Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Csaba No. 1 #22484 üzenetére

    Ezzel óvatosabban, ha kérhetjük!
    Abszolút világosan és érhetően tudtunkra adtad a véleményed, nem kell fokozni.

    A beégéshez köthetően azért nézz szét az LCD fórumban is a tipikus gyakori hibákról (felhősödés, stb).

    Személy szerint engem az bosszant néha kicsit, hogy az LCD technológiánál rengeteg dolgot néz el szemlebbentés nélkül az ember, ami kvázi hiba, mint például az is, hogy nagyon nem fekete a "fekete". Ezeket könnyebben fogadták be az emberek az évek során, hogy "ez ilyen, a technológia velejárója", addig a pontig hogy unalmassá is vált volna állandóan felemlegetni minden LCD-vel kapcsolatban külön-külön, hogy ez mindig gáz, ezért nem is beszélünk róla eleget, teljesen elszalad az asztal alatt a kaki és senki nem mond semmit, hogy bűzlik-e bármi.

    OLED-nél most divat felemlegetni, hogy hátrány a véges élettartam, noha ez egyszerűen beleszámolható az ár/érték arányba (ha emiatt sűrűbben kell cserélned és/vagy többet veszít az évek során a használt árából). Ha >50%-ban OLED-je lenne mindeninek otthon és a boltok kínálatában is évek óta, akkor ez is olyan lenne, amit már ununk mindig külön-külön felemlegetni és nem lovagolnánk rajta, csak néha jutna eszünkbe, természetesnek tűnne. Továbbá irracionálisan "örökéletűnek" van ilyen összehasonlításban tekintve az LCD, ami nyilván nem igaz (még ha maga a kijelző rész az is lenne, a komplett készülékben sok más mehet tönkre és nem mindig fogja megérni garanciaidőn túl javítani).

    Természetes dolog az, hogy az emberek "hyper-normalizálják" a dolgokat (a rosszat is), azt viszont nem tartom jó ötletnek, hogy magát a szapulást normalizáljuk, abból csinálunk divatot, hogy mindig csak a negatívumokon lovagoljunk.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák