Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvarez81

    csendes tag

    válasz fragola.6035 #45362 üzenetére

    @Surda:

    Szerintem pangó őrleményben kb egyformák, ha ütögeted, illetve ha a kalappal kipumpálod a gépből.

    Ezt azért mondom, mert a cégnél a challenge-en van hogy 3-4 duplát is lefőzünk, darálunk egymás után, és mindig egyezik az őrlemény mennyisége. tehát mradhat benne valami de a folyamatos használatnál nem veszem észre, hogy mi az , ami a korábbiból maradt. Volt már, hogy az elsőn éreztük, hogy ez nem a mi kávénk, de ez ritka.

    A graef-ban viszont elég sok benne maradt, és csak ütögetéssel jött ki nekem. azóta tudom, hogy kb hogyan kell paskolni, hogy 2-3 tized különbséggel kijöjjön a belerakott KV. persze itt sem tudom hogy az most friss-e, vagy a múltkoriból is van benne...

    @Fragola:
    Én most vettem Graef-et, és nem szégyellem bevallani, hogy az Iberitalt én jobbnak tartom, ha szigorúan az őrlemény egyenletességét tekintem. De otthon kidobná az ablakon a feleségem, olyan hangos.
    Viszont, hogy a kávé melyiken lenne jobb.. azt nem tudom... de ezért is írtam, hogy nem objektív a véleményem, mert sok-sok paraméter eltérő volt, és csak a végeredméjnyt hasonlítotam össze, Így kiragadva azt a mondatot valóban félrevezető lehet.

    Azt se tudom, hogy a minőség mennyire egyenletes a gyártóknál. lehet, hogy van egy szerda reggel , a prémiumfizetés után összerakott iberitalunk...

    És igazad van, azt is hozzá kellett volna tennem, hogy fogalmam sincs, hogy kinek melyik lesz jobb a főzőjéhez.

Új hozzászólás Aktív témák