-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
őstag
A múlt hét után vettem ma végül is IMS 6/g-os kosarat a Gaggia Babyhez.
Friss kávé, első próbálkozás során 8.5-9 gramm babot mértem le és őröltem, az eddigi kosárhoz képest a kialakítás miatt mélyebben belemegy az 58-as tamper és úgy éreztem, hogy sikerül is aránylag normálisan tamperelni, habár a közepére próbáltam önteni az összes őrleményt a tamperelés után a felső szélére is maradt belőle.
Végeredmény: a kávé lefolyása az elején szép volt, nagyon vékony egérfarok és a csepegős felváltva, viszont mint minden esetben akár a dupla kosárral is, úgy 15 mp körül már eléggé szőke és nem szép a lefolyás.
Az íze finom volt a kávénak, viszont ahogy levettem a portfaliltert egy csomó víz volt a tetején ami pár mp után felszívódott,de így nézett ki a látvány.
Elég borzalmas.
Most akkor kevés az őrlemény vagy épp hogy sok, alkalmatlan az 58-as tamper mégis?
Ahogy kiütöttem a pogácsát, egy szinte széteső valami volt, semmi olyan,amit szeretünk látni és amit kapok a dupla szűrővel.
[kép]