-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
válasz Ringman #21650 üzenetére
az az Ivory Gaggia Baby nagyon viharvert, törött és az eleje és szépen meg lett cincálva.
Én soknak tartom érte a 45-öt.
Próbálj lemenni 38-40-re.A Gaggia Coffee fém házas, de nincsen benne 3way és OPV sem.
A Baby jobb gép, csak elég viharvert az a csont színű szvsz. (Ivory)
.:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
válasz Ringman #21650 üzenetére
4000 ft-ból megvan az új előlap [link] - a törés pedig bár nem látható helyen van, de egy későbbi eladásnál már értékcsökkentő tényező lehet. A festés viszont szerintem nagyon szép állapotban van (képek alapján persze, meg kell nézni élőben), használva sem sokat volt vsz (csepptálca pereme nagyon gyorsan kopik, a rendszeres elmosás-törlés, koccanás miatt), kár, hogy egyszer leesett, mert törés nélkül egy tízessel simán kérhetne többet érte.
UI: a törött rész cseréje is megoldható, bár már több pénz: [link]. Én tuti megvenném, de az nem számít, az asszony nagyon rá volt kattanva az Ivory színű Babyre, sajnos akkor nem találtam, így lett egy kissé kopott szürke szürke, amiből feketét csináltattam
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ringman
nagyúr
válasz tariattila #21653 üzenetére
első egy szép és ritka Quick Mill
érdemes lenne a két gaggia helyett ezt választani, vagy elég lutri a QM?
ha szét kell szednem, ki kell takarítanom, majd összeraknom az nem probléma, gondolom ezek nem űrtechnológiával készültek.az ebayes linken is csak ez van az állapotáról:
the machine is turned on and heats up. is stopped for quite some time. might need a bit of revision. That there is everything you see in the picture -
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #21654 üzenetére
hát, amikor az eladó azt írja, hogy kellhet neki egy kis felújítás, akkor én azt gondolnám, hogy 99%, hogy kell neki egy full nagygenerál. fűtés van, hurrá, az mondjuk nem hátrány
de mondjuk ha már quick mill, akkor szerintem a 0650/0800 vonalban gondolkodj.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Agostino
addikt
ha pedig azt írja - saját példámat alapul véve - hogy revised by a technician / specialist, akkor teljes szétszedést igényel a gép, sőt! amúgy belegondolva megérne egy logout-os bejegyzést a gaggia babym története : ))
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Ringman
nagyúr
válasz tariattila #21656 üzenetére
a másodikról 0 anyagot találtam a neten, biztos nagy sikerű modell lehetett
-
pogácsa80
csendes tag
válasz Polarstar #21622 üzenetére
a KVpontot nem ismerem.
Voltam viszont a Cafe Memoriesban, meglepően jó. Azon a helyen, és annyiért... le a kalappal.
Igen jó cortadót adtak Yirgából. Az espresso is jó lett volna, csak éppen egy betanuló kislánynak a próbalefolyását kaptam meg, és az nem volt az igaziKérdeztem a tulajt, mennyire alakítható a közízlés, hogy' fogy a világos pörkölés. Azt mondta, általában szólnak a jómunkásemberek, h a sötétből kérnek. De aki tejjel kéri, az csakis a rendesből kap
Kérek 20kg zaccot! Biztos, hogy nincs több? Akkor most kérek egy duplát!
-
golyani
addikt
Tampert ha jól gondolom valami saválló anyagból lenne érdemes csinálni?
Csináltam magamnak egy prototípust egyelőre aluból(rozsdamentes anyag nem volt kezemügyében) meg valami keményfából ami sajna már alapból repedt volt, de tesztnek megfelel.
Illetve beújítottam ma egy Omnia Huila-ba. Kíváncsi vagyok rá.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
soldier2
őstag
válasz BlacKSouL #21662 üzenetére
Mivel a külömböző rozsdamentes acélok neve saválló a köznyelvben, így gondolom arra gondolt. (csak nehogy előlről kezdődjön a vita erről, akit érdekel használja a keresőt, fél éven belül molekuláris szintig lett kivesézve a dolog . )
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
zolnagy
őstag
Gondolkodom új 2 csészés szűrőt venni a Brasilia Ladyhez.
Ugye azt mindenki tapasztalja, hogy bizonyos kávékból az optimális lefolyáshoz darált egységnyi tömeg nagyobb térfogatot ad, mint más kávékból ugyanez a tömeg. Tehát a "sűrűbb" kávé tömörítés után kisebb térfogatot foglal el a szűrőben. Nos amit kaptam hozzá szűrőt, az inkább a "sűrűbb" kávékhoz jó, a nagyobb térfogatot adókhoz meg már éppen kicsi (vagy kevesebbet kéne bele rakni és picit finomabbra darálni)
A nagyobb térfogatú kávékat most egy LM duplaszűrőbe teszem. Ebbe viszont a "sűrűbb" kávét nem tudom, mert nem tudom tömöríteni, mert a tamper megakad az alsó peremen.Tehát szeretnék új szűrőt, de akkor már elgondolkodtam a danettis IMS szűrőn.
[Innen] szerintetek melyik passzolna a Brasilia karba, az utolsó előtti perem nélküli, vagy az utolsó peremes szűrő?Gondolkodom még egy felsőszűrőn is. Nekem a 51,5 mm-esek jöhetnek szóba az oldalról. Mit jelent a 35 ill. a 200 mikronos ebben az esetben? Ti melyiket vennétek?
-
golyani
addikt
válasz adriankoooo #21666 üzenetére
A talp 8mm vastag és 53,6-os ( jelenleg Al7075, de rozsdamentest akarok), így pont passzentos a gyári filterbe. A fa(tölgy) részét meg csak úgy szemre gyártottam: a gömb ~50mm, a nyak ~30-31mm és 75mm a hossza. Mi lehet a reális ára amúgy ennek?
[ Szerkesztve ]
-
Eyesis
őstag
úgy néz ki reggel már ócska gépi kávét kell innom
ma éjjel szülünk, ha minden igazEyesis
-
soldier2
őstag
válasz Eyesis #21669 üzenetére
Gratula. Azt ugye tudod, hogy a Kávéfogyasztás felpörög a következő hónapokban, betárazhatsz nyugodtan.
U.I. A koffein kis mennyiségben átjut az anyatejbe, így ha anya reggel fáradt, csak óvatosan a koffeinnel, mert könnyen ördögi kör lehet a vége. Általános szabály, hogy ha olyan dolgot akarunk fogyasztani amiből a babának nem akarunk adni, akkor azt lehetőleg szoptatás után 1 órával tegyük (nem korábban, nem később) legyen az gyógyszer vagy kávé.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
pogácsa80
csendes tag
-
adriankoooo
senior tag
Srácok, a korzós tesztekben lévő hőmérsékletek a PID-en beállított hőmérsékletek?
-
tariattila
veterán
válasz adriankoooo #21676 üzenetére
ez már csak azért is kizárt mert minden egyes gép-pid párosítás más értékeket ad...
a szórás igen magas lehet... -
adriankoooo
senior tag
válasz tariattila #21677 üzenetére
+most újra megnéztem és ott van, hogy fejhőmérséklet. Nem emlékeztem. Esetleg ha lenne tipp, hogy a Pacificaffe La Piazzát és a Rome Espressot kb. milyen PID hőmérsékleten kezdjem vallatni, megköszönném (Gaggia BT).
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz pogácsa80 #21675 üzenetére
Na annyit sose adnék ki egy szűrőért. Még abban sem vagyok biztos, hogy az IMS annyival jobb lenne, mint amennyivel drágább egy sima szűrőnél. Mást is rendelnem kell a danettinél, azt hiszem megpróbálom az imst. Cekk a gaggiahoz a perem nélkülit linkelte. Az nekem is jó lesz valószínüleg a Brasiliához.
-
Másik Zé
tag
Sziasztok!
Használt Iberital-t keresek.
Előre is köszi!
Ezt nem mobilról küldtem el.
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #21678 üzenetére
a rome-ot minél alacsonyabb hőfokon (a szokásos -10 fok mondjuk), a la piazzát a szokásoson
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
spicy italy után elővettem a sukarit (kenya CM kiadásban). még mindig király, úgy csupagyümi, hogy közben nem citromlé. 2.ik húzásra elő is jött a vérnarancs
-
Deadzone41
őstag
Nem tud valaki véletlen eladó graef vagy egyéb darálót használtan 25ezerig?
-
HÁZIGAZDA
nálunk is spicy italy hasít most, egy hetesen abszolút klasszik olasz cuccos volt (de szép savakkal, semmi gejl robuszta és tohonyaság, szóval ahogy kell), viszont most érdekes módon erősödtek a savak, gyümölcsösebb tempóra váltott. így is nagyon jó, alig várjuk a reggelt minden nap
a choco madness is szuper, még pihentetjük, de első húzásra azonnal sokkal jobb volt, mint a második reccsbe vitt, fekete choco madness. srácok, ne kérjetek olyat paljoctól, higgyétek el, hogy tévút..
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
madgie
titán
A Mukka be is futott, német csóka kapott egy csupaötöst az eBay-en
-
Agostino
addikt
válasz Deadzone41 #21683 üzenetére
újonnan is lehet ahhoz közel venni.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
adriankoooo
senior tag
Fuhhh, végre megkaptam a PID-elt gépemet simi.esp-től (aka. Simon Dávid). Azért leírom, hogy mégis kicsoda Ő: tehát eredetileg PID-elni küldtem a gépet a csodás Debrecenbe. Szétszedés, automatikus vízkőtlenítés után észrevette ő is az ordenáré bűzt a gép belsejében (valszeg valahol nagyon sokat állt a gép) ami teljesen beleitta magát a szilikoncsövekbe valamint egy szép lik is volt a segéd patkókazánon (valszeg csak a lélek tartotta). A patkókazán újonnan 10-15 ezer Forint... anyagi csőd. Sokat agyalt rajta, de végülis egy 1-2000 Forintos hasonló patkókazán lett betéve az eredeti helyére, amihez esztergáltatnia kellett külön réz-csatlakozásokat. Most már az is tökéletes! Bojler szétszedve, kézzel kitakarítva, OPV szintén. Még lefárasztottam őt azzal, hogy vetettem pár dolgot (nyitott kifolyóka 1-es, 2-es, víztartály tömítés, tartalék kartömítés). Kicserélt magától belül is jópár tömítést, az utolsó előtti napon még a biztonság kedvéért a bojler tömítést is kicserélte. Ja és a PID-sem a készülék oldalára került, hanem szépen a készülékbe lett integrálva. Hő elleni védelemmel ellátva. Ez sem egy kis melló, kivágni, illesztgetni. Csomó minden le volt törve belül, amit lehetett kétkomponensű ragasztóval megragasztott. Kívül szálra húzta a burkolatot, most olyan mint az új. Még vett nekem egy fasza kis felsőszűrőt, azt a sűrű fajtát az Expoból (300HUF). Elég pöpecül teríti a vizet.
1000 helyre való szaladgálás, Debrecen-BP vonalon..... Az ár több mint baráti lett a végén. Rég láttam ennyire lelkiismeretesen dolgozó embert, minden elismerésem. Ömlengek róla, de nagyon megérdemli.
Akkor most PID-re fel!
Parci:
"végül sikerült 83 fokon úgy húzni"
Amikor külön nem emelitek ki, akkor ugye fejhőmérsékletről beszéltek? Gaggián kb. mi a PID-en a joker állás? 96-98C?
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz adriankoooo #21693 üzenetére
Dobj fel 1-2 képet milyen lett.
A munka tényleg így elolvasva
.:. bl4ze .:.
-
Agostino
addikt
válasz Deadzone41 #21694 üzenetére
anno tőlük vettem. ugyan úgy ez volt kiírva az oldalra, hogy raktárról. asszem hétfőn leadtam, kedden érte is mentem. korrekt cég, csörögj rájuk, ha úgy gondolod.
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Spirit
őstag
Sziasztok. Gaggia Evo gőzölője egyik napról a másikra levegős gőzt fúj, ezáltal nem lehet vele normálisan gőzölni. Tudnátok tippet adni merre érdemes először körülnéznem?
-
WiZARD
addikt
válasz adriankoooo #21693 üzenetére
én hagyományosabb jellegű, sötétebb kávét (bár ilyet sose veszek, max kapok ajándékba) 98-ra állított piddel szoktam, új~kávét 106-tal.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #21693 üzenetére
nincs értelme a pid-es hőmérsékleteket egymáshoz hasonlítani, se abszolút skálán értelmezni! én csak azért írtam le, mert valamit mondanom kell, de az én gépemnél például a bojlerben van a szonda.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)