nincs kényszerítve a víz,hogy áthaladjon a kávé teljes felületén. Bár látom,hogy van egy "vízterelő" talán szövet anyag ,de az mégsem oszlatja el egyenlően a csepegő vizet. Középen biztosan átnedvesíti de a széleken nekem száraznak tűnik. Érdekes elgondolás. Egy ilyen szerkezet akár házilagosan is megvalósítható lenne.
-
soldier2
őstag
válasz kexksz #21486 üzenetére
Azt kéne leszögezni, hogy mit is szeretnél valójában. A 10-20k-s gépek többnyire szanaszét égetik a kávét, ettől keserű lesz. 30k-ból meg nem jön ki egy espresso-s készlet (daráló+gép). Ha tényleg ennyi a max keret, akkor a Bialetti Bricca, esetleg CuorDiMocca (erről kevesebb info van itt a fórumon, de az alapelve jó, próbálj rákeresni külföldi oldalakon) lenne jó neked, ne tévesszen meg, ezek is kotyogók, de az elkészült kávé teljesen más világ, és tuti jobb mint a 10-20k-ba kerülő csili-vili cuccok által készített. A boltban 30-40.000-ért kapható gépek nagyjából mind ugyanazt hozzák, ha nem akarsz kotyogóst próbálj velük szerencsét, nem az öröklétnek készültek, de pár évet kis szerencsével elmennek. Én biztosan egy Brikka és darálóra költeném a kereted (pl DeLonghi kg79, vagy 89), de a döntés a tied.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
hunspikey
őstag
Kávé istenek, valaki kérem mondja meg nekem hogyan kell a 7 grammos szűrőbe (Strada) 7 gramm kávét tenni - ugyanis az van, hogy még ha szitálom is (melynél adott volumenhez adódik a legkisebb tömeg) akkor is kb 11 gramm kávé az melynél egy késfokkal lehúzva szintre kerül. Tehát a 7grammhoz valahogy eleve vulkán kürtő jellegűre kéne varázsolni a kávét - de akkor meg hogy tamperelek?!? Jajj.
Ha meg csak úgy belemérek 7 gramm kávét, akkor nem egyenletes, mert az alján kavarnyászok vagy fogpiszkálóval vagy valami egyébbel = FAIL
Szóval ti hogy csináljátok?
Érdekes, hogy a szintén strada két adagos 17 grammos cuccba - pontosan szinte tized grammra 17 gramm kávé megy szitálva... Minden oké is - na de az egy adagos??
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
pogácsa80
csendes tag
válasz bbuffy #21474 üzenetére
a hario water dripper hasonló, bár ott asszem más a kv-víz arány. lényeges különbség, h egy water dripper árából kábé 8 iwakit vehetsz
a mizudashinál "csak" ráöntöd a hideg vizet (alapos kevergetés mellett) az őrleményre, és egy éjszakát áll a hűtőben.
persze finom, de az Iwaki a 4 órás csöpögéssel sokkal izgalmasabb. és persze nagyon szép.grat
Kérek 20kg zaccot! Biztos, hogy nincs több? Akkor most kérek egy duplát!