Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Bikerman #9806 üzenetére

    Mi a problémád egyébként a kézi fókuszálással? Látásod rendben van? Mert én anno (rég...) azért váltottam MF-ről AF-re, mert romlott a látásom és nem ment már annyira az élességállítás. Aztán még a mai napig, digitális vázon is sokat használok kézi élességállítást. Így szerintem az is megoldás lenne, ha vennél egy AF 50-es obit, és használnád kézi fókusszal. Rendszert váltani mindig bukta anyagilag, hidd el én már próbáltam :D

    Makrózni az 50-es alapoptikával is nehezen lehet. Arra makróobi kell (szó volt róla mostanában, pár napja, mindenféle előtétlencse, meg egyéb félmegoldás, hidd el, makrózáshoz makróobi kell). Van külső gyártó is belsőmotoros obival ám.

    300-as tele: ott van pl a 70-300 VR. SWM motoros, megy D60-on is, teljesen.

    Pontosan milyen felhasználási területen érzed hiányát objektívnek?

    Meddig jutottál el a fényképezésben? Milyen tapasztalataid vannak? Mennyit fotóztál, milyen géppel? Azért kérdezem, mert a továbblépés szándéka és a 600 expó a gépben valahogy ellentétesnek tűnik. Kompakttal vannak tapasztalataid? Más dslr-rel?

    Írd meg inkább hogy konkrétan milyen (felhasználási) irányba gondoltál továbbmenni és hátha tudunk segíteni. Nyugi! Egyelőre ne ugorj bele meggondolatlan dolgokba, mert a végén látod meg hogy anyagilag megéri-e. Először inkább gondolkozzunk előre.

Aktív témák