-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
celf
őstag
válasz radi8tor #61322 üzenetére
Tényleg. Szerintem konkrétan vele szemben lesz, talán a Szörp helyén. De az a rész már amúgy is annyira tele van ilyen hipszter egységekkel. a Budapest Bagel (drága szar), meg a OneCup mellet
Kár, hogy nem tudták megcsípni a Templommal szemben (a valódi Kálvin téren) a Cserpes helyét. Előtte ott egy Lipóti pékség volt, de bezárt. Most meg a Cserpes épülget-készülget már vagy 1 éve csiga lassúsággal. Most éppen le vannak takarva kartonpapírokkal az ablakok.Na mindegy, én örülök, hogy nyílik a közelemben egy rendes kávézó. A Fekete nekem már túl messze volt, az Apricot meg pont útbaesett, de a Kávékalmáros kicsit túl sötét felhozatal nem mindíg jön ott be.
Amúgy nekem az extra pont ebben az új Kaffeine-ben az egész napos reggeli Csak ne legyen nagyon elszállva árban...
adp, sz.zs.: szerintem a filterhez is kell a tizedes pontosság. jó, talán kevésbé, mint a presszóhoz. de minek két mérleggel szórakozni, ha egy is kiszolgálhatja.
-
celf
őstag
-
Rush77
aktív tag
válasz radi8tor #62224 üzenetére
Én voltam még nyáron.
A srác normális volt. Akkor éppen egy Qualitá Rosa volt a darálóban (már nem emlékszem milyen volt de egy Elektra Belle Epoque gépen csinálják).
Amúgy csak szemes kávét vettem náluk de vendégül láttak egy kávéra.
Szerintem nem rossz hely. -
SierraFox
tag
válasz radi8tor #62224 üzenetére
A barista srác nagyon normális, és ügyes. Általában kétféle kávé van. Az egyik darálóban (Elektra) Molinari Bio Arabica, a másikban (Kony, ha megjavították már) Cinque Stelle és Qualitá Rosa felváltva. Nekem nem elég frissek a kávék. Rosát szoktam inni ott néha, az egész jó.
-
-
Speeedfire
nagyúr
válasz radi8tor #64374 üzenetére
Majd elmegyek jövő héten, hátha nyugisabb lesz.
bl4ze: Igen.
Máskülönben egyesével fogok válaszolgatni mindenkinek, akkor meg az lesz a gond. Soha semmi sem jó.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
emiki6
veterán
válasz radi8tor #64604 üzenetére
De csak régi tekerős és "helikopteres mákdarálóm" van... (én nem nevezném mákdarálónak, az öntöttvas mákdaráló sokkal jobb) vagy nem baj ha mindegy az örlés minősége?
Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"
-
noss
csendes tag
válasz radi8tor #69397 üzenetére
CasMo kínálatában évek óta folyamatosan van (kolumbiai) koff.mentes. Én is veszem, mert nem kell mindig az agydurrantós.
Szabolcs szerint ugyanúgy lehet finom, mint egy koffeines, ok nélkül van hátrányosan megkülönböztetve. A koffeinnek önmagában amúgy kesernyés íze van.Kávézó szemszögéből kényelmetlen koff.mentes kávét tartani, mert
- nem fogy úgy,
- kevésbé kiszámítható a fogyása, ezért
- a frissen tartása is problémásabb,
- a fentiek mellett ugyanakkor külön őrlőt, munkaerőt (napi beállítás) köt le.
Tehát hiába van rá igény, az elenyésző a koffeines kávékhoz képest.
(Emiatt meg tudom érteni, ha valahol a decaf feláras.)És kényelmetlen bevallani, hogy egyszerűen "nem éri meg".
Közben ráleltem a Collona koffeinmentes kávéjára is.
[ Szerkesztve ]
noss
-
djboris
csendes tag
válasz radi8tor #72990 üzenetére
Úh de jó lenne. Nagyon kellene egy importőr szerintem.
A WBC-n idén az Oatly volt az egyik főszponzor (múlt héten Amszterdamban). A kiállításon barista bárokban csak zabtejes italokat adtak tejes italként. Na ott nem kérdezte meg senki mit akarsz, ezt adták aztán kész. De nagyon adja az Oatly amúgy, én nem annyira szeretem a tejes italokat, de ilyen közepes kávéval is simán el lehet fogyasztani ha pl. éhes az ember. A sors fintora, hogy a WBC szabályzata még mindig tehéntejet ír elő a tejes ital kategóriához a versenyen. Persze a WBC szabályzat picit pár lépéssel mindig le van maradva, de szépen lassan azért fejlődik az is. Az ilyen dolgok mint pl. az Oatly szponzoráció nagy valószínűséggel lendít ezeken. Nyilván van akinek tetszik ez és van akinek nem, ez a rész engem kevésbé foglalkoztat. Én ezt tapasztaltam kint amit leírtam. Amúgy minden spec kávézóban (illetve majdnem minden nem spec-ben is ott volt az Oatly Amszterdamban). A "coffeeshop"-okban nem volt, de ott kávé se nagyon[ Szerkesztve ]
-
stereofan
tag
válasz radi8tor #74903 üzenetére
szia,
ha van rá lehetőséged vidd vissza, mert ez bosszantó gyártási hiba lehet.
ha cseréltetsz akkor a cseredarabot nézd meg jól.
amikor a kosár az alsó részben ül lehet látni apró rést a szivárgás környékén?
(a kosár és a test között)
mivel mindig ugyanott ereszt, a testtel lehet valami.
(gondolom a kosarat nem szögpercre pontosan ugyanúgy helyezed mindig bele.)
az olaszpresszón ha rákeresel akkor írnak hasonló gyártási hibáról,
de ott alumíniumról van szó, amit házilag is lehet alakítani.
esetleg még egy kosárcserével is lehetne próbálkozni.hajrá és jó kávézást!
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz radi8tor #75151 üzenetére
Még 1 napig lehet jelentkezni szeptemberi Oatly Barista edition zabital rendelésre.
Rendelek még ezen kívül is természetesen, csak ha az elfogy akkor nem lesz rögtön készleten.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Elekellek
csendes tag
válasz radi8tor #75662 üzenetére
Wellbe-től vettem kóstolót a kétféle Oatly zabtejből, amit ezúton is köszönök.
A natúr is jó illatú, a műfajon belül kimondottan jó ízű cucc. Minden hőmérsékleten jól habosodik, bár elég hamar összeesik a habja, és nagy buborékok alakulnak ki az ital felszínén.
A Barista Edition viszont tökéletes. Sűrű, gyorsan habosodik, jó ízű. Tartós mikrohabot lehet belőle csinálni. Cserébe abnormálisan drága (bár amikor 8-10 éve elkezdődött az alter tejek divatja, mindegyik 7-800 forintba került, ami akkor elég sok pénz volt).
Írom mindezt úgy hogy én nem iszom ilyesmit, épp csak belekóstoltam. Mindenesetre ha valaki ilyesmit fogyaszt, mindenképp érdemes megkóstolnia az Oatly-t is. Pláne, hogy folyton változnak a termékek, mi pl. évekig az olasz Bridge-et vettük, ami egyszer csak habosíthatatlanná vált. Azóta a DM sajátját
isszukisszák, ami ízre egész jó, viszont valami 50-60°C fölött már nem habosodik. Van valami mandulás-zabos keverékük, az eggyel jobban működik (persze az íze is mandulás kicsit). -
Zirowe
nagyúr
válasz radi8tor #76792 üzenetére
Köszi a választ.
Szerintem a crema nem szempont neki, viszont az nem befolyásolja az indukciósnak hírdetett gépet ha gázon használjuk?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
kk831228
addikt
válasz radi8tor #84976 üzenetére
Az a döcögős hogy az se tudják merről ki hogyan mit rendelt már és kinél... Vannak vagy 5 - en 6 asztalra, és fogalmuk sincs...
Mi lenne egy étterembe ahol 30 - 40 asztal van... Majd menjél be olyankor amikor sokan vannak...
Leírtam. tavaly is hogy ha kicsit más szemmel nézi valaki akinek vam fogalma a vend~glátásról az látja, hogy nincs meg a rendszer, hogy ki mit csinál, ebből következik, hogy mindenki mindent csinálna, és végén nem jutnak semmire...
Papírozgatnak ami nem lenne probléma, ha tényleg ki lenne normálisan osztva a feladat de sajnos nincs. Ha meg mem megy meg kell venni a programot hozzá, ami tudja kezelni az asztalokat, simán beleférne a költségvetésbe már nekik...
Ma is voltam de elvitelre kértem inkább, egy az nem volt hely, a másik meg az hogy esélytelen lett volna a kiszolgálás...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
RetepNyaraB
veterán
válasz radi8tor #94596 üzenetére
Van az a pénz, amit nem fizetek ki érte
A Fairtrade, vagy bio rendszer is valójában a wannabe (gazdag, fehér, keresztény, nyugati), zöld arcok lehúzására berendezkedett ipari vállalkozás, kétséges standardokkal, illetve azok kétséges betartatásával. Egy alapvetően monokultúrás növény fenntartható termesztése önellentmondás...
Az én véleményemre is ugyanolyan sok cikk van, de én most rá nem keresek Mindenki maga kell eldöntse milyen határokat és hol húz meg. A kannibálok pl. a nagyit már nem eszik meg. Én sajna szeretem a kv-t, jelenleg még megtehetem, hogy iszom és relatíve jó minőségűt. Próbálom visszafogni a saját mocskomat (pet palack), komposztálok, nem veszek pálmazsíros termékeket, ha módom van rá, meg apám f@sza, a város közepén, de két dolog már hasból felettébb gyanús: az európai Lidlis, Aldis bio (erről is lehet olvasni, de elég már egy árucímke a bio-vegán-fairtrade müzliről, amely tejszármazékokat tartalmazhat ) meg általában a távol-keleti fairtrade; ott, ahol amúgy semmi nem zöld, a még megmaradt dzsungelen kívül...[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz radi8tor #94598 üzenetére
Oké, igaz, csak rápörgettem és megakadt a szemem a "Direkter Handel? Selbst-FAIR-ständlich! "
fejlécen. Éltem 15 évet a germánoknál és pompásan láttam, mi megy minden potenciális új vásárló behúzásáért. Tényleg nem flémelni akarok de ez olyan, mint a biobor; beszopod, hogy vegyszermentesen (és piacilag versenyképesen, tehát nem eheti meg a peronoszpóra a termést, ha épp úgy alakulna) lehet szőlőt termeszteni, aztán iszod háromszoros áron (vagy 3 euróért a lidlben, a "délolasz bio-vöröset", anyám borogass) az igen kérdéses minőségű nedűt (kivéve a Malatinszky, de ott van az a pénz amennyiért már akár bio is lehet). Nem annyira hiszek ebben[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen