-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz bluesfan #109425 üzenetére
nekem bejön a Pisai ferde torony. a múltkor bedobott videó alapján nem tűnik extrának az anyaghasználat.? /kolbász-sonka a szakterületem / de talán ez előnye is, ha valamit cserélni kellene benne, baráti áron beszerezhető az alkatrész. azért pár ezer darab elment 3-4 év alatt,eddig nem hallottunk reklamálót. vagy jó a garanciális utómunka.
-
-
Toobee
veterán
válasz bluesfan #109781 üzenetére
Én még mindig nem értem, hogy a Sette 270 + 270 Wi miért lett ennyire elfeledve? Nem mondom, hogy kimaxoltuk a NZ összekóstolást, de 1-1 kávé alapján egymás mellé lehet rakni őket. Olcsóbb is, szintén nincs pangó, ugyanolyan műanyag szar ez is
szerk.: látom, más is felvetette. Én kettőt is használok aktívan, eddig jók a tapasztalataim.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Nutra
tag
válasz bluesfan #110222 üzenetére
bluesfan igen, a videón látható gépen teljesen biztos
De ez igaz a saját Annámra is? Nyilván ugyanolyan alkatrészekből, ugyanúgy van összerakva, szóval és nem kellene számottevő eltérés legyen Ha nagyjából egyforma az offset minden gépen, akkor miért nem állítják be vagy írják a manuálban, hogy valójában 4-5 fokkal hidegebb víz van a pogácsán
Nem igazán értem -
-
vicces1
aktív tag
válasz bluesfan #111302 üzenetére
Hát akkor az pont a legnagyobb hazugság, félrevezetés, kb. semmi mástól nem lett volna ennyire jó vétel. Én is majdnem beindultam a rézkazán miatt.
Most, ha valaki nem ért ennyire hozzá, elhozza, akkor jól át van verve, így se szar vétel az őrlővel, na de akkor is...a rézkazán+csövezés kb. 70ezer, és akkor a minit esetleg szabályozni kell, kés csere, meg átalakítás a dózerről. + 10ezrek.
Nincsenek itt csodák.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
RetepNyaraB
veterán
válasz bluesfan #111314 üzenetére
Jaja. Én addig vacakoltam képeket kérve, míg szerencsére megvetted előlem. "Sima" tuning gc van már itthon, nagyon beb@szott volna még egy, látatlanban megvéve...
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
JackFeryll
őstag
válasz bluesfan #113512 üzenetére
Na majd ha még árat is emelnek ilyen infla mellett .
Nem tudom hogy a nagy gyártók fognak-e valaha is olcsón jó single dose őrlőt gyártani. Eddig úgy tűnik hogy minimális tervezéssel eladnak egy régi terméket. Leveszik a tartályt esetleg raknak rá egy gumi harangot aztán mehet is a single dose plecsni.
Mondjuk kíváncsi lennék mennyire "niche" (haha) közönség akinek erre tényleg van igénye. Eladások hány százaléka.Mennyi a magánszemély vásárló és azok közül hány százaléknak kell a single dose.
Lehet hogy a home barista olvasók csak egy (hangos?) kisebbség akikre mennyiséget nem éri meg gyártani. -
Cathfaern
nagyúr
válasz bluesfan #113510 üzenetére
Ahogy én látom sík késekkel nem igazán lehet single dose-t csinálni, legfeljebb pumpálással. Nagy gyártók meg nem igazán foglalkoznak kúpos késekkel. Szóval én ezért nem nagyon várnék nagy nevektől igazi NZ verőt. Illetve nagy neveknek a nagy bevétele kávézókból van. Őket meg azért annyira nem fogja meghatni a single dose. Sima felhasználói piac meg nem igazán fizeti meg az "örökélet"-et, főleg nyugaton nem.
-
mabandi1
tag
válasz bluesfan #114772 üzenetére
“Victoria előáztatása meg csak dísz, mert kinyitja a háromjáratút a végén.“
Ne már, annak meg úgy mi az értelme? Az előáztatás végén nyit a szelep és utánna kezdődik a csapolás?
Sejtettem eddig is, hogy jobban járnék a Silvia-val de akkor mostmár biztos.
Tervben volt még valami tuning GC-is, csak páromnak kell a tejhab, elvileg arra meg a Silvia jobb.
Néztem még a DB1-et is, csak láttam róla belső fotókat és hát inkább letettem róla. -
Zen42
tag
válasz bluesfan #114772 üzenetére
A Victoria kinyitja előáztatás végén a háromjáratút? Te jó ég. Az elég durva mert ha egy kicsivel is kevesebb kávé van a szűrőben simán megrántja a pogácsát a hirtelen nyomáscsökkenés és cseszheted a kávédat. (Egyszer régen próbálkoztam előáztatással olyan módon, hogy lekapcsoltam néhány másodperc után, onnan tudom.)
Biztos hülyeséget kérdezek, de nem lehet ez valami javítható firmware hiba? -
general
addikt
válasz bluesfan #114799 üzenetére
Szebb vagy jobb/finomabb? Mert azért nem mindegy. Ha ízre ugyanaz, akkor nyilván a szebbet választja az ember. Én is mindig árgus szemekkel nézem azt a 20-30 mp-et.
Nekem is Victoria lenne majd a következő szint, ezért is figyelgetek mindent, ami ezzel a típussal kapcsolatos. -
HSM
félisten
válasz bluesfan #114799 üzenetére
Én a Lelit Glenda-val világosabb pöriknél szoktam próbálkozni "kézi" előáztatással, valóban más ízt hoz ki. Az AP papírral a pogácsának sem lesz az égvilágon semmi baja tőle, nem megy vissza kávés víz a csöpögtetőbe a háromjáratún keresztül sem.
A Victoria-nál mondjuk érdekes, hogy az automata honnan tudja, mikor hagyja abba, +1 pont a Glenda-nak, ahol én szépen látom, mikor jelent meg az első csepp a szűrő alján.
#114806 bluesfan : Én arra leszek kíváncsi, mit fog tudni a Glenda, ha egyszer rászánom magam a nyomásszabályozás beépítésére. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy gyári állapotában sok a vízhozam/nyomás, főleg a főzés vége felé.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz bluesfan #114811 üzenetére
Igen, ezek az opciók is adottak. Sajnos nincs nyomásmérőm, hogy magamnak beállítsam az OPV-t. Leginkább annak örülnék, ha magam tudnám szabályozni a pogácsára jutó nyomást, ahogy pl. #114719 hogyaza fórumtárs is megoldotta szeleppel, de ez a Glendán a nyomásmérő beépítésével együtt már azért komolyabb tuning.
Amennyire meg tudom ítélni, nincs feltűnő csatornásodás, egyenletesek szoktak lenni a lefolyások, a pogácsa is szép, nem látni rajta lyukat vagy más árulkodó jelet, de nincs meg az a fajta finomság a végén, amit egy csökkenő nyomásprofilú pl. manuális presszógéppel el lehetne érni. Ilyesmire gondolok: [link] .
Ez pl. a mai pogácsa, kb. 5s "manuális" előáztatással a gyári állapotú Glendával, VST 18g szűrővel, 14g etióp kávé (nem tökéletesen friss, kb. egy hónapja nyitottam), 34g végeredménnyel PID szerint 90 fokon, enyhén nem vízszintesre tömörítve (pogácsa előkészítésben még azt hiszem van hova fejlődni).
A hosszanti csík felül a kb. 3 réteg AP papír nyoma, nem mindig sikerül tökéletesen simára.
Ízre nagyon kellemes volt, enyhén savas, nem keserű. Teljes mértékben megfelelt a pörkölő leírásának: [link] .#114813 sz.zs.: SuperJolly még az F64 EVO késsel sem ilyen egyszerű, nekem szépen elzáródik a garat a végére. Azt egy műanyag fogköztisztítóval szoktam kiseperni [link] , majd ráindítás, és a maradék már szépen kirepül, utána már úgy néz ki, mint nálad, így az ecset sem fárad meg tőle idő előtt. Leírni több idő volt, mint megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz bluesfan #114823 üzenetére
Én a felső szűrőhöz ilyenkor nem nagyon nyúlok, elég forró. De valószínűleg az lenne a legjobb megoldás.
A manuális előáztatást úgy csinálom, hogy bekapcsolom a pumpát mintha kávét főznék, megvárom, míg a szűrő alján körben megjelenik a kávé, akkor lekapcsolom (solenoid nyit persze, elengedi a nyomást) majd néhány másodpercet (~5) hagyom így ázni, majd újraindítom a pumpát és főzöm tovább. A leírásod alapján ez gyakorlatilag ugyanannak tűnik, mint amit a Victoria is csinál. Számomra meglepő módon (hiszen kicsit alul is van töltve a kosár), de így az AP papírral nem szedi szét a pogácsát, és bizonyos kávékból eddig ezzel jobb italt is sikerült főzzek, mint enélkül. De hozzá kell tegyem, hogy nem túl régóta próbálkozom ezzel a módszerrel.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz bluesfan #125383 üzenetére
Oh köszi. Nyilván rosszul kerestem rá
Most már csak ki kell deríteni náluk, 58mm van-e.sz. zs. @ robothoz kéne, cuccot előmelegíteni. Láttam fácse csoportban. Szűrő aljára a gumilap, bele a forró víz dugig és feltenni az egészet a dugattyúra egy percre. Így minden egyszerre lesz (viszonylag) meleg és a legkevesebb molyolással jár (?).
Ki kell dolgoznom valami munkafolyamatot, mint pl. p.lac. Úgy már valszeg szépen pörögnek az események és nem hajam tépve kapkodok fűhöz-fához. Persze a nejem már most ujjal mutogat, hogy cseberből-vederbe
Illetve azt látom, hogy még egy kicsi mérleg is problémás robi alá, mert a sima kapucsínós csésze már éppen, hogy becuppan és közben a szűrőből zéró látszik, tehát kvázi vakra lövök.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Tomace91
senior tag
válasz bluesfan #129250 üzenetére
"BWT Bestprotect víz
9 bar-on, 92c-on
VST 18g kosár
18g őrleményből 42-45g ital kb 30s alatt, melyből 5s alacsony nyomású (4 bar) előáztatás.A számodra ideális recept ettől eltérhet, de mi mindig ehhez állítjuk be az espresso pörköléseket.
A kávét érdemes legalább 12 napig pihentetni a pörkölés dátumától számítva.
Kellemes kávézást!"
-
brumm
csendes tag
-
ktg3
őstag
válasz bluesfan #130599 üzenetére
667 eur a Victoria - ami magában annyira nem hangzik annyira vészesnek, ha figyelembe vesszük, hogy mit tud.
Annahoz képest ezek szerint megérheti az ~50%-os felárat?
Az nem tudom, hogy jött ki náluk, hogy a Glenda utódjaként olcsóbb annál.
Tudom, hogy sokadlagos szempont de nekem a Victoria szálcsiszolt burkolata sokkal jobban bejön mint a polírozott. -
ktg3
őstag
válasz bluesfan #130605 üzenetére
Az lesz. Megvárom a BF-et, hátha jár rá extra kedvezmény.
Tervezett setup:
Lelit Victoria
DF64 Gen2DF64-et honnan érdemes beszerezni?
https://df64coffee.com vagy https://www.turingrinders.com
Előbbi az hivatalos? -
RetepNyaraB
veterán
-
ktg3
őstag
válasz bluesfan #131551 üzenetére
Kipróbálom azt is majd.
Egyelőre elfogyott. Nem sikerült jót csinálni. Kevésbé rosszat sikerült, de az is a csapban végezte
Csak azért is fogok venni még egy csomagot.
Amúgy a helyen ahol vettem le is főzik, lehet iszom egyet, hogy lássam, hogy milyennek kéne lennie. Mikor megvettem akkor mondta is, hogy ezt nem egyszerű lefőzni, és mondott pár tippet, csak sajnos nem értettem mindent, amit mondott (annyira nem vagyok penge németből)mod.: #131557phranxinatra : Aucs. Rájuk Írtál? Vagy megpróbáltad kideríteni, hogy mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen