-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Mukeey*
addikt
válasz fragola.6035 #74461 üzenetére
Na meg a dizájn.A linea mini az olyan,hogy ha látok egyet valakinél,le kell borulni elötte.Valami eszetlenül minőségi cucc,ránéz az ember és tudja,hogy egyrészt itt most valami minőségi kávé fog jönni,másrészt akinek ilyen van,az eléggé képben van a dologgal.
iPhone 12 Pro Max, Mi Pad 5
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #74469 üzenetére
en is igy tudtam, a gs az mas, de hogy lehet ez jobb vagyis stabilabb mint a gaggia vagy mas 2-3decis nagyon hasonlo felepitesu masina?
-
hifis50
csendes tag
válasz fragola.6035 #74469 üzenetére
Hát igen, ez van, ha csak saccra, utánaolvasás nélkül írok valamit, elnézést ezért. Nyilván a Lineából kiindulva gondoltam, hogy csak benne van az egyszerüsített kivitelben is. Kár érte. Ezek szerint ha valaki "igazi" La Marzoccot akar, gyűjtsön a GS3-ra.
-
Koczó93
őstag
válasz fragola.6035 #74503 üzenetére
Ennyire jó az Evo kés?
-
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #74506 üzenetére
Majorhoz van sztar-kes?
Persze nem major arban...😂 -
mutyi
őstag
válasz fragola.6035 #74529 üzenetére
Amikor Super Jolly-t emlegettek evo késsel, az a Fiorenzato F64 Evo kése lenne?
Mennyit kóstál egy ilyen kés? -
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #74529 üzenetére
Ha jol tudom beturendben valtozik a kes eleinek dolesszoge, gyanitom egyre gyorsabb orles erdekeben. Az A tipus a normal major kese, a B tipus a drogeria modelle, a C pedig a haromfazisos kese.
De ha en az egy fazisosba beteszek egy agresszivabb C kest, vajon megbirkozik-e vele, vagy megakad inditasnal?
[ Szerkesztve ]
-
norkov84
tag
válasz fragola.6035 #74569 üzenetére
Valóban, elírtam. Köszi a javítást!
-
qvik27
tag
válasz fragola.6035 #74600 üzenetére
... nem is neztem, majd este.
a tasakok nem voltak kicsit sem pufik, az illata alapjan biztosan nem oreg, igy gondolom, jo korban van.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
qvik27
tag
válasz fragola.6035 #74600 üzenetére
Aug. 22. - Igen, így valamivel könnyebb a mutatvány, de ettől még elég jó lett,
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
qvik27
tag
válasz fragola.6035 #74636 üzenetére
KÖszi, megízleljük úgy is! ...persze most sem rossz ám :-)
...hogy is mondjam: P&Y Kenya mellett nem nagy kihívás kiböjtölni egy hetet10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz fragola.6035 #74798 üzenetére
A Mazzer SJ elkelt, köszönöm az érdeklődést.
https://caffe35.webnode.hu/
-
bluesfan
tag
válasz fragola.6035 #74989 üzenetére
Egyébként szerinted van rá mód, hogy jobb pozícióba kerüljön a szenzor pl. a Lelitben? Konkrétan érdekelne, ha volna rá lehetőség.
-
bluesfan
tag
válasz fragola.6035 #75000 üzenetére
Köszi a választ, erre rámegyek.
mdav88: neked is köszi.
-
blacksand
újonc
válasz fragola.6035 #75033 üzenetére
250.000 huf őrlővel együtt.
Bazsee71 : igen-igen ezzel már lehetne egy jó kis speciality kávézót nyitni csak kellene egy jobb őrlő, aminél ugyanolyan beállításnál meg lehetne ismételni egymás után a finomságot/állagot..ez nem mindig sikerül...egy kis Vario őrlőnk van
[ Szerkesztve ]
Keresek: LM Linea Mini-t
-
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #75124 üzenetére
Privatban egyeztessunk.
-
Csápájev
őstag
válasz fragola.6035 #75175 üzenetére
Szarok?
Akkor Omron vagy rex a két alternatíva?
Azért kérdezem,mert az enyém éppen haldoklik és épp egy Sestos gondoltam helyette. -
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #75175 üzenetére
Akkor nálam vagy SiD baromi jól csinálta meg, vagy egy nem szart kaptam el, mert csapolás közben max 1.5 fokot ingadozik.
.:. bl4ze .:.
-
senior tag
válasz fragola.6035 #75182 üzenetére
De akkor tényleg, mit vegyen az ember, Rex, aztán ennyi?! Mondjuk annál legalább nem buksz annyit...
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz fragola.6035 #75186 üzenetére
Így is már ~150e-be van a gépem a sok kísérletezgetés miatt, úgyhogy azt inkább kihagynám most
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
reset
senior tag
válasz fragola.6035 #75217 üzenetére
Hát most zavarban vagyok...A csatolt fotó #75204 alapján mintha PID lapulna a gépházban...
Az angol nyelvű leírás kb. így fordítható"Elektronikusan állítható főzési hőmérséklet...(81 °C és 105 °C között) Egyébként elektronikus termosztát van benne és nem mechanikus...A programozott hőt tartja. Nyilván kilengésekkel, ami kisebb lehet, mint a mechanikus termosztátok esetében (itt belóg a kazán belsejébe a szonda), de nagyobb mint egy spéci PID alkalmazásával... -
reset
senior tag
válasz fragola.6035 #75217 üzenetére
Nevezzük inkább központi (szabályzó) elektronikai egységnek. P - I - D értékeket nem vezérel. Hőmérséklet, adagok lefolyási ideje, kazán automatikus feltöltése...legalábbis ebben a gépben ilyesmi a tudománya...
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #75417 üzenetére
A kávézó (még a specialty is) a tejes italokból él. Mondhatni a többi úri huncutság (gazdasági szemmel nézve természetesen). Kell a senzory rész is persze, hisz hogy másképp állítanál hőfokot, optimális lefolyási időt stb de előbb mész csődbe ha nem tudsz egy korrekt szívet önteni, mintha 1-2 fokot tévedsz a pid-en. Szomorú, de ez van.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
qvik27
tag
válasz fragola.6035 #75419 üzenetére
Szerintem csupán helyükön kell kezelni a dolgokat. Egy ilyen tanfolyam szvsz pontosan ahhoz ad alapot, hogy elindulhass a barista szakmában kezdőként. Idézek:
A "barista" kifejezés olasz eredetű, jelentése eredetileg a kávét is elkészítő "bárpulti felszolgáló". /fszek.hu/
A kávékészítés művészete: a különböző ízkarakterek vagy akár ízharmóniák kialakítása, az azokhoz alkalmas anyagok összeválogatása és szándék szerinti megkomponálása véleményem szerint nem ez a szakma, ha lehet egyáltalán annak nevezni. Nem mellesleg egy alapszint után már erősen szubjektív.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
jveres
csendes tag
válasz fragola.6035 #75417 üzenetére
1000%-an egyet értek. Szerintem nem az a nagy tudomány, hogy mennyi kávét hogyan tegyél bele és mennyi jöjjön ki és ehhez milyen gombokat kell nyomogatni, stb... Ehhez nem kell képzésre menni. Ellenben az, hogy "finom" (jelentsen ez bármit is) italt készítesz, na az...
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz fragola.6035 #75458 üzenetére
Csak az alsó kés 3 csavarját tekertem ki és vettem le az alsó kést, hogy rendesen át tudjam kefélni. Az alsó késtartót nem vettem le és a felső kést is csak tartóstul emeltem le a rugókról, hogy azt is át tudjam kefélni.
-
SoundON
tag
válasz fragola.6035 #75464 üzenetére
Köszi a tippet.
A 0 pontja most szinte pontosan 0,75 értéknél van ezekkel a 33M gyári késekkel. Eddig tudom most maximálisan eltekerni a tárcsát, azaz bezárni a két kés közötti távolságot, ameddig a záró csavar is engedné, tehát ha kitekerem a csavart se tudnám jobban összezárni. Én azt látom, hogy szerintem most 'tökéletes' ez a 0pont ha a csavar záródását veszem alapul. Ezidáig biztos hogy nem tudtam ennyire betekerni és mindig volt egy minimális rés a végpont és a csavar között. Ez talán érthető is ha valóban az van hogy most jobban meghúztam az alsó kés csavarokat, amik így 10ed 100ad milliméterekkel lejjebb húzták a kést, így a tárcsát is jobban rá kell tekerni a teljes záráshoz ami kb 0,2-0,3 értéket jelentett most mínuszban.
Szinte biztos vagyok hogy a kés alá most sem került semmi mert nagyon figyeltem rá. Meg azon gondolkodtam, hogy ha mégis csak alá került volna valami, akkor az az értékeket pont másik irányba vitte volna el. Ha a kés alá kerül valami, akkor az alsó kés feljebb kerül és a 0pont, vagyis a teljes zárás is feljebb kerülne azaz 0,2-0,3 értékekkel megnövelte volna a zárási értékeket.
Persze lehet hogy rosszul gondolom, nem tudom.
Ezen a fotón talán látszik is mennyire koppon van a tárcsa csavar.
Én nem értek hozzá, de azt gondolom hogy ebben az esetben egy teljesen meghúzott késcsavar jobb mint egy kevésbé meghúzott ameddig a menet és a csavarfej nem sérül.
Kérdés hogy szerinted most van jól vagy eddig lehetett jól?
Szerinted szedjem szét és lazábban húzzam meg azokat a csavarokat hátha pont visszaáll az régebbi állapot? -
hunyó
újonc
válasz fragola.6035 #75473 üzenetére
Joltinak bejött tudtommal. Vagy nála kisebb a kazán?
-
#25510592
törölt tag
válasz fragola.6035 #75479 üzenetére
Van ilyen nullázási lehetőség Graef 702-nél is? Alátétezéssel most 9-esen őröl jót. Hogy koppan-e 0 felé kés a késen, még nem próbáltam.
-
jolti
senior tag
válasz fragola.6035 #75564 üzenetére
Ezzel nem értek egyet, meg nem is mértem semmi ilyesmit.
Ha beállítom mondjuk 86 fokra a víz hőmérsékletét ( mint pl. most is van a malabarnál ) a kazánban, -mivel nekem belül van a víztérben a hőelem és pont a felső harmadban- ha beáll a hőstabil állapot, akkor a kazán körüli rézcsőben a víz a hőleadás miatt még a 86 fokot sem éri el. Bár egy jó hőszigeteléssel javítható.
A víztér fölső részben meg biztos (legalább is nálam) nincs 125 fokos víz -feltételezve a hőstabil állapotot és a kiegyenlítődést-, mert akkor azt jelezné pid,-főleg ekkora jelentős eltérést- mivel az is a felső harmadban van, plusz az ecm-ben középen a pipacsőn a furat.
Ha veszek új hőmérőt -mert a régit megszerelte' a gyerek- akkor rámérek, hogy van-e változás azóta. -
senior tag
válasz fragola.6035 #75722 üzenetére
Így van: [link]
Engem anno a piros Extra Strong sodort bele jobban a kávézásba, olaszos blendek között tényleg teljesen vállalható, csak hát a beszerzése... A Segafredo Hungária nem volt hajlandó eladni magánszemélynek ilyet, így az amazonról kellett berendelnem…Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mutyi
őstag
válasz fragola.6035 #75733 üzenetére
Akkor a domború rész nézzen a terítő felé befelé?
-
Nibiru
tag
válasz fragola.6035 #75735 üzenetére
Nem tudom miért írod ezt. Én még nem is láttam olyan gépet ahol a doború nem a portafilter felé néz.
-
Nibiru
tag
válasz fragola.6035 #75739 üzenetére
Köszi, pedig a nyakamat tettem volna rá, hogy fordítva van. Jó kis blama. XD Legközelebb sokkal óvatosabb leszek az ilyen kérdésekkel.
-
mutyi
őstag
válasz fragola.6035 #75739 üzenetére
Én örülök, hogy ezt is megvitattuk, mert lehet sokan nem vallják be, de elképzelhető hogy eddig rosszul tették fel.
Szóval köszönjük a segítséget ismét Fragola. -
*Mukeey*
addikt
-
CB
senior tag
válasz fragola.6035 #75754 üzenetére
Akkor ezért volt fehér a zuhanyvíz
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
SlayerSub
tag
válasz fragola.6035 #75766 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Igen én is erre jutottam, hogy 70k-t érne kb. Annyit meg ugyse engedne szerintem az illető.
A külön örlő föző megoldáson elgondolkodom, de nagyon tetszik a kettő egyben design. -
senior tag
válasz fragola.6035 #75775 üzenetére
Én is így gondolom, hogy a fej az ugyanaz lehet, meg minden más belül.
A volt szomszédom kint dolgozik, 30 km-re van neki ez a gép és gondolkodik, hogy megvegye-e a GC mellé tartaléknak, kvázi inkább alkatrésznek, de akkor mondom neki hogy nyugodtan .[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Nibiru
tag
válasz fragola.6035 #75766 üzenetére
Vajon ugyanazt a pici vacak thermoblockot tették ebbe is? https://www.youtube.com/watch?v=g69dogIPVsM
Nincs benne PID és röfikarja van de amúgy nagyon szép (design tekintetében a Catler/Sage/Breville mindig a toppon volt) és alacsony nyomású előáztatást is tud. Nagyon kíváncsi vagyok rá, meg hogy milyen áron rukkolnak vele ki itthon.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz fragola.6035 #75782 üzenetére
Meghibásodás esetén azért tudják javítani gariban?
-
MODERÁTOR
válasz fragola.6035 #75788 üzenetére
Érdemes amúgy tuningolni, kísérletezni vele ezt azt kicserélni?
-
qvik27
tag
válasz fragola.6035 #75813 üzenetére
"Épp elég legenda kering már itt."
Így van.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #75848 üzenetére
+1
GC tuningolva egy nagyon jól kitalált cucc, kár hogy nem lehet újonan hozzáférni. Ez nyilván sokak kedvét elveszi. Nekem volt Anna, és Gilda is, szerettem mindkettőt. Volt utána e61 hx, azt is szerettem, mindegyiknek megvolt a maga gyengesége és előnye.
Helyén érdemes kezelni minden gépet, és nem érdemes habzó szájjal a sajátunkét/szomszédét az égbe magasztalni
-
qvik27
tag
válasz fragola.6035 #76041 üzenetére
Háát, önmagában a kés kidobása általában nem javítja az őrlésfinomságot
- persze nem értettelek félre, csak hülyéskedek -.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Rush77
aktív tag
válasz fragola.6035 #76041 üzenetére
Persze, a kés csere is tervbe van véve csak lépésenként tudok haladni.
Ezzel kapcsolatban pedig az lenne a kérdésem, hogy van e tapasztalat a zm kés presszóra való használatáról. Ha nem jó akkor marad a gyári. -
szaki1986
tag
-
fragola.6035
aktív tag
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz fragola.6035 #76224 üzenetére
És nem kell bottal piszkálnom Persze, csupa-csupa kompromisszum, cserébe az egyadagos kompakt felépítésért.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
cotagg
tag
válasz fragola.6035 #76224 üzenetére
Itt egy hosszabb review, még a prototípusról, a második oldalon van kicsit több infó a motorról. Nekem nem tûnik túl részletesnek, de talán neked többet elárul: