-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78858 üzenetére
Lavazza EP kapszula. Igaz egészen más konstrukció. Könnyen lehet, hogy a Nespresso Business is tömörített, de az meg más formájú és vákuumozott, így szintén nem összehasonlítható. Egyébként végigagyalva a dolgot, az lehet az oka, hogy nem tömörítenek, hogy a fóliás oldalon nem lehetséges elég merevséget kialakítani, a kúpos forma pedig pont abba az irányba kényszeritené a tömörített őrleményt. Vákummal talán meg lehetne oldani, de maga a forma arra nem éppen ideális.
[ Szerkesztve ]
-
Noroo
tag
válasz Bazsee71 #78870 üzenetére
Igen ezért is kérdeztem meg itt, remélem az egy két tapasztalattal rendelkező ember tud mondani valami pro-kontra érvet egyik vagy másik mellett. Kevés szerencsés lehet, akinél mindkettő "lakik" egymás mellett.
a tank alatt érted a masszivitását? Szó mi szó kevesebb látható műanyag van rajta az tuti.
Varionál a minimál pangó amit olvastam, meghogy halk, dehát az F4 talán még halkabb, bár ezt csak akkor tudom meg, ha egymás mellett van, ua a bab és kb zajszint mérő van nálam. :-) (vagy reggel hatkor nekikezdek őrölni a lakásban egymás után mindkettővel)
K30 twin-t már láttam testközelből, de az nagyon más liga, nincs esélye, hogy hazavigyek egyet, hacsak nem az utcán találom. -
jana86
csendes tag
válasz Bazsee71 #78900 üzenetére
Szerintem az, hogy egy helyen barista és mixer képzés is van, nem feltétlenül jelenti azt, hogy bármelyik alacsonyabb színvonalú lenne, mintha csak az egyiket tartanák. Miért ne lehetne külön ember és apparátus egyikre illetve a másikra?
Viszont én is kíváncsi lennék, aki volt már - nem home - barista képzésen, milyen tapasztalatai vannak az adott céggel. Illetve láttam egy "sensory skills" képzésről oklevelet itt a fórumon nemrég. Az is nagyon érdekelne, hol volt és milyen.
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #79025 üzenetére
Igen. Kiváló példa arra, hogy míg az oltáskritikusok (nem oltásellenesek) nyilvános statisztikai adatokkal, tudományos tényekkel bizonyítják az állításaikat - sok közülük orvos - és próbálják az egészségügyet a természetes immunizálás felé terelni, addig a másik oldal csak a saját, lejárt, feltételezéseken alapuló szövegét szajkózza, meg tényleg hülyeségeket (nyájimmunitás) beszél.
Nem megyek bele jobban, nem is én hoztam föl, csak kiszúrtam. Mert a két téma nagyon hasonílt abban, hogy a józan belátásról, tényekről szól és merev, bizonyítatlan, mert bizonyíthatatlan álláspontokról a másik oldalon. És vannak a témát nem, vagy csak felszínesen ismerő, de a mainstreamet görcsösen védő emberek akik készséggel mondják fel az aktuális leckét bárkinek aki gondolkodni merészel.
Ha valakinek megnyugtató és jó érzés a mainstream hülyeségek posványában élni, az igya csak az ásványvizet, mert az milyen jó neki és oltassa csak be magát minden ellen. Ne egyen zsírt, mert az hizlal, a szénhidrátban dús táplálkozás csak az igazi. Ha pedig ég a gyomra, majd felírunk arra is valamit.
A koleszterint kerülje, mert az gondot okoz, és szedje a sztatinokat az orvos utasítására, mert különben baj lesz. A D vitamin pedig mérgező 400IU felett, a C vitamin meg vesekövet okoz. Jaaa, hogy utóbbi kettőről már a mainstreamben is mást mondanak? Érdekes...[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #79052 üzenetére
Igen. Még a termoblokkos csodamasinán is egész jól muzsikált. Meg is beszéltük, kár, hogy nem egy héttel előbb jött mikor nálunk volt a kölcsön Silvia. Ha majd indul a bolt azért jelezd valahogy itt is
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mdav88
senior tag
válasz Bazsee71 #79052 üzenetére
Bar szemelyesen nem ismerjuk egymast,de az oldalon talalhato bemutatkozas elolvasasa utan sejtheto volt eme Balazs kilete!
Sok sikert kivanok hozza, remelhetoleg mihamarabb gorcso ala vehetoek lesznek a termekek es az aruk is publikus lesz.
Soldier: szemelyesen is ismerek mas Balazst Kaposvarrol😁
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
válasz Bazsee71 #79095 üzenetére
Jól hangzik, bár sokszor felesleges az egyedi fejlesztés, futottam már sajnos én is bele,hogy mindent mi akartunk 0-ról, miközben lett volna legalább olyan jó megoldás "készen".
A lényeg hogy hajrá előre, az oldal jól néz ki és várjuk hogy mielőbb elinduljon teljes funkcionalitásával. -
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #79220 üzenetére
Én a Lido ET-t talán októberben vettem, azóta is nagyon nagyon szeretem, de én csak presszókat iszom.
Talán annyi változott, hogy kb 1 de lehet 2 jelzéssel is beljebb került a 0pont, szóval már bekopott az Etzinger kés.
Mondjuk egy jó nehéz, tömör, 2100méterről érkezett kenyánál bizony tényleg sportos a kézi hajtány, konkrétan beszarok a tekeréstől, de a végén a kávétól is[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #79227 üzenetére
Az a Gikirima az nálam is jól sikerült még úgy is hogy már a fagyóból kóstoltam vissza a Holistik Kenya után.
Na ez utóbbit a "filter only" kirekesztés ellenére megvettem magamnak presszóra. Rögtön a Flows premier cupping után, mert ott nagyon ízlett. Hát 12naposan nagyon nem találtam sehol sem a megfejtést presszóra. Szerencsére a második 100as zacsit megtartottam és pihentettem. Kb 6hét után ismét nekimentem, de extrém finomra őrölve, extrém kevés 17grammal, 15ös VSTben, 48grammra húzva. Szép lassan, türelmesen. Az első 25másodpercben kb semmi nem történik, de utána a Naked lassan elkezd izzadni, majd csordogálni és nagyjából 30másodperc alatt ki is adja ezt az 1:3as italt.
Elképesztő finom ízeket és szájbarát savakat találtam érdekesen édes szegfűszegre hajazó fűszerességgel.
Ezek után félve és csakis magamnak, de kijelentettem, hogy presszós vonalon a Lido ET a szegény ember EKja[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz Bazsee71 #79245 üzenetére
Én benne vagyok!
Milyen presszógép lesz? Szerintem kéne egy otthoni gép is.
Én úgy csinálnám, hogy először egy ipari gépen hasonlítanám össze az örlőket, majd ha kialakul egy objektív vélemény, akkor a kiválasztott 3 örlőt (amik ízben elég messze voltak egymástól) megnézném egy otthoni gépen is (pl egy tuningolt GC). Kávéból egyszerre 1 fajtával kisérleteznék, de jó lenne (ha lesz idő) ugyanazt végigcsinálni egy olaszosabb és egy világosabb (pl vmi etiop) kávéval is. -
vTamas35
csendes tag
válasz Bazsee71 #79245 üzenetére
Lehet benne valami. Egy ideje én is gyakran szívok az egyenetlen lefolyással a nagyon világos pöriknél minden vudu ellenére. Most ezen felbuzdulva lementem a Majorral kézihajtány sebességre (13hz), meg külön edénybe őröltem, nem karba és egyből összeállt középen, ízhiba sem jött ki, csak kicsit finomabbra kell így venni. Na majd kísérletezem...
O1G
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #79245 üzenetére
benne vagyok.
én amúgy nem tippelek semmire, szerintem egyszerűen annyi tényezős egy kávé, hogy sokkal több őrlőből lehet sokkal jobb végeredményt csinálni, mint amit itt megélünk. ha minden stimmel. szóval abban kevésbé hiszek, hogy a lidóban valami csodakés van (mielőtt SoundON magára húzza: nem is mondtam, hogy ő ilyet mondott, egyszerűen folytatom a gondolatmenetet), ami egyszerűen jobb kávét ad minden esetben, inkább tényleg az lehet, hogy például ott eleve egy kis üvegbe őrölsz, amiből kényszerűen úgy kerül át a szűrőbe az őrlemény, hogy át van keverve. vagy akár tényleg nincs sztatikus töltődés.
ha már őrlemény: picit félretettem egy keresztapper-féle oszlatót, mert nekem túl sok macerát vitt az egyenletbe. a legfőbb bajom, hogy elég sok őrlemény feltapad rá oszlatás közben, azt kidobni nem akarom (nem is volna jó, mert azért hol több, hol kevesebb, így nem maradna pontos az őrlemény mennyisége), leszedni viszont igazi kapirgálós-vacakolós szívás.
most visszatértem oda, hogy a roburból kijövő őrlemény kúpot egy kanál nyelével simán síkba forgatom a szűrőben és tömörítek. minden mással csomó idő egy presszó, akkor érződik igazán, amikor vendég van és kéne lőni négy duplát.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
gregg71
csendes tag
válasz Bazsee71 #79258 üzenetére
Nem tudom, ez segíti e a frekvenciaváltós témát, de én egy ilyet használok 230V-ost táplálással egy 3 fázisúra tekercselt motor fordulatszám szabályozására. Nem itt vettem, de az a cég már nem forgalmazza. Vannak nagyobb teljesítmény igényre valók is náluk.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Bazsee71 #79424 üzenetére
Nem lottó, hogy jól működik-e. A víztartály és a szilikon tömítéses kosár jól illeszkedik, nem kell csiszolgatni/bemákolni, hogy ne eressze a vizet.
Ettől függetlenül lehet majd veszek egy szürkeimport 4-es románt, hogy két főnek is jusson kávé
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #79075 üzenetére
Akkor kérésre, és csak halkan írom, hogy elindultunk. Folyamatosan reszelgetjük, bővítjük, illetve már most látjuk, hogy pár dolgon változtatni kell, de funkcionál.
-
Lefty
addikt
válasz Bazsee71 #79618 üzenetére
Sok sikert kivanok nektek! Szep letisztult az oldal es jo ez a design, annyi, hogy nalam iPad-en elegge szet van esve a kep, a porkoles resztol igazabol olvasni is nehez, mert a kepekbe log a szoveg. Illetve rendelni sem nagyon tudok, mert a kave kepere kattintva majd plusszal lenyitva kezelhetetlenne valik, biztos nem komoly, majd nezzetek ra. Holnap ranezek notebook-rol is es rendelek, a starfish szimpatikus
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #79765 üzenetére
Amúgy pont ezt a témát szerettem volna ismét boncolgatni illetve ajánlásokat kérni jó otthoni elektromosra
Szóval a kérdés azokhoz szól, akik használtak már otthon huzamosabb ideig LIDO ET-t és más bármilyen elektromos őrlőt, ami lehet Mahlkonig, Mazzer, Ceado, Compak, Monolith, Verslab, EG1, Eureka, Fiorenzato, Baratza, Niche, HeyCaffe, Hedone vagy bármilyet.
Melyik elektromos őrlő őrleménye hasonlít a LIDO ET őrleményéhez?
Persze ha jobb az is érdekel
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Bazsee71 #79765 üzenetére
"Itt pedig egy érdekes írás: EK43 vs Baratza Forte AP. Ember legyen a talpán, aki ma már biztosra tud menni."
Akkor ezt megfejelem ezzel, és nem is kell tovább gondolkozni. Főleg, hogy a két zajos még az áramot is zabálja :-).
"This is not scientific, it is not objective, and it means little; is is simply my impressionistic take on what I tasted at that moment in time.
Coffee this morning: Mamuto AB, from George Howell. Water, George Howell's formula. Brewer of the moment, Technivorm Cup One with Filtropa paper filters. I sampled and enjoyed the two cups for ~ 45 minutes, through a complete coolodown and related shifts in taste. The Apex cup wins.
Comparatively speaking, the Forte cup had the bright, pleasant Mamuto flavors and fruit with the expected acidity. The Apex cup exhibited similar taste but with a more fruitlike subtlety (the blueberries), better separation of flavors, and a "cleaner" mouthfeel. The Forte is back in the cupboard."
-
jana86
csendes tag
válasz Bazsee71 #78902 üzenetére
Egy kicsit visszatérnék erre a témára.... Egy ilyen tanfolyamon azt is tanítják, hogyan fejlesztheted az ízérzékelésed? Egyáltalán fejleszthető az? Vagy inkább csak azt, hogyan tudod leírni, jellemezni az érzett ízeket, aromákat? Vagy a kettő összefügg? Vagy ne kérdezzek ennyit, hanem húzzak el egy oktatásra, és meglátom?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Stellar Blade
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen