-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanolfe
tag
válasz fragola.6035 #25699 üzenetére
Lali!
A hőelem az eredeti termosztát szondájának a helyére került, passzentosan illesztett réz betétcsőbe, hőpasztázva.
A hőelem ehhez hasonló. -
nemethsza
tag
-
hanolfe
tag
válasz killerjohn #25702 üzenetére
Hát tőlem vetted :-) Persze, hogy ismerem
-
Cat30
csendes tag
Az még oké, hogy szuper a géppark, de az a gyönyörű szép macska senkinek sem szúrt szemet!
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #25694 üzenetére
Hát akkor kössünk fogadásokat!
Lássuk csak: kb. 1,5 hónap, mire killerjohn belejön a kávékészítésbe, mint kiskutya az ugatásba, további két hét, míg egyre rosszabb szájízzel visszakóstolgat, tehát két hónap maximum, mikor kib...sza a jobboldali szemetet a 'csába.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
killerjohn
addikt
válasz hanolfe #25704 üzenetére
LOL hehe hát ez mekkora poén, nem is néztem a fórum neved
(#25709) ronin s8: fogadjunk... mármint hogy pont fordítva lesz, és a vendégeknek csak az első egy hónapban fogok presso-t főzni, utána eléjük vágom a 15 másodperces nespresso-t, vagy ha beszólnak akkor beküldöm őket a konyhába egy "főzzetek magatokna és várjatok két kávé között TI 7 percet vaze" felszólítással?
(#25712) fragola.6035: ha jön 8 ember, szerinted nekiállok 40 percen keresztül kávét főzni? nemár...
ON: az előbb lehúztam egy nagyon finomat, csak hosszú lett. aztán visszavettem a darálót egy kicsit (finomabbra) és épp most húzok mégegyet baj lesz így az alvással
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #25710 üzenetére
Erre csak a klasszikus albán közmondást tudom hozni.
Az elfogadás három szintje:
- tagadás
- bevillan és megérti
- ő találta ki![ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
killerjohn
addikt
Érdekes dolog történt: a darálón 50-es fokozat mellett "tűrhető" (számomra) lett a vágeredmény, élvezet volt meginni. Lejjebb vettem 45-re, mert bőven túl gyors volt a lefolyás. Erre most az eredmény egy vizes lötty. Gondolom akkor a tamperolást szúrtam el, ugye?
szerk: néztem sok tamperelős videót, de nem tiszta:
1) amikor a szűrőbe söpröm a doserből a kávét, akkor se lehet kicsit megkocogtatni, hogy beleférjen?
2) nálam 18 gr őrlemény egyáltalán nem csinál akkor kupacot mint a videókon
3) az ujjammal NAGYON finoman elegyengetem a kv felszínét a tamper előtt, ugye? FYI: ekkorra kb egy vonalban van a kv a szűrő peremével. Tamper után kb 2-3 mm-el lejjebb (van belül egy kis perem, na annak az alsó szélénél) van kv szintje. jó így?[ Szerkesztve ]
-
nemethsza
tag
válasz killerjohn #25716 üzenetére
vagy a másik irányba kell állítani az őrlőt
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #25716 üzenetére
Kell 2--3 shot, mire beáll a valódi őrlési finomság, és nem egy mixturát teszel a szűrőbe. Ilyenkor az inkonzisztens őrlemény is okozhatja a csatornásodást. Azon kívül, nem tudom, a tied hogy van skálázva, de csak egy fokozatot állíts, ha előtte már majdnem jó volt a lefolyás...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #25716 üzenetére
Tamper előtt nyugodtan lehet kocogtatni és simítgatni, utána nem ajánlatos.
A szűrő felső szintje alatt inkább 4-5 mm legyen,"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #25723 üzenetére
Szerintem egyértelmű, bár itt a jobbra értelmezhetetlen... Mondom, balmenetes, mintha fölülről egy balmenetes csavart akarnál behajtani, úgy kerülnek egyre közelebb egymáshoz a kések. Majd kb. 3 hónap múlva, amikor először szét fogod szedni tisztításhoz, magad is látni fogod.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
killerjohn
addikt
válasz ronin s8 #25724 üzenetére
Ha normál menetes lenne, akkor óramutató járásával egyezően kellene csökkenteni a távolságot a kések között, azonban mivel ez fordítva van, ezért az óramutató járásával ellentétes irányba (="fine") kell forgatni ehhez. Egyetértek, így csinálom én is. És a rajz is ezt mutatja.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz killerjohn #25716 üzenetére
Az a 2-3 mm kevés lesz, inkább egy tamper vastagságnyit tömörítesz, tehát 1 centivel lesz lejjebb az őrlemény tömörítés után.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Peti...(16v)
tag
válasz ronin s8 #25709 üzenetére
killerjohn: állat a szett! Még kell hozzá egy kis gyakorlás, és rá fogsz jönni, hogy belenyúltál a tutiba! Vannak sokkal menőbb és sokkal drágább szettek, de sokkal jobb kávét azok sem tudnak...
A nespresso meg jó lesz csészemelegítéshez!
(#25694-re akartam...)fpeter: neked is gratula! Ha lehetne a képről választani, a QM-et vinném
Nincs hozzá véletlenül egy felesleges gőzkarod?[ Szerkesztve ]
-
fpeter79
csendes tag
válasz Peti...(16v) #25727 üzenetére
Köszönöm, csak az a gőzkar van amivel vettem, sokat vadásztam az ebay-en mire megtaláltam ezt a gépet minden tartozékával.
-
killerjohn
addikt
az gáz ha ráz a PID?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz killerjohn #25732 üzenetére
Lehetséges, hogy a pid műszerdoboza nincs földelve
Más fém burkolatú eszközökön nem vettetek észre ilyet?
-
hanolfe
tag
válasz simi.esp.28 #25733 üzenetére
Le van földelve rendesen. Nálam év relé mellett üzemelt, gond nélkül. Az az érdekes, hogy killerjohn-nál is van bekötve év relé....
-
killerjohn
addikt
válasz mester6 #25736 üzenetére
Van firelé a házban. Nagyon érdekes ez az egész. Először is nem úgy tűnik, hogy a PID okozza, hiszen csak a föld ér a dobozhoz (legalábbis ha a sárga kábel a föld). Ergó lehet hogy valahol összeégett a fázis a földdel a falban? De akkor meg hogy lehet hogy nincs más jele? Bőven van más a háztartásban, aminek fém háza van, mégsem "csíp" semmi. Mellesleg a PID is csak úgy csíp, tudjátok, mint amikor megnyaljátok a 9 voltos elemet. Gondolom hogy ha 230V lenne a földben, akkor nagyobbat "ütne"
Persze ezeket úgy mondom, hogy nincs túl sok fogalmam arról, hogyan működik a Záram.Pl a Gaggia háza nem "csíp", a mosógép nem csíp, és a tűzhely sem, pedig az aztán dúrva árammal megy.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Graef.hu oldalán ismét rendelhető a 702. 1-2 hét szállítási idővel.
Gyorsan szétnézek a használt piacon, ha nem találok, akkor rendem.
Ha valaki lát használtan jobbat ebben az árfekvésben, kérem jelezze, vagy hallgasson örökre.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
mester6
tag
válasz killerjohn #25738 üzenetére
Igen a zöld/sárga az a földelés. A földelési pontokat csillagpont szerűen kell kialakítani. (Egy igazán jól földelt ponthoz csatlakozik a többi.!!!!) Hibát okozhat például, ha a földelési pontok sorban vannak kötve, akkor óhatatlanul lesz feszültség emelkedés az egyes pontokhoz képest. Sok esetben az is "segít" , ha fordítva dugod be a konnektor dugót. Nekem egyébként a fontosabb készülékekhez(kávéfőző! ) külön, külön kis FI relés konnektor van.
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
nos, nem a Gaggia vagy a PID a ludas, valami a hálózattal van, illetve inkább ''lokális' lehet a gond mert másik konnektorban nem csíp...
-
veterán
válasz Silent77 #25739 üzenetére
Szétnéztem, nem találtam, megrendeltem.
nemethsza kollégának pedig itt is szeretném megköszönni, hogy kapok tőle kölcsön egy darálót!
Ilyen segítségre nem számítottam!
Mindenki másnak is nagyon köszönöm privátban, és itt nyújtott segítséget!Jövök még sok kérdéssel.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #25732 üzenetére
Nem értek a záramhoz, de nemrég felújítottunk. EPH (egyenlő potenciálra hozás) megvan...?👮🏽
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
soldier2
őstag
válasz Silent77 #25742 üzenetére
Gratula. Reméljük hamar ideér az ideiglenes és a végleges darálód is. Addig pedig kitartást, és jó olvasgatást. És rendelj egy tampert is, mertaz nélkül nem ér semmit az egész.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
killerjohn
addikt
Az gáz, hogy ha én még mindig lungo-t iszok szívesebben, mint espresso-t?
Egyébként a ristretto is 25 mp alatt készül, de valami nagyon finom őrleményből, hogy kevesebb víz menjen át, vagy ugyanolyan őrleménnyel mint az espresso és csak simán kevesebb ideig, kevesebb vízzel?
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #25748 üzenetére
Mind a két iskola létezik. Az újhullámos, alulpörkölt kávék, bármennyire is furcsa, hajlamosak túlkivonatoláskor keseredni, ezért (és a vendéglátóban dolgozók egyszerű lelke miatt) néhányan "szeletelik" az espresso-t, vagyis szimplán csak rövidebb ideig főzik, amikor ristretto-t készítenek. Az igazi olasz kávéknak viszont egy finomabbra darált, koncentráltabb, sűrű, olajos folyású hosszú kivonatolás áll jól. Előfordul, hogy az a 20-25 ml 40-50 mp alatt jön le.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...